Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
    Аз ги изчислих около 47 куб.м.
    Грубо- още един такъв. Или вариант да се вдигне температурата. При мен на 80 градуса ми завърта помпата а на 65 изключва. С 50 градуса как да затопли?
    И аз съм нагласил наща помпа да се включва на 80градуса и се изключва на 60-65. В първите пъти на спирането, термометъра на котела пада дори и до 55 градуса, но не и по-малко. Така като е висока температурата си гори по-добре и самото котле. Имаме дни обаче в които не иска да гори силно котлето. Вдига температура около 70 градуса и си работи с естествена циркулация, но така в едната стая стои хладен радиатора и дори понякога студен. Мисля да го увелича малко радиатора че да мога да постигна по-висока температура там, но засега е в процес на отлежаване.

Мисля да правя в къщата на баба ми парно, но там е много неудобно разположението. До къщата има една стара постройка като склад. Мисля там да сложа котела. За втория етаж няма да имам проблем с инсталацията. Проблема ми е за първия етаж. Имам една идея топлата вода да върви по пода на втория етаж и да пускаам разклоненията към първия и втория паралелно, и студената вода да се връща от първия етаж. Само че ми се струва че на естествена циркулация няма да слезе надолу. Има един комшия парно с подобен тип горно подаване гравитационно, но при него няма горен етаж и топлата вода слиза надолу и се охлажда.

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
      Аз ги изчислих около 47 куб.м.
      Грубо- още един такъв. Или вариант да се вдигне температурата. При мен на 80 градуса ми завърта помпата а на 65 изключва. С 50 градуса как да затопли?
      Верно нещо се улях
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Вкъщи парното държа между 50 и 60 градуса, стоя по къс ръкав тази зима, миналата се пообличах, че беше си зима. Смятал съм си радиаторите по 70 W на куб. метър и малко завишаване, външна изолация и сменена дограма. Варианта при малко място е стоманен радиатор тип 33 - 3 панела с 3 конвектора, по-малко място заема, в едната стая вкъщи монтирах такъв и си стана перфектно. Относно котел, втора зима съм с Viadrus 28 kW, родих се, преди него руски котел с чугунени радиатори - няма такъв студ. Сега съм със стоманени. Но котел в апартамент не е най-доброто решение за мен.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Има разни печки с водна риза, по около 500 лева и нагоре, но ги ползват и за къщи, за апартамент е супер. Аз обаче нещо освен каминка за романтика май не искам да паля по стаите, много дим, много чудо. Също ми втръсна постоянното зареждане. Та искам за догодина 1 котел, който да изкарва с 1 зареждане поне 12 часа. Чудя се още нищо не ми е ясно, но май заглеждам предимно Бош. Не съм сигурен, че е добро обаче. Другото, което се чуде е дали може кюнеца да е няколко метра преди да влезе в стената, щото от мазата няма как да стане, но може в едната стая отгоре да има дупка в пода .

Коментар

Моя котел като го избирах преди 2 зими четох , че изкарвал по 12 часа с едно зареждане, аз не съм го пробвал, сутрин се пали и като се прибера към 6 има жарава, мятам въглища за около 2-3 часа, след това още малко ако е студено и ми е достатъчно. Досега не съм му изпробвал пълния капацитет да го напълня да видя колко изкарва, ама не ми е необходимо, много съм доволен. Сега слушам реклами за някакви мискя латвийски бяха - Стропува, изкарвали с дни, ама цената не ме кефи нещо. Аз мисля съм открил най-доброто цена-качество. Има и по-добри, например Де дитрих, ама не давам толкова пари за котел.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Имам котел руски от 80те. Гори като ламя с кашлица. Не съм доволен от него защото бълва сериозно количество прах, сажди и миризми на всяко дослагване на въглища. Тъй като изгаря колкото му сложиш, се налага да му слагам по 2-3 лопати на всеки 2 часа. Ако сложа 3 кофи ще ги изгори за отрицателно време. Това налага непрекъснато следене, дали е прегоряло или е вдигнало много висока температура. Понякога затварянето на клапите води до колапс и угасване точно за 30 мин. Друг път при отворени клапи прегаря и остава само пепел без никаква жар което налага палене отново с дърва и тн лакардии. Гори от 14 до 0 часа всеки ден, събота и неделя по от рано, което определено не е достатъчно защото ако нощем се отвиеш от 2та юргана може да те посети бялата смърт.

Чета за други варианти на отопление с други горива и преди да изключа напълно варианта въглища да попитам последно.
              Ако купя съвременнен котел на въглища, примерно De Dietrich най-хубавия на въглища? Това ще намали ли мърсотията, ще бъде ли самостоятелно, че да не се налага да го проверявам примерно поне 12 часа? Има ли смисъл?

Коментар

Кой е най-хубавия котел на въглаща едва ли някой знае. Ако ползвате само въглища си вземете такъв с бункер, който с оглед необходимата ви отоплителна мощност, респ. топлозагубата на обитаваните от вас помещения ще може "самостоятелно" да работи исканите от вас 12 часа. От тази гледна точка има смисъл! Що се отнася до "бълването" от котелът ви, то си проверете комина и на-вече неговата тяга. Аз ползвам виадрус у26. Повече от 10 години. Много съм доволен, лесен за обслужване, почистване, комин и пр. Взех такъв защото отначало се отоплявах на дърва/тогава господ ходеше по гората/, след това преминах на въглища и така понастоящем. Ако днес трябваше да избирам щях да се взема котел с бенкер, поради ползваните от мен въглища сега. Успех.

Коментар

Днес замених турския си чугунен котел "Солитеч"- спука се задната му секция, точно над входа на студената вода. Две години си играх да го лепя с какви ли не лепила. Не става! Тази година се мъчих да намеря майстор да го завари. Пак не стана, търсих и други майстори- не намерих мераклии да се пробват. Няколкото с които говорих и заваряват чугун казаха, че не заваряват котли...
                  Та купих един стоманен, правен- втора употреба. Сега искам да питам- има ли някакъв препарат който да сипя в системата за да избегна ръждясването и протичането и на "новият котел"?
                  Знам, че често се сипва антифриз в системата. При мен няма опасност да замръзне водата, дори котела е в една от обитаемите стаи. Проблема който искам да избегна е ръждата по радиаторите и котела.

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                    .... Сега искам да питам- има ли някакъв препарат който да сипя в системата за да избегна ръждясването и протичането и на "новият котел"?
                    Знам, че често се сипва антифриз в системата. При мен няма опасност да замръзне водата, дори котела е в една от обитаемите стаи. Проблема който искам да избегна е ръждата по радиаторите и котела.
                    Грешка! Нестига че е стоманен, не стига че е втора употреба, ами от горе на всичко е и ръчно правен.
                    Какъвто и антифриз да сипеш в циркулационната система, то той няма как да го предпази от пробиване от към вътрешната страна на горивната камера. Всъщност пробиването на стоманените котли на практика става точно от към горивната камера, а не от към страната на водата. Сярата въглеродния и азотния окис в комбинация с нискотемпературния конденз, направо изяждат котелната стомана.
                    Трябваше да опиташ да смениш повредената секция на чугунения котел. Това мисля щеше да е най-резонно в твоя случай.
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                      Трябваше да опиташ да смениш повредената секция на чугунения котел. Това мисля щеше да е най-резонно в твоя случай.

Не е грешка, по скоро е временно решение на проблема. Чугунения котел е "паркиран" в двора и ще чака да му намеря секция. В момента ми обявяват цени от 730лв. за тази секция+ 200лв. за монтаж и демонтаж...И не дават гаранция за следващо спукване на новата част. Минава се с отказ заради грешна експлоатация...

Коментар

Баси, ми той ремонта гони колкото нов котел. Не знам колко секционен е, но ако цената на ремонта е такава, то се поинтересувай от чешките чугунени котли. Моя няколко пъти го възврях(от проблеми покрай ел. захранването на помпите и регулатора на тягата) преди да го конвертирам с горелка, обаче държи пущината и не ми създава никакви проблеми.
                        Стоманения щом е за временно става, но пак зависи, колко временно примерно...
                        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                          Стоманения щом е за временно става, но пак зависи, колко временно примерно...
                          Стоманеният ще кара- докато изкара... После, ако не съм намерил евтина секция, ще купувам чешки. Имах оферта за нов такъв- 1600лв. за 35кВ. Живот и здраве!

Коментар

Аз съм със "SIME" -Италия.В общи линии не ми харесва.Счупи се едната панта на вратата,счупи се врътката на регулатора.
                            Абе дребни работи ама дразнят.Башка дето трябва да го ръчкаш през седмица с четката.
                            Абе слугуване си е ама .

П.п. Вземай чешкия -Вядрус,по добър е.

Коментар

Оф толкоз исках да си взема едно бошче стоманено и да си свиркам... но вие тук само ме обърквате

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                                Оф толкоз исках да си взема едно бошче стоманено и да си свиркам... но вие тук само ме обърквате
                                Вземи се разходи по фирмите предлагащи котли и се объркай тотално!
                                Според фирмените изисквания:
                                - За стоманен котел- много важен е коминът, има редица изисквания към него. Не се обявяват предварително, ако изрично не стане въпрос. Ако вземе, че протече котлето докато е в гаранция- тогава разбирате, че неправилно сте експлоатирали уреда!
                                - Прегрят е.
                                - Тягата на комина не отговаря на изискванията на производителя.
                                - Неправилно сте го зареждали с гориво.
                                - Цялата система на връзване на радиаторите и циркулацията на водата е тотално грешна.
                                - Не сте обезвъздушили системата.
                                - ...
                                Излиза, че гаранцията важи до момента в който котела се монтира и се "надуе" с вода до налягане от 2 атмосфери. Ако не протече- всичко е наред.
                                Дават гаранция иначе- 2,3 години. Обаче, гаранцията е във Франция!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X