От: Препоръчайте ми котел на твърдо гориво
И аз съм нагласил наща помпа да се включва на 80градуса и се изключва на 60-65. В първите пъти на спирането, термометъра на котела пада дори и до 55 градуса, но не и по-малко. Така като е висока температурата си гори по-добре и самото котле. Имаме дни обаче в които не иска да гори силно котлето. Вдига температура около 70 градуса и си работи с естествена циркулация, но така в едната стая стои хладен радиатора и дори понякога студен. Мисля да го увелича малко радиатора че да мога да постигна по-висока температура там, но засега е в процес на отлежаване.
Мисля да правя в къщата на баба ми парно, но там е много неудобно разположението. До къщата има една стара постройка като склад. Мисля там да сложа котела. За втория етаж няма да имам проблем с инсталацията. Проблема ми е за първия етаж. Имам една идея топлата вода да върви по пода на втория етаж и да пускаам разклоненията към първия и втория паралелно, и студената вода да се връща от първия етаж. Само че ми се струва че на естествена циркулация няма да слезе надолу. Има един комшия парно с подобен тип горно подаване гравитационно, но при него няма горен етаж и топлата вода слиза надолу и се охлажда.
Първоначално публикуван от //Радо//
Преглед на мнение
Мисля да правя в къщата на баба ми парно, но там е много неудобно разположението. До къщата има една стара постройка като склад. Мисля там да сложа котела. За втория етаж няма да имам проблем с инсталацията. Проблема ми е за първия етаж. Имам една идея топлата вода да върви по пода на втория етаж и да пускаам разклоненията към първия и втория паралелно, и студената вода да се връща от първия етаж. Само че ми се струва че на естествена циркулация няма да слезе надолу. Има един комшия парно с подобен тип горно подаване гравитационно, но при него няма горен етаж и топлата вода слиза надолу и се охлажда.
Коментар