Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Имам го същият-каквото му сложа,не връща!
    Екобрикетите са си дървесина.Горят си безгрижно.
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Мерси, колега. Притесненията ми са, че екобрикетът е по-калоричен, та затова А е по-чисто от въглища.
      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

От: До: Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
        Моя си го правих сам от 6 мм ламарина по руски проект-многоходов и съм много доволен .Топля два етажа от къща 90 кв на етаж /несанирана,неизмазана отвън,с калпава дограма/много добре :отвън -22,вътре 25 градуса.Ползвам донбаски въглища и малко дърва за разпалване.Ако някой има интерес мога да хвърля и чертежи.Иначе Виадрус-а е направен много добре но е по маломощен и трябва допълнително да се ъпгрейдва за тази кубатура и много се оскъпява.
        Михов,интересува ме схемата(чертежа) на твоя котел може да го изпратиш на имейла m.lukanov1951@abv.bg предварително ти благодаря.

Коментар

Михов,интересуват ме чертежите на твоят котел нов съм в нета затова сега ти пиша.Може и на имейл m.lukanov1951@abv.bg благодаря ти предварително.

Коментар

De Dietrich си е вечната класика!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
              De Dietrich си е вечната класика!
              +1

Коментар

Здравейте, отоплявам 3 етажа, всеки с чиста квадратура от по около 60 квадрата при височина 2.70 метра. Тъй като котлето ми се проби, а имам възмможност да сложа ново Де Дитирх 45 киловата, въпроса ми е няма ли да ми е прекалено голямо въпросното котле и какви биха били минусите от това? Реално ми трябва котле от около 30киловата, ще сгреша ли ако сложа по-мощното и си вържа и един бойлер, който да отоплява ?
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Миналата година купихме виадрус. Най-малкото 20кВ е и е достатъчно за утопление е на 5 стаи, кухня, коридор и вързан към парното бойлер. Площа е около 100кв.м. Парното е чухунено и практически е вечно. На отделни ребра и при евентуален проблем може някоя от ризите да се замени. Цената му е най-висока, но пък пред туските които се предлагат според мене е по-добро. За турските чъвам че чугуна е по-тънък и некачествен. Другото което е че е доста тежичко. Нащо тежи около 200кг и двамата с баща ми едвам го наместихе.
                  Преди бяхме с ламаринено чешко дакон, но след 9 годишна експлоатация се проби. На 10-тата година беше мъка. Отитвах да го заварявам 4 пъти, но беше временно. Отделно че на въпросното място беше станало тънко като встник и се отваряше на друго място.

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                    Здравейте, отоплявам 3 етажа, всеки с чиста квадратура от по около 60 квадрата при височина 2.70 метра. Тъй като котлето ми се проби, а имам възмможност да сложа ново Де Дитирх 45 киловата, въпроса ми е няма ли да ми е прекалено голямо въпросното котле и какви биха били минусите от това? Реално ми трябва котле от около 30киловата, ще сгреша ли ако сложа по-мощното и си вържа и един бойлер, който да отоплява ?
                    Това с "голямо" е малко като с двигателите, големия може и много и малко, а малкия ... колкото му е душичката.

И нашето котле на едната къща се проби, ама някой казват: всяко зло за добро.
                    Старото беше пиролизен Атмос 50кв и изкара 13-14 години, като и лятото грее вода, та може да се каже че са 25 години.
                    Както и да е, наложи се експресна смяна. Намерихме налично на Ерато Pyrotherm/Pyrolica (пиша и двете имена, че става на въпрос за едно котле, ама Ерато нещо след панаира им били сменили имената .
                    Направихме залог, и кандидатствахме по програмата енергийна ефективност. Котела като цена е 4104лв, някъде 800лв са по програмата. (всъщност още не сме ги взели, че трябва да нося едни документи още и да минат на проверка)
                    Отопляваме 2 етажа от една триетажна къща, по горе долу 90кв/м на етаж и един бойлер 500л. Опитваме да не го засилваме, то и времето не е много студено, ама вътре се разхождаме по къс ръкав. А и нищо не сме изгорили за близо месец, слагаме по някое дръвце на дюзата и отгоре трина, лошото при трината е, че има доста боклук и по-често трябва да се чисти.

Миналата година пак така леко по спешност взехме на склада един котел Attack 49кв, също съм много доволен, мисля беше 3800лв. не съм сигурен дали участва по програма енергийна ефективност. Като кубатура греем 688 куб/м
                    Като това котле си се води високо-температурно и режима му на работа е 70-80 градуса, докато Пиролицата я дават минимална температура за работа 60 градуса.

Не съм запознат с тоя de dietrich, но ми се струва леко поостарял, една чугунена печка. Мернах едно De Dietrich CF126 - 34.7kW - 3032,40лв.
                    ​Не че нещо, ама ми се видят много пари за такъв котел.
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ризата на стария Екватор 2А се спука, заваряването ще е трудно (трябва отзад да се проникне, иначе теча се вижда отвътре (в камерата,близо до ъгъла).
                      Та, чудим се дали да я правим или да търсим нещо ново.

Мислех го за газта, но нямаме газификация, с бутилки е скъпо и пак трябва узаконяване, отделно и местене на мястото (сегашната печка е в централната част на апартамента - 100квадрата, 4стаен, със класически радиатори и бойлер със серпентина, изолация, ал. дограма). Мисля че е 14кВт.

Гледах Варидрус 22 (чугун), но е над 1000лв.
                      Има ли по-евтин вариант? Ще ми се да мина на газ, но... понеже сме на 3етаж (от 4ри) и с дървата не е много удобно, а и трябва да се зарежда през 2-3ч.
                      Може и втора употреба. Някой ако не му се занимава повече с дърва и е ок котела, защо не.

Сега ще търся онази модификация с горелката и горяло масло (но то май е забраненено), а и сезона ще мине докато се направи.

ПП: Ще се заварява
                      Да, ви попитам, какъв температурен вентил ще препоръчате? Понякога може да се получи въздушен джоб или да не е пусната помпата (или ад спре), има UPS, но...
                      Отворена е системата.
                      Последно редактирано от hakama; 08-02-13, 11:50.

Коментар

Минаха 180мин, ето и снимки:

ПП: Следния радиатор ми се струва недостатъчен за хола (спи се там), 18кв.м. Юг, темп-ра на повърхността на радиатора е 40-50 градуса.
                        Размери 10х35х100см; До перваза на прозореца са 60см (височина), значи 50см трябва да е радиатора макс на височина.

Варианта е нов радиатор или да се добави един по-малък?! Какъв тип и мощност трябва да е и колко горе-долу ще струва?

Чудя се дали да не добавя още един малък в другия край на стаята?!

Как мога да изчисля отдаваната мощност от радиатор? Четох, че за 1 кубик са нужни 80W. Апартамента е изолиран, във въпросния хол има и остъклена тераса.

Последно редактирано от hakama; 08-02-13, 12:38.

Коментар

Ако някой е мераклия моя котел е на втора зима купил съм го за 1500 лв
                          Да идва да дава 1000 и го взема.
                          Италиански SIME 25кв.След сезона де.

Коментар

Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение
                            Минаха 180мин, ето и снимки:

ПП: Следния радиатор ми се струва недостатъчен за хола (спи се там), 18кв.м. Юг, темп-ра на повърхността на радиатора е 40-50 градуса.
                            Размери 10х35х100см; До перваза на прозореца са 60см (височина), значи 50см трябва да е радиатора макс на височина.

Варианта е нов радиатор или да се добави един по-малък?! Какъв тип и мощност трябва да е и колко горе-долу ще струва?

Чудя се дали да не добавя още един малък в другия край на стаята?!

Как мога да изчисля отдаваната мощност от радиатор? Четох, че за 1 кубик са нужни 80W. Апартамента е изолиран, във въпросния хол има и остъклена тераса.

За тази стая ти трябват поне още 3 такива радиатора.Киловатите се изчисляват като кубатурата на стаята се умножава по 10-конкретно при теб 240 куб.м Х 10 =2400 вата.А това ''радиаторче''дето си го снимал е една четвърт от необходимото.Другата особеност която забелязвам е че караш парното на ниска температура.Карай на 60 градуса и виж ефекта.Но въпреки това за 18 кв стая тоя лилипут няма как да те стопли.
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                              За тази стая ти трябват поне още 3 такива радиатора.Киловатите се изчисляват като кубатурата на стаята се умножава по 10-конкретно при теб 240 куб.м Х 10 =2400 вата.А това ''радиаторче''дето си го снимал е една четвърт от необходимото.Другата особеност която забелязвам е че караш парното на ниска температура.Карай на 60 градуса и виж ефекта.Но въпреки това за 18 кв стая тоя лилипут няма как да те стопли.
                              Аз ги изчислих около 47 куб.м.
                              Грубо- още един такъв. Или вариант да се вдигне температурата. При мен на 80 градуса ми завърта помпата а на 65 изключва. С 50 градуса как да затопли?
                              Последно редактирано от //Радо//; 08-02-13, 20:31.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

47 са.И е нужен радиатор към 2800w.Питаш в магазина кой радиатор, с разстояния между щуцерите 350мм, е с такава мощност и тва е. ....или слагаш вентилатор зад наличния,...ама като го гледам сигурно е към 1000w,та може пак да си е хладничко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X