Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kaк да си монтираме сами камина с въздуховод

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Kak да си монтираме сами камина с въздуховод

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
    Има Така ще въртиш въздуха в стаята. Няма да го изтеглиш. Просто ще постигнеш по-бързо затопляне
    Тази вечер за първи път я паля по-сериозно,нормално ли е да се усеща някаква неприятна миризма,дърветата,които горя са каквото ми попадне от стари столове до талашитени парчета от които имам в изобилие,също така се получава много лека мъгла в стаята,коята е видима като влезнеш в нея

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
      Тази вечер за първи път я паля по-сериозно,нормално ли е да се усеща някаква неприятна миризма,дърветата,които горя са каквото ми попадне от стари столове до талашитени парчета от които имам в изобилие,също така се получава много лека мъгла в стаята,коята е видима като влезнеш в нея
      НЕ НЕ Е НОРМАЛНО! При мен камината я ползвам и за отдушник като работи, а и не само тогава.
      И двамата пушим (цигари) и почти не се усеща миризма. Дори и от гостите дето не пушат.

Коментар

Започна се . Има нещо за успокоение - новата боя по камината. Тя изгаря и мирише. Но....може и да не е от това. По- горе колегата ти написа ясно - колкото въздух излиза през комина толкова трябва да влиза в стаята. Просто природата не търпи вакум. Пробвай като гори леко да открехнеш врата или прозорец.
        Освен това повече от препоръчително е камините да горят само редовни дърва .
        Последно редактирано от Жоро Йорданов; 03-11-09, 18:29.
        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
        0894328706

Коментар

Не само боя, и прахоляк има полепнал по всичко от строежа. Ще си отиде. Ползвам обикновени кюнци, 0.5мм, вече 15години и не са мръднали, тъй че не се кахъри за неръждавейката. Най-лесно разбираш дали има проблем с недостига на въздух когато слагаш дърва - ако пуши през отворената врата в стаята, то гарантирано не и стига въздух и се налага да доставиш отнякъде/прозорец, дупка в някоя стена с клапа/. А боклуците, които гориш не са проблем, ако си има тяга и гори. Проблем става ако ти е тесен комина, запушва се от различните мизерии, които прекарваш през камината.
          Успех

Коментар

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
            Започна се . Има нещо за успокоение - новата боя по камината. Тя изгаря и мирише. Но....може и да не е от това. По- горе колегата ти написа ясно - колкото въздух излиза през комина толкова трябва да влиза в стаята. Просто природата не търпи вакум. Пробвай като гори леко да открехнеш врата или прозорец.
            Освен това повече от препоръчително е камините да горят само редовни дърва .
            Вече няма мъгла,а и миризмата почти не се усеща,боята ще да е била,още няколко дена ще я пробвам преди да я затворя с гипсокартона,дано и с въздуховодите всичко да е наред,че иначе лошо.Направи впечатление,че като замазвах планката на комина с огнеупорен теракол,същия миришеше някак си на дим,да не би да се изпича в момента,нещо такова помня пишеше на упътването му за първия пуск на камината.

Коментар

Най-вероятно миризмата идва от първоначалното изпичане на трасето на изходящия въздух. Но наистина се надявам да нямаш проблем с изравняване на налягането в помещенията. Колкото въздух изкарваш от помешението, толкова трябва и да вкараш, иначе колегата е казал - вакуум. В другите помещения, в които подаваш топлия въздух, обратното - надналягане. Ако цялото действие се развива на едно ниво/етаж, опитай на открехнати врати, за да се изравнява налягането.
              Дано съм бил полезен, ще следя развитието.
              Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
              Mercedes w212 E350 4matic
              Ducati Monster 600
              O888795575

Коментар

Все си мисля, че този димоотвод ще прегори. Камината ти е пещерска от най - мощните и температурата в огнището ще го стопи.
                За свежия въздух - може да избиеш една дупка до вентилатора към съседната стая.
                Другото което не ми харесва е това, че ватата е с фолиото навън. Това фолио е алумин и е лепено към ватата и държи до 100 градуса, след което се сбръчква. При мен също е с фолиото навън, но аз съм с водна риза (камерата е ГК 19 на герканд) и темепературата на корпуса на камината е равна на температурата на топлоносителя. При теб има въздушна риза която ще отнеме топлината от корпуса (това и е работата), но вероятността температура да мине 100 градуса е голяма. Отпред на термоустойчивия картон аз не слагах вата, но ти пак ще трябва да сложиш заради високите температури. Сложи решетка и на картона за отвеждане на остатъчната топлина и отвори отстрани (отдолу) за да има обтичане (естествена циркулация за стаята в която е камерата).
                В камината можеш да гориш всякакви боклуци, само не ползвай петролни продукти за разпалване и въглища за гориво.
                Успех!
                Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Относно ватата,фолиото задължително се слага към камината, моята е най-слабата от серията,12 киловата.
                  Последно редактирано от hamilton; 05-11-09, 20:19.

Коментар

Относно ватата,фолиото задължително се слага към камината, моята е най-слабата от серията,12 киловата.
                    Абе майна така и неразбрах кой ще ходи за дърва всеки ден или си решил да заместиш Bally Total Fitness .

Коментар

Първоначално публикуван от chrisbgbg Преглед на мнение
                      Абе майна така и неразбрах кой ще ходи за дърва всеки ден или си решил да заместиш Bally Total Fitness .
                      Драго ми е да те видя тук,ама да ти кажа Xport fitness ме кефи повече,като се прибираш донеси едно чувалче подбрани дръвца и гледай да са по отлежали.

Коментар

До: Kaк да си монтираме сами камина с въздуховод

Дай малко информация, какво се получи. Че тия с въздушните ризи и на мен са ми мерак.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз лично кюнеца бих го направил максимално къс при положение, че го "погребвам". Иначе е идейно - помислете за разпределяне на топлината - ще прави баня в тази стая и ще губите много енергия.

Коментар

То въздуховодите изпълняват тази роля,при мен добре се получи,даже не ми се налага да използвам ел.мотора за нагнетяване на въздуха.

Коментар

То въздуховодите изпълняват тази роля,при мен добре се получи,даже не ми се налага да използвам ел.мотора за нагнетяване на въздуха.
                              Браво! Любопитно ми е какви са диаметрите на въздуховодите, с които топлиш другите две стаи и горе-долу колко са дълги.

Коментар

А да попитам малко и АЗ . Как сте решили проблема с чистенето на комина? Че при мен един път на две години се налага и имам голямо упражнение с кюнци , тръби и клапи . Хем моята не е нито зидана нито облицована с картон . Въобще мислено ли по темата
                                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X