Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kaк да си монтираме сами камина с въздуховод

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Kaк да си монтираме сами камина с въздуховод

и аз да се искажа ако не е късно вече. както един колега писа вече направи отвори около камината поне 1,5-2 см. и остави решетка в купола на камината. така ще имаш естествена циркулация на въздуха околовъздушната риза и ще се затопля стаята с камината по бързо. трябва да направиш отвор във външна стена като й сложиш клапа, за да може камината да си тегли пресен въздух при затворени врати и прозорци, а ако си с нова дограма имай в предвид че си се затворил почти херметически. проветрявай поне веднъж за 5мин. на ден стаята където е камината, така винаги ще имаш свеж кислород за изгаряне ако не си направил отвор за пресен въздух.въздуха който ще вкараш в останалите стаи трябва от някъде и да излезе и затова или трябва врятите на стаите да ги оставяш леко открехнати или отново да имаш отвори (отдушници) към коридор и стаята с камината.и наче с въздуховоди се постига най-бързо затопляне на стаите. при мен имам и водно подово което след 60-80мин чак се усеща че е затоплило а през това време стаите ми са топли от въздуховодите.
    Honda CR-V I 2000 г.
    0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

При мен камината се пада гръб в гръб с две стаи. Мисля да пусна въздуховоди и за двете стаи като искам да взимам въздух от тях, да се затопля и да се връща обратно в стаите. Споделете от опит дали ще ми е нужен вентилатор или не?

Коментар

Първоначално публикуван от коки Преглед на мнение
        При мен камината се пада гръб в гръб с две стаи. Мисля да пусна въздуховоди и за двете стаи като искам да взимам въздух от тях, да се затопля и да се връща обратно в стаите. Споделете от опит дали ще ми е нужен вентилатор или не?
        Ако коструктивно имаш място за вентилатор си сложи,аз моя почти не го ползвах,но при мен въздуховодите ми вървят по тавана и влизат в другата стая и се получаваше затопляне от горе на долу,което при мен не беше кой знае колко ефектифно,защото 3 метра са ми таваните от пода,но пак е нещо.Искаше ми се да вървят по пода за да отопляват от долу нагоре,но беше свързано с много къртене.

П.п Като цяло не съм много очарован от това как топли,но поне е кеф.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
          Ако коструктивно имаш място за вентилатор си сложи,аз моя почти не го ползвах,но при мен въздуховодите ми вървят по тавана и влизат в другата стая и се получаваше затопляне от горе на долу,което при мен не беше кой знае колко ефектифно,защото 3 метра са ми таваните от пода,но пак е нещо.Искаше ми се да вървят по пода за да отопляват от долу нагоре,но беше свързано с много къртене.

Да споделя и моя опит.
          Преди десетина години си поръчах камина Deville с въздушна риза,като въздухоотводите от камината в хола до спалнята и детската стая бяха монтирани от естетическа гледна точка под окачения таван в коридора.Въздухоотводите завършваха над вратите на двете стаи с термоустойчиви ел.вентилатори ,което нарушаваше естествената циркулация на топлия въздух от долу на горе.Ефект от камината в спалните почти нямаше, като през най-студените дни дори стъклата на прозорците замръзнаха.
          За следващата зима ,заедно с няколко приятели,един от които водопроводчик ,направих пълно преработване на камината от въздух към вода .Въздушната риза замених с водна ,заварена на същата камера,тръбите за новите радиатори монтирахме във въздухоотводите.Наложи се малко къртене при монтажа на разпределителното табло с помпата и т.н.
          Общо взето с една проба-грешка и минимална допълнителна инвестиция получих една отлична отоплителна система , която ползвам и до днес.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение

Височината на моите стаи е около 2,5м. Стаите са малки, топлоизолирани и по принцип бързо се затоплят. Идеята ми беше да взимам въздуха ниско долу близо до пода, да се затопля и да го подавам високо горе под тавана, като се надявах по този начин да се получи естествено движение на затопления въздух във въздуховодите отдолу нагоре и да не се налага да ползвам вентилатор. Но явно може би ще е по-добре да си сложа вентилатор за всеки случай

Коментар

Първоначално публикуван от коки Преглед на мнение
              Височината на моите стаи е около 2,5м. Стаите са малки, топлоизолирани и по принцип бързо се затоплят. Идеята ми беше да взимам въздуха ниско долу близо до пода, да се затопля и да го подавам високо горе под тавана, като се надявах по този начин да се получи естествено движение на затопления въздух във въздуховодите отдолу нагоре и да не се налага да ползвам вентилатор. Но явно може би ще е по-добре да си сложа вентилатор за всеки случай
              Прегледай строителния форум.Обаждал съм се за съвети на модератора на този форум "Mastercam",много е любезен и мисля,че може да ти бъде полезен,същият се занимава професионално с камини.http://bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=101&t=983
              Прегледай и темите за камини с въздуховоди там.

Коментар

От: До: Kak да си монтираме сами камина с въздуховод

Здравейте, дойде време да си правя камина с въздуховоди, чета из форумите, но навсякъде различни неща пише. Къщата ми е на два етажа, като горивната камера ще е на първия, а от горе имам още 3 стаи. Ако някой може да ми даде подробности от къде и как да започна, ще съм благодарен.

Коментар

Аз също съм се спрял на този тип камина, тъй като ще се ползва в къща само през почивните дни и няма как да потдържам водна риза.
                  Общо взето от прочетеното схванах основните неща и принципи при изграждането като накрая вече постава личното интериорно решение.
                  Но имам една такава идея, понеже при мен камината ще бъде права от долу до горе като колона и облицована с камък цялата. Можели от вътрешната страна да не слагам никаква изолащия и от естествената циркулация на топлия въздух по край горивната камера да се загрява самата зидария и след това да отдава допълнително топлина в помещението.Предполагам че ще има значение за бързото загряване на стаята докато се загрее зидарията ама има ли и нещо друго което би попречило за един такъв проект.Как мислите?

Коментар

http://www.vbox7.com/play:53e9d58f

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled   plan   vazdyh.jpg
Прегледи:1
Размер:18.2 КБ
ID:5212298

Коментар

Много хубави схеми, само не ми е ясно нагнетения въздух в стаите от къде ще излиза.

Коментар

От: Kaк да си монтираме сами камина с въздуховод

има ли тънкости при монтажа на този тип горивни камери с въздухоотводи?

Коментар

Не е ли време да се освежи темата? Отново идва зима и ще се наложи да се топлим някак. Аз също мисля да монтирам горивна камера с въздуховоди на вилата. Ползва се инцидентно за живеене. Комина, въздуховодите и местото са предвидени. Остава покупката и монтажа. Набелязал съм чугунените модели с голямо стъкло. Ще се радвам на всяко мнение. Благодаря предварително на всички за отделеното време.
                          ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                          ...0888 766485...

Коментар

Преди седмица купих такава.. имах малко упражнение с отвора на комина, но стана.. тепърва започвам с основната дейност.
                            Герканд 19, шест въздуховода и вентилатор с 3 степени /800 куб.м/час/...
                            Николай
                            VITARA 1.6, 93 къса кабр
                            КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Отвора за комина и комина са ми готови. Въздуховодите също. Представляват една изолирана кутия прикрепена на външната стена на сградата. При мене помещенията са едно над друго и разчитам топлия въздух да се качва без вентилатор. Ако е неудачно ще мисля за такъв, който изтегля въздуха, но предпочитам да се лиша от шума, който предизвиква. Ще се радвам на снимки и отзиви от експлоатацията.
                              ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                              ...0888 766485...

Коментар

При мен спалните са на втория етаж.. а вентилаторът освен че има три степени, може и да се изключи
                                Ще снимам, но най вероятно облицовките ще са догодина, сега е важно да заработи ! И да видя ефекта..
                                Николай
                                VITARA 1.6, 93 къса кабр
                                КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X