Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отверки за фина механика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

То и Wera са едни модаджии...
    Обаче на лепенки са по-стиснати и са "дървеняшки" - немец и не-индустриален дизайн рядко в едно изречение!
    И вероятно сами да си "дялкат" нещата от бирени причици а не с царевични - немци са все пак, нема да се излагат

P.S: Опитах се да намеря още едно позитивно мнение за iFixit на което попаднах скоро по съвсем друг повод и егое тетукате!
    Канала му е приятен. И не продава лимонада.
    Всъщност май не продава нищо - проста да палудееш, ебаси канала
    Последно редактирано от Esper; Вчера, 13:46.
    Враг усраине

Коментар

Аз снощи се възползвах от едно отдавна забравено комплектче на Hama, и трябва да кажа че съм изключително приятно изненадан от усещането при работа с тях. Отдавна не бях изпитвал чуството че работя с нещо стабилно и масивно.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hama.png
Прегледи:0
Размер:275.8 КБ
ID:7027683

И понеже в Технополис има и по-голям комплект, ще се обзаведа с него, а другото ще стои някъде в колата в запас.

По принцип не съм велик фен на въпросната марка, но в случая са се справили.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, това комплектче е супер, по-напред писах за него.
        Винаги ми е в раницата, може би отверките с който съм работил най-много.
        Не знам колко пари е сега но последно беше нещо около 50лв.
        Вера имат доста сходен комплект дори накрайниците са съвместими,
        По спомен нещо близо до 200лв
        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          ...Не знам колко пари е сега...
          Големия комплект в момента в Technopolis е 12.70 евро. Направо смешна цена.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Земи два комплекта. Кат' се видим ще го осребря.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Земи два комплекта. Кат' се видим ще го осребря.
              Нямаш грижи. Сигурно утре-вдругиден ще минавам през Технополис.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                Грешка...

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                И аз малко се нАпнах да намеря на електрическият технополис имането
                Поевтиняли са.
                Първите баш от този магазин съм ги купувам преди повече от 10 години.
                И спомените са ми за 40-50лв.
                Дано причината за поевтиняването да не се казва говнолин!
                Довечера ще мина и ще погледна какво има. Ако има, де!

Проверявайки какъв е тоя голям и малък к-кт попаднах на Hama 53052 от същата сергия.
              ЗабелезАх, че са с 4мм дълъг шестостен с каквито работи Miniware но му липсват.
              Та изглежда и аз ще намина през техно-сергията за едни такива.

За голям и малък комплект поне на снимките изглежда има разлика в дръжките.
              Едната докарва на алуминий или цам, аз бих предпочел месинг на мънечкото.
              Ако фотките имат нещо общо с реалността, де.

Те за т'ва ше намина и аз, дръжката им като бонус към 23-те лева:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot from 2026-02-23 07-06-18.png Прегледи:0 Размер:84.1 КБ ID:7027788
              Дано не са щамповани от бирени пръчици тез накрайници

P.S: Тубата е голема работа

Големият комплект е наистина с алуминиева дръжка, накрайниците са по-къси и се държат в нея на магнит.
              Малкият комплект като моя и онова дето Спраки е показал има по-дълги накрайници, фиксират в дръжката с механизъм и натягане и е от месинг.
              Месинга ще тежи в ръката повече и по-дългият накрайник според мен е по-удобен.
              Важно е да има избор

Последно редактирано от Esper; Днес, 07:37.
              Враг усраине

Коментар

Като каза закрепване на накрайниа с магнит...
                Може да "сипваш" на Вера, но фиксатора на накрайниците който се освобождава с издърпване напред, а не с натискане като при всички чайници и нечайници, е много удобен за употреба.

И коментаторите...

Коментар

Нема как да кажа на черното - бело.
                  Eто директен еквивалент от WERA на тези комлектчета - 140/150лв a по-богатите стигат до 400.
                  Даже битовете им са със същият захват - водило се било HIOS Drive.

Между другото ако вера имаха битове 4мм сигурно щях да взема тях за донор.
                  Не успях да открия такива а търсех преди време.
                  Враг усраине

Коментар

В Технополис ги има и двата комплакта. Аз нямам проблем с това дръшката да е алуминиева и с магнитче, стига да се усеща здрава и удобна. Ще видим как е хавата.

Ицо, само голям комплект ли да ти взимам като ида, или по един и от двата? Малкия е 10.70 евра, голямие 12.70.

На малкия и битовете ми изглежда читави, макар че болтовете, за които го ползвах, бяха Torx, а там се усеща или ако се изкриви, или ако се строши. Но все пак нямах усещането че накрайника е калпав.

Коментар

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Надавам се да има и третият
                      Всъщност аз ще ида на селският течнополис та нема да ви подливам вода

Вземи ми един от големите. Благодаря предварително.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                    X