Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отверки за фина механика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отверки за фина механика

Някой има ли представа в какво се изразява жироскопичният ефект към отверка за фина механика?
    При някои модели като например iFixit капачката е на лагери и го играе спинър.
    Едва ли благодарение на това отверката ще стои сама изправена като пумпал.
    А дори да го прави не разбирам с какво това би помогнало?
    Според туВата и видни влагачи има и други такава.
    Дори им мерят на коя колко време се върти.
    Е тука примерно:

Аз имам фини отверки с въртяща се капачка и предназначението на това е ясно.
    Не разбирам обаче за чий трябва да е на лагер и да се върти на джихад отгоре освен за парЕ
    Враг усраине

Защото при постоянна работа, тези които са само втулка се разбиват бързо, а трудно човек си намира "неговата".
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Аз останах с впечатление, че се търси жироскопичен ефект в такава конструкция.
      Дори във видеото спомена, че ако капачката била по-тежка и ефекта логично щял да бъде по-силен.
      Иначе аз не отдавам особено значение на конструкцията, за мен е важен основно материала на края...
      Те не зная защо обръщат толкова внимание на другият край, може да е и това, което каза.
      Но все ми се струва, че е друга идеята.
      Враг усраине

Коментар

Инструментите на тия юнаци не блестят с качество или изработка, та вероятно си изсмукват от пръстите подобна "необходимост"...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За мен си е просто реклама за да изпъкнат с нещо. "Този продукг е малко по-скъп, но пък колко е удобен..... купете от многото производители точно наши " и т.н.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз в службата съм вземал от колеги точно iFixit и ми изглеждат ОК - удобни са ми.
            Те също са доволни - не са успели да съсипят бит та значи наистина е ОК.
            Ние имаме например един сет с жълта Wera - също не са лоши но сумата на комплекта е направо скандална.
            Не бих дал толкова пари за отверка.

Иначе от време оно съм мераклия на електрическа Miniwarе, вече има 2 или 3 генерации.
            Но още очаквам некой да ми я подари

Относно жироскопа на механичните и аз мисля, че е просто гъша хуйня.
            Но рекох да питам понеже до сега дори не съм обръщал внимание на тази хипотетична екстра.
            Враг усраине

Коментар

• дядо владо
              дядо владо коментира
              Редактиране на коментар
              Ако те кефи електрическата отверка от тук ( най-долните снимки ), кажи да ти я пратя https://offroad-bulgaria.com/forum/%...73#post6900673

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Мерсаш но си имам един Bosch IXO не знам коя генерация (че и те са много) и то изглежда 1:1 с това.
              Нямам нужда от повече, не и на 1/4 захват.
              Бих придобил нещо фино от по-малкият размер - за дребни неща.

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            ...Ние имаме например един сет с жълта Wera - също не са лоши но сумата на комплекта е направо скандална...
            Когато видиш разликата в изработката ще си кажеш: Май сгреших. Вземам си думите назад.

Досега лошо направен или замислен инструмент на Вера не съм пипал или виждал.
            Евтино направен и не особено добре изглеждащ такъв на "аз шъ го фиксит" мога да покажа веднага.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Когато видиш разликата в изработката ще си кажеш: Май сгреших. Вземам си думите назад.
              Нали казах, че имаме служебни и ги ползваме сравнително интензивно.
              Виждам, че са добри, просто цената им е прекалено висока за отверка.
              Колкото и да е добра - комплекта отиваше към 300лв по спомен.
              И добре, че немат спинери че сигурно щяха да им искат 3000
              Враг усраине

Коментар

Тези отвертки са за колекция и за менкане..
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                  Тези отвертки са за колекция и за менкане..
                  Кои?

Нали днес е един "работен" ден

Служебни.
                  Както казах екстра са но цената е откровено идиотска и дори не ме гъделичка да си купя за localhost тЕкивИ.
                  В целият сет има само 2 прави отверки като по-голямата е само 1.5мм а малката е буквално часовникарска.

Иначе електрическата на Miniware определено я искам но още чекам дедомрас и така барем от 5 години.
                  Тя верно има жироскоп ама във вид на сензор вътре.
                  Тоест може да се пуска само със завъртане.
                  Сега колко добре работи нямам идея.
                  При Dewalt е ОК тая система.
                  Враг усраине

Коментар

Спинера е удобен когато трябва да се върти много. За мен много по-важно е колко е удобна самата дръжка и колко съразмерна е с големината на върха. На пазара масово има малки върхове с големи дръжки. В комплект с калпава стомана на върха се получават неотвиваеми болтове.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Спинера е удобен когато трябва да се върти много...
                      Май говорим за различни неща.
                      Под спинър в случая се има предвид не просто въртящ се край на дръжката както е на комплекта от последната снимка.
                      Аз говорех за подобно но ги правят от метал за да тежи и оста е на лагер.
                      И като се засили се върти като пумпал.
                      На скриншота от видеото - синята и червената капачки.
                      Всъщност е баш като онази абсолютна безсмислица дето беше абсолютен хит скоро на която викат widget spinner.
                      Предполагам, че и при отвертките върши същото: пак нищо

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:PGIFTS3YGIFT705.jpg Прегледи:0 Размер:13.3 КБ ID:7020107
                      Враг усраине

Коментар

• drukman
                        drukman коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ти работил ли си някога с отвертка?
                        ...ама честно!

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Виждал съм - в тубата

Моите за фини неща са ето тези:

Не е нещо особено но аз си ги харесвам освен това са подбрани така, че всеки един бит ми е влизал в употреба.
                      От служебната Wera за сега сме ползвали не повече от 4 и при това почти няма плоска отверка а има нужда от такава.
                      Останалите са само за пълнеж - и на калъфа а най-вече за фактурата.

От години го имам, почти винаги са в мен и много работа са изнесли без абсолютно никакви щети по нито един бит.
                      Колега ги хареса но му се досвидяха парите (май към 50лв) и си ги поръчана през някой от помиярниците.
                      Като му дойде - на вид същите но материална - говнолин.
                      Дори дръжката е от цам, пълен шит.
                      Демек - нищо общо.
                      Често става така.
                      Враг усраине

Коментар

Аз съм много доволен от този комплект, битовете са много добри и учудващо тежки за размерите си:

Mi 24-in-1 Precision Screwdriver Kit,струваха около 50 лева преди 2-3 години, много прилична цена за качеството си, самата кутийка също е метална и се отваря с плъзгане като от автоматично чекмедже, изпипано е всичко, дръжката също е метална и е много удобна за работа, има и китайско копие което няма нищо общо с оригинала му като материал.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:HL-1092-02.jpg Прегледи:0 Размер:32.5 КБ ID:7020240

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_941409.jpg Прегледи:0 Размер:138.8 КБ ID:7020241

Коментар

• dancoo
                          dancoo коментира
                          Редактиране на коментар
                          От тия има големи ментета, да се внимава какво се поръчва. Аз имам на Wiha, също съм много доволен. Ползвам го вече 4-5 години.

Така, получих адекватен и задоволителен отговор на въпроса от първият пост.
                        Тежката капачка въртяща се на лагер в края на отвертката има за цел наистина да предизвика жироскопичен ефект.
                        Основно това а не толкова да не си протриеш дланта при продължителна употреба.

Жироскопичният ефект от въртенето на тежката капачка с високи обороти УСПОКОЯВА другият край на отвертката.
                        Особено полезно ако на човек му треперят ръцете и се работи с фина механика - това значително помагало.

Сподели го човек на живо, който работи точно това.
                        След ЧНГ ще взема пак комплекта от колегите и ще проверя колко работи при мен.
                        И преди съм ги вземал но просто не съм обръщал внимание на тази особеност.

Та тубата не е съвсем безполезна... Въпреки, че реални отговори явно се получават при реална комуникация с хора

Кейс клосЕт!
                        Враг усраине

Коментар

• blackfirefly
                          blackfirefly коментира
                          Редактиране на коментар
                          Това въртене колко откарва като време!? Да не се окаже, че повече се занимаваш с връткането на капачката, отколкото с реалната работа..

• drukman
                          drukman коментира
                          Редактиране на коментар
                          На мен шепите са ми по 2 кила, очилИте - 3.5 диоптера. Какъв лагер трябва да търся? 204 или 306?

• Esper
                          Esper коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ами според клипа в първият линк - минута +
                          Човека дори измерва това с хронометър.
                          Ако ти е интересно - просто изгледай клипа.
                          Проблема е, че не каза (или аз не съм го разбрал) защо изобщо се прави.
                          Заради което питах и тук ама ядец - отговорите са на друго място

drukman за теб не знам какъв лагер требе ама питането беше за фини оттверки а не за шлосерски.
                          Даже в заглавието го пише
                          Последно редактирано от Esper; Вчера, 13:08.

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                      X