Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отверки за фина механика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

С всички електрически отверки имам фундаментален проблем - на нито една контрола за посока не ми е интуитивен до степен, че да не го бъркам.
    Това е причината да нямам такава за фина механика.

Изключение единствено прави този Dewalt по-долу.
    Той ми е като естествено продължение на ръката и близко до.работа с класическа отверка.
    Управлява се с просто завъртане в посоката, която е нужнa.
    Повече завъртане - повече скорост.
    Точно както би трябвало да работи и дребосъка на Miniware.
    Обаче е слабичък за обичайна отверка и голям за ползване с дребни крепежи.
    И при зареждане е нужен док, няма USB.
    Въпреки това е най-доброто което имам а и съм пипал въобще.

DCF680 е модела:

Враг усраине

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Аз не ползвам толкова. Имах нещо с подобни размери преди 10-15 години и не помня на кого го подарих. Пробвах го веднъж и не ми се получи. От тогава тия дори не ги забелязвам.
      С тази отверка дето сега я купих най-вероятно ще се случи същото. Подозирам, че ще ти я пратя за Гергьов ден.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Няма ли да кажеш каква “викна”?

Преди време се канех да тествам Xiaomi-то от линка напред но ми мина.
      Основно заради бутоните пък и не беше хептен без пари за тест на сляпо.
      Като гледам и сега е към 80лв тук.

MW е повече но вероятността на излезе боклук е по-малка.
      Даже не го допускам за вероятно предвид останалите им джаджи!

Е, такъв бустер имам от 6-7години https://www.ebay.de/itm/362875913317 Има изход 19В, 3.5А. За там съм си произвел кабелче. 2017-2018г беше космическа технология. Сега имам и добавка за батерии от винтоверт.
    Поръчах е тая отвертка за да видя как няма да я ползвам. Поне е без пари. https://www.aliexpress.com/item/1005007553641119.html

ПП Тръгна приказка и утре ще си поръчам кутийка за поялничето. Е такава: https://www.ebay.de/itm/156347350859?var=457521912556
    Ама ще я поръчам тука да ми я направи един приятел. Намерих този файл и още 2 варианта.
    На моя принтер няма кой да му смени дюзата
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо
    Silverado 1.3 i

Коментар

Брех не знаех, че са правили бустери с изход за повишаване до 19V - явно да стъавaли и за лаптопи.
      Са тъпеце се яви в ролата на горският - дойде и изгони всички от гората
      Така и трябва - това е пътя!

Иначе преди се продаваха допълнителни калъфи за MW отверките на вид 1:1 тези за поялниците им:

ES15S обаче е по-голяма, не се събира в старите и не съм виждал да продават калъфи за нея.
      Некога ако все пак я купя може би и аз ще търся някой да ми "нарисува" пластмасова - за такива на мооого чертежи попадах.
      Ама докато се наканя може да се появи и калъф а аз го предпочитам от твърд кейс понеже е по-компактен.
      Е един от десетките:

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Поръчах е тая отвертка за да видя как няма да я ползвам. Поне е без пари. https://www.aliexpress.com/item/1005007553641119.html
        Колега от работата поръча подобна, даже сама си преценява на къде да върти. Не мога да во възприема това чудо и толкоз. Извадих ръчната и си разглобих/сглобих лаптопа с нея.

Твойте гледам е с копченца поне, може и по-човешко да се работи с нея.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нищо не преценя сама а ти и казваш какво да прави със завъртане на дръжката в нужната посока.
          Диволта по-горе го имам от няколко години и съм напълно доволен от начина по който работи.
          Не съм имал случай да завърти в грешна посока, както редовно ми се случва с копчета.
          Работи супер адекватно това управление - поне за мен.

Той има и ръчен спусък но колкото инструмента да мине мине в очакване.
          След това се "кара" със завъртане на цялата отверка.

В офиса имаме Bosch GO 3 - отверка с класическо действие но има особеност, която също ми допада.
          Там завърта освен с копче и при натискане на отверката към крепежа.
          Но завърта в посока зададена от друго копче.

И пак тествам предварително посоката на "сухо" щото селектора за посока ми е с абсолютно несвойствено действие.

С тези неща се свиква при по-активно ползване но аз не съм в производство.
          Не работя с нея всеки ден та магията да стане.
          А ако с нещо трябва да свиквам за да го ползвам - по-добре да не.
          Избягвам, не харесвам копчетии.

Иначе и боша не е лош инструмент.
          Значителни по-потентен е от диволта.
          И да не оставям грешно счепатление - аз също не си падам много по електрическите отверки.
          Имам общо 2 броя такива и десетки ръчни. Та явно не съм голям фен на електриката
          Враг усраине

Коментар

Трябва да ги направят с гласово управление:
            - развинти винт
            - завинти винт
            - развинти евро-винт
            - завинти евро-винт
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Най-добре направо през синтетиката.
              Казваш му там какво да стане и да се оправя как и с каквото знае.
              Твоята работа е свършена - казАл си му
              Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                Нищо не преценя сама а ти и казваш какво да прави със завъртане на дръжката в нужната посока.
                Да, точно. И това ми е отвратително.
                Диволта по-горе го имам от няколко години и съм напълно доволен от начина по който работи.
                Не съм имал случай да завърти в грешна посока, както редовно ми се случва с копчета.
                Работи супер адекватно това управление - поне за мен.
                Въпрос на вкус, казало кучето и....

Аз вкъщи ползвам мини бормашинка, син бош. Но не е за фини неща. За всичко над M3 си е екстра. Класическам със спусък и бутони за посока. Явно съм дрът вече да се адаптирам към друго.

С тези неща се свиква при по-активно ползване но аз не съм в производство.
                Не работя с нея всеки ден та магията да стане.
                А ако с нещо трябва да свиквам за да го ползвам - по-добре да не.
                Избягвам, не харесвам копчетии.
                И аз така, ама обратно на теб - свикнал съм си с копчетиите.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 3 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X