Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с проточен бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Настръхнаха ми косите, като четох развитието на темата и действията на автора. Съвета НЕ ПИ-ПАЙ НИ-ЩО ПО-ВЕ-ЧЕ!!! е задължителен за питащия. Малко инфо от личен опит. Мултицета също не е панацея. Нормален бойлер Теси, ДТЗ-то сработи. Разхвърлям го - всичко ОК, нагревателя чист, няма видими пукнатини (късоглед съм и отблизо виждам като ястреб). Меря с мултицета - нагревател здрав, няма пробив към маса. Обаче защитата не пуска. Сложих нов и миряса. Обяснявам си го с микропукнатина, която пропуска във водата.

Коментар

С мегер се мери изолация, не с мултицет.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

А всъщност Мегер е производител на измервателна апаратура...
        Но да, станал е клише и нарицателно като Ксерокс, Делко, Бендикс, Хилти...

И сега по-сериозно. Тия ремнонти от едно ниво нагоре не трбва да се извършват от хоря които нямат понятие от тоци, че май и от техника.
        Да, знам, тук всеки разбира от ток, пък и тоците са елементарна материя - има ток / нема ток, но все пак...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Всички тези упражнения ги правя заради това, че при новия /който не е проблем да го купя/, могат тръбите и разстоянието между тях
          да не паснат, с вече поставените. И тогава може да ми се наложи да разбивам стената на банята и да сменям фаянсови плочки.
          За възстановяването на банята, след този мой "експеримент", може да не ми стигнат дори и ...1000 лева !!!
          Имам горчив опит от сменянето на подобно кранче за тоалетната в същата баня /миналата есен/, където от 18 лева
          /цената на кранчето/, заради скъсана резба ,се наложи да се подменя цялата тръба зазидана в стената /около 20 см/.
          И тогава сметката ми "хвръкна" на 300 лева отгоре, след викането на водопроводчик в къщи, за да направи ремонта.
          Последно редактирано от Boa; 18-09-25, 09:08.

Коментар

• mendi
            mendi коментира
            Редактиране на коментар
            Е, "меките връзки" още се продават.
            Иначе и аз имах проблем, не с проточен а с малък 15 литров. И причината беше точно пробил нагревател. Аз имам ДТЗ и така разбрах - като изключи

Цяла седмица звънях по сервизи и майстори по телефона, без никакъв резултат.
          Всеки който чуеше за ремонт на проточен бойлер, бягаше през "девет планини . в десеттата !"
          По дадени ми инструкции от познати, започнах да работя върху него. Успях да го демонтирам от прикрепящите го болтове,
          гайки и проводници. Остана ми да го разкача от тръбите, сваля и опитам да изкарам нагревателите.
          Но не знам дали ще успея да намеря тези злополучни нагреватели за същия модел проточен бойлер,
          тъй като вече не се произвежда от 10 години. Той има три степени на нагряване и те са също 3 броя: 1-ва, 2-ра и 3-та степен.
          Крайният резултат от цялата тази моя "Одисея" е неизвестен, поради което се насочих към закупуването на нов и модерен проточен бойлер за в къщи,
          защото свикнах с тях през последните 15 години.
          Мои приятели от "VKontakte" ми казаха че заради митата на Тръмп наложени на китайски стоки. В "AliEXPRESS" има много стоки които се предлагат
          по на половин цена,за да освобождават и не плащат тези фирми, високи наеми за заета складова площ.
          Там видях точно това което ме интересува, супер модерни проточни бойлери на достъпни цени.
          Отбелязах си тези които са по-мощни и скъпи, с близки показатели до моята (стара) FLAMINA:
          1./ https://tinyurl.com/25f77dvf
          2./ https://tinyurl.com/6zzwb5zn
          3./ https://tinyurl.com/5crkb9md
          4./ https://tinyurl.com/yc6vvhr6
          5./ https://tinyurl.com/4yyhhmyp
          Бих желал да чуя мнението на тези от вас които разбират от тези неща, дали тези красиви и модерни уреди са съвместими с нашата мрачна действителност !?
          И как въобще става поръчката, плащането и получаването на стоката в AliEXPRESS . . .
          Последно редактирано от Boa; 08-10-25, 17:54.

Коментар

Мисля си, че ти трябва нещо от сорта на ВВЕР или в крае случай РБМК. Серия поне 1000. Ако имаш пари може 1500 или 2000. Само с РБМК внимавай, че са малко опасни.
            Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Искаш мнение, споделям личен опит. Взех си от тук https://balmax.com/product-category/...SABEgJ0qvD_BwE , по-точно от дистрибутора им в моя град. Препоръча ми го човек, на когото мога да се доверя, и ползва такъв 10 години. Аз взех 26 кВ, но има и монофазни. Две години няма никакви проблеми, никакъв шум при работа.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Искаш мнение,споделям личен опит !

Stiebel Eltron ми е позната и известна фирма.
                При тях цените са винаги много високи, а и тези модели които обслужват "няколко точки"
                и са над 7 000 W, изискват трифазен ток.
                Но явно от този сайт няма да мога да получа нужната ми за мен полезна информация в поставената от мен тук тема.
                Тъй като е специализиран за автомобилисти, поради което и слагам . . .КРАЙ !

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                  Искаш мнение, споделям личен опит. .......Аз взех 26 кВ, но има и монофазни. ....
                  Аз имам 24kW.превързал съм го от триъгълник на звезда. Станал е, да кажем, 12kW. Определено зимата не става за къпане. Ползвам го само да помага малко на основния бойлер при голям разход на вода.
                  Колегата гледа бойлери 8-9kW. Не ми е ясно как ще се къпе с тях.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

От "този сайт" може и да не получиш исканата от теб информация, но ще получиш друга, полезна за теб.
                    Ето малко такава: НЕ СИ КУПУВАЙ БОЙЛЕР ОТ АЛИБАБА ИЛИ АЛИЕКСПРЕС.
                    Последно редактирано от ittso; 09-10-25, 11:21.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Аз имам 24kW.превързал съм го от триъгълник на звезда. Станал е, да кажем, 12kW. Определено зимата не става за къпане. Ползвам го само да помага малко на основния бойлер при голям разход на вода.
                      Колегата гледа бойлери 8-9kW. Не ми е ясно как ще се къпе с тях.
                      И мен не ми е много ясно, но той не е много приказлив, а и не слуша какво му говорят, та си трая. Когато избирах бойлера проучвах из интернет. Инфо много няма. Но установих, че нормален за къпане целогодишно трябва да е едно 16-18 кВ. Взех 26, като има възможност да работи на 18 и на 26. Оставил съм го на 18, няма проблем.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X