На снимката е новия или стария?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблеми с проточен бойлер
Свий
X
-
-
Аз се сетих нещо, което не е коментирано по-горе. Някой не се ли замисля, че този проточен бойлер след 10 години работа може да е пълен с бигор и затова да прегрява и дебита на водата да е паднал, защото диаметъра на тръбичките е намален. Според законите на физиката, когато се намали диаметъра се намалява дебита и се увеличава налягането, затова прегрява и изключва терморелето. Дали да не се замислиш за изхвърляне и замяна с нов надежден проточен бойлер и да не рискуваш да бъдеш "ощавен"?
- 1 like
Коментар
-
Това не ми е първия ремонт, но таково чудо до сега не ми се е случвало !
При сменен термоограничител и термостат, нещата да си останат същите?
То друго нещо за сменяне не остана, освен да купя нов !
Парите не са проблем, притеснява ме факта че новите модели с дисплей по тях,
няма да могат да ПАСНАТ на мястото на стария.
Ще трябва зорлем да разбивам банята и да сменям тръбите, така че от "играчка, ще стане плачка" !
Обаждах се преди малко, на един мой познат електротехник, който като разбра че почти съм го подменил и не работи,
не поиска да дойде да го ремонтира !?
Каза да взема мултицет и да започна да замервам всички контакти и проводници . . .Последно редактирано от Boa; 16-09-25, 19:18.
Коментар
-
Някой не се ли замисля, че този проточен бойлер след 10 години работа може да е пълен с бигор и затова да прегрява ?
Добре де,
защо тогава когато го включих за проба с новия термостат тази вечер, дебита на излизащата от бойлера вода през батерията на банята,
беше НОРМАЛЕН и не предвещаваше никакво запушване.
Просто температурата на водата започна стремглаво да се покачва / явно нищо не може да възпрепятства
загряването на водата в резервоара на бойлера/ и стигна до свистяща пара излизаща от батерията . . .
Наложи се отново да го изключа !
Коментар
-
Когато нагревателите избият към нулата така прави.
С мултицет на мегаомметър се проверява елементарно.Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко....)
".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."
Коментар
-
Нищо особено няма, само е задължително да му мръцнеш топлопроводяща паста, защото повърността му е плоска,
а ляга върху цилиндична.
Това е така, но двуполюсния термоограничител и термостата се пристягат посредством два винта, с метална шина около резервоара за вода.
Тази шина стои здраво и неподвижно върху резервоара. Съмнявам се във фирмата производител "Радикс" ЕООД със седалище в Кремиковци,
да са поставили подобна топлопроводяща паста, пък проточното бойлерче ми работи вярно над 15 години.
Но тъй като се намирам в безизходица, бих взел подобна паста за да пробвам . . .стига да не е много скъпа:
В интернет я открих на цена 7.20 лева
Но дали въобще може да се открие в момента !?Последно редактирано от Boa; 17-09-25, 12:09.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнениеАко трябва ще купя един мултицет / той ще ми трябва и за други неща /, но КЪДЕ и КАК да проверя тези нагреватели !?
- 2 likes
Коментар
-
Още на предишната страница писах да се погледнат нагревателите. Ако е грешно свързан, при пробил нагревател няма нужда да има залепнал контакт за да прави глупости. По тази причина когато се наложи да купувам допълнителен нагревател за джакузито, внимавах да не е с метален корпус.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Още на предишната страница писах да се погледнат нагревателите. Ако е грешно свързан, при пробил нагревател няма нужда да има залепнал контакт за да прави глупости. По тази причина когато се наложи да купувам допълнителен нагревател за джакузито, внимавах да не е с метален корпус.
Вие за сега ми дадохте най-точен отговор, защото направих консултация с техник занимаващ се с бойлери, който бе КАТЕГОРИЧЕН че проблема ми е в нагревателите !
Обаче след това ми каза че е безсилен и не би могъл да ми направи ремонт, тъй като няма подобни резервни нагреватели.
Каза да му ги купя и той ще ми ги постави.
Когато се свързах с фирмата DIMEX от където до сега купих термоограничителя и термостата, ми казаха че разполагат с някой модели, но не знаят кой от тях ще може
да ми свърши работа.
ТРЯБВА ДА ИМ КАЖА МОДЕЛА.
Аз няма понятие как да им кажа какъв модел е нагревателя . . .дали е един, или са два !?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеСлед тоя твой въпрос ще добавя следното: НЕ ПИ-ПАЙ НИ-ЩО ПО-ВЕ-ЧЕ!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар