Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с проточен бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с проточен бойлер

В жилището си ползвам с успех проточен бойлер под налягане FLAMINA, повече от 10 години.
    Но от няколко седмици, започна да ми блокира термоограничителя и бойлера ми да става неуправляем !
    Известно време се справях с този проблем, като му отстранявах предпазния капак, натисках "червеното бутонче",
    на двуполюсния му термоограничител, след което топлата вода можеше да се регулира отново.
    Тъй като цялата процедура е твърде опасна и никой друг в семейството ми не можеше да я извърши, реших да търся нов
    термоограничител, с който да подменя дефектиралия. С много лутане /тъй като този модел проточен бойлер не се произвежда/
    успях да намеря същия и да го монтирам, на мястото на стария. Монтажът го извърших много внимателно, като предварително направих
    снимки на термоограничителя и мястото за неговата подмяна.
    Но за мое голямо съжаление, нещата не се оправиха и се повтори същия дефект.
    Нямам схема на проточния бойлер, търсих я в интернет но не можах да я открия, макар че е произведен в България.
    Направи ми при монтажа впечатление, че до термоограничителя има едно "черно кръгло пласмасово приспособление",
    /отбелязано с червен кръг/, прикрепено към резервоара от неръждаема стомана, в което влизат два проводника.
    Не знам какво предназначение има и то и дали също не е ... изгоряло ?
    Тъй като нямам под ръка мултицет, при включен бойлер в мрежата с фазомер проверих него и термоограничителя.
    При докосване с фазомера двата полюса на термоограничителя светеха, докато на черното пласмасово "кръгче",
    клемите не реагираха, със светлина във фазомера.
    Молбата ми е, ако някой от форума разбира от бойлери да ми каже какво мога да направя, за да го ремонтирам:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Поточен бойлер под налягане FLAMINA .jpg Прегледи:0 Размер:188.3 КБ ID:7010308

Това би трябвало да е биметално термореле (термо ключ) който при достигане на зададена температура включва или изключва каквото трябва.
    Срещал съм го в бойлери да го използват като термозащита.
    На корпуса му или отпред (частта която контактува с водосъдъражтеля) би трябвало да пише за каква температура е или модел по който можеш да намериш точни данни - температура на която сработва, максимален ток, нормално отворен или нормално затворен контакт.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Кликсън, термо шалтер .... има още поне 5-6 думи за описване.
      "Нещо" което при достигане на определена температура ... изключва!
      Ползват се масово ... кафе машини, бойлери, кани за вода ... абе ... "под път и над път"
      ВИНАГИ на корпуса му е изписана температурата.
      Става въпрос обикновено за, аварийна защита по температура от прегряване.
      При някой решения са наредени едно такова "нещо", което поддържа температурата, и второ на по-висока температура, което го играе защта.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X