Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трислоен стъклопакет по добър ли е ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Никога не съм успявал да схвана идеята на тия клапи. Освен на производителите им и търговците които ги продават де...
    Жилищата се топлоизолират, дограмата се уплътнява, слагат се емнадесет камерни профили, и накрая се бият няколко отвора през дограмаат за некотролирана вентилация...
    Преди години ми предлагаха партньорство за вграждане на висок клас клапи- с шумоизолация и дори със затопляне на входящия въздух- струваха колкото прозореца! Малко хора от клиентите ни биха ги оценили- не работим с евтини профили, но все пак произвеждаме конфекция!
    Марин Райковски

    Коментар


    • #17
      Май ще извикам човек от някоя фирма за дограми, да видя какво може да предложи като решение. Ако не може да се сложи трислоен пакет ще ги сменя с К и 4 сезона , че сегашните са обикновени. Благодаря на всички за мненията, имам време докато затопли времето да реша точно каква да е промяната.
      Принципно си мисля че би трябвало да може на мястото на двойния да се сложи троен като вероятно ще трябва да се сменят и пластмасите дето държат стъклото. Дограмата е Профилинк, ако има значение. Влагата се движи между 50% и 70%, като работи нощем влагоабсорбатора я смъква на 50% и въпреки това по стъклата има конденз.

      Коментар


      • u_bo
        u_bo коментира
        Редактиране на коментар
        Смяната на стъклопакета няма да повлияе на количеството влага в стаята - тоест тази влага пак ще кондензира някъде. Прочети отново отговорите - предложени са ти няколко изпитани решения, които ще дадат търсения от теб ефект.

      • kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Само да не сложиш К-стъкло на слънчевата страна. Пък и то няма отношение към влагата.

    • #18
      Има специални клапи за проветрение при увеличаване на влагата. Това май ще ти е по добър вариант
      Хюндай Санта фе 2,2, АК; Форд с-мах 2.0, РСК; Форд Транзит; Киа Соренто

      Коментар


      • #19
        При мен дограмата е 5 камерна, нормален стъклопакет с К-стъкло външна изолация 5 см. на BASF. Парното (от топлофикация) е включено във всички стаи на 4 ( от 5 възможни).
        Защо нямам конденз? Не е честно.
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

        Коментар


        • #20
          Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
          При мен дограмата е 5 камерна, нормален стъклопакет с К-стъкло външна изолация 5 см. на BASF. Парното (от топлофикация) е включено във всички стаи на 4 ( от 5 възможни).
          Защо нямам конденз? Не е честно.
          Защото ти е евтино парното. Като бях студент, като стане жега, отваряш прозореца. Сега го отварям сутрин за 20 минути.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

          Коментар


          • #21
            Ами ти горе долу с въпроса даваш и отговора : ...като смених....
            Спрял си движението на въздуха покрай стъклата. Пробвай да възстановиш тоя поток. Примерно завърти клапите на климатиците,така че да духат към стъклата...
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

            Коментар


            • #22
              От вчера разглеждам и разни клапи и ще избера някои. Това мога да го направя и сега, без да чакам да се стопли времето. Да видя какъв ще е ефекта. Гледам че има такива за монтаж без фрезоване, мога да пробвам и ако не стават да ги махна.
              А за трислоен пакет се надявам, че вътрешното стъкло ще е по изолирано за да не е студено и да се лепи влагата. Като пипна дограмата не е студена за разлика от стъклото в момента.

              Коментар


              • stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                Виж с ИЧ термометър температурата на стъклото. Стига ли точката на оросяване?
                Вкъщи с двукамерен стъклопакет - стъклото е м/у 1-4 градуса по-студено от вътрешната температура, според студа навън. Ако има перде с още 1-2 градуса по-студено стъкло и по-често прави конденз ( 2 пръста ивица в долния край), но при около -7 -8 през нощта.
                При сегашните температури - около 0 през нощта и 55%, 19-20 градуса вътре, не прави конденз.

            • #23
              Често ми се налага да се боря с този проблем и мисля че съм намерил решение но не го споделям защото ми се смеят хората..
              В общи линии става дума че в тези помещения си има влага която не излиза навън и смяната с тройни четворни и прочие пакети няма да реши проблема.Проверено.
              Прилагал съм почти всички начини и с очите си виждам резултата..
              Това с клапите както казва krassitch - съм го приложил на един апартамент. Върши работа НО САМО ако конденза по стъклата е едва доловим (сиреч в първа фаза)
              При това съм сложил клапи на 3 прозореца в три стаи срещуположно и съм осигурил процепи под вратите.
              Както казва ittso - това буквално си е пробит отвор в дограмата..Излиза че ние плащаме едни пари да ни е хубава дограмата да уплътнява и накрая и бием дупки.
              Специално аз купих клапите от Франция - подведен по лудите реклами че автоматично следяло влажноста отваря затваря 3 режима на работа - абе голяма работа...бая пари изръсих.Още ги псувам мошеници такива...
              Накрая като пристигнаха - нали съм любопитен отворих изцяло едната - мамка им французка - вътре едно като гъба и то просто се надува и спада според влагата и оттам отваря или запушва-- туй то голямата работа...
              Между другото - изглеждат красиво монтирани на дограмата и хората се впечатляват уау против влага?? и ги продадох на двойна цена .Но клапите това са прорези в дограмата (както ittso каза)които ту се отварят ту се затварят - според мен - не вършат работа защото отворите са прекалено малки.

              Имам клиент който монтирахме заедно вентилационна система с репекуратори. Бях много любопитен - страхотна работа върши - силно съм впечатлен. Но е неприложимо за нормален клиент- в случая беше последен етаж и използвахме подпокривното пространство за тръби кутии машинарии и самото жилише беше 400м2 .Грам влага и миризма нямаше...

              Имам клиент (но не съм ходил у тях) с климатик с опресняване на въздуха - според човека - върши работа - и му вярвам - ама точно този не произвежда много влага.

              МишоМишевски критерии за влагатой си ги измислил)

              1.Първо ниво(най ниско) - няма конденз и влага НО когато сутрин рано влезеш в спалнята или детската (децата спят) въздуха е тежък и спарен.
              2.Второ ниво - появява се конденз на прозорците в ъглите...
              3.Трето ниво - има обилен конденз по прозорците и почва да се появява мухъл зад ъглови мебели(гардероб дивани и други)
              4. Появява се черни петънца по стената (обикновенно горе в ъглите) - тука вече по чуствителните носове усещат миризма...
              5. Черните мухлясали петна по стените са по големи от една педя - тука вече работите стават трагични...

              Долу горе - може да се приеме че ако в едно помещение има миризма някаква - това означава предпоставка за мухъл и влага - означава че въздуха не се опреснява.
              Към днешна дата по мишевски критерии:
              Монтирана душ кабина в спалня 10м2 (в гардероб) - с идеята да се ползва като резервна - а се ползва всяка вечер при това от жена(редовно излиза пара от кабината) и при това положение в спалнята с този източник на влага само в най най тежките ледени дни се получава конденз по стъклата(второ мишевско ниво)

              Бая мога да кажа по влагата ама да не прекалявам че ще стана писател

              Коментар


              • piron45
                piron45 коментира
                Редактиране на коментар
                Мишо, изчетох внимателно и не ми стана ясно как си се преборил с влагата, щом и клапите не вършат работа. Ето в момента температурата в спалнята ми е 21* и 68% влага и няма конденз на прозореца. На сутринта обаче целите прозорци са с конденз, та ги забърсваме. И това е само влагата от дишането докато спим с жената.

            • #24
              През отоплителняи сезон в жилището денонощно работи влагоуловителн настроен на 50 - 55 влагуса (нов термин). Конденз се появава само в големите студове.
              Отделно, жилището се проветрява директно поне веднъж дневно. Ако е студено (- много), за кратко. Ако е по-топло - попродължително.
              Проветрява се не се знае още колко пъти индиректно - кухненски абсорбер, вентилатори в бая и толаетна.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

              И коментаторите...

              Коментар


              • #25
                Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                През отоплителняи сезон в жилището денонощно работи влагоуловителн настроен на 50 - 55 влагуса (нов термин). Конденз се появава само в големите студове.
                Отделно, жилището се проветрява директно поне веднъж дневно. Ако е студено (- много), за кратко. Ако е по-топло - попродължително.
                Проветрява се не се знае още колко пъти индиректно - кухненски абсорбер, вентилатори в бая и толаетна.
                Ето това е правилното решение, браво на колегата!

                Влага се нарича всичко над 55-60%, над 60-65% за повече от няколко часа и тръгва плесен, под 45-50% не е здравословно защото много прах се вдига в помещението.
                Бъдете живи и здрави!

                Коментар


                • #26
                  Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                  Май ще извикам човек от някоя фирма за дограми, да видя какво може да предложи като решение. Ако не може да се сложи трислоен пакет ще ги сменя с К и 4 сезона , че сегашните са обикновени. Благодаря на всички за мненията, имам време докато затопли времето да реша точно каква да е промяната.
                  Принципно си мисля че би трябвало да може на мястото на двойния да се сложи троен като вероятно ще трябва да се сменят и пластмасите дето държат стъклото. Дограмата е Профилинк, ако има значение. Влагата се движи между 50% и 70%, като работи нощем влагоабсорбатора я смъква на 50% и въпреки това по стъклата има конденз.

                  ПРОБЛЕМА - а решението е 4сезонни стъкла, евентуално с двоен дистанционер. За последен път - тройния стъклопакет е като извитите телевизори - дава повече проблеми отколкото носи ползи.

                  Коментар


                  • piron45
                    piron45 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Благодаря, ще го имам предвид.

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X