При мене, преди години прокапа тоалетната чиния където се свързва със Ф110. Не можах да я демонтирам за да сменя ексцентричния маншон и успях да упътня теча с болкит- натъпках го между маншона и тръбата. Засега държи, няма и помен от теч.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теч на тоалетна чиния в банята
Свий
X
-
По-чист вариант е да разкараш силикона с препарат за премахване на такъв, да извадиш тръбата от тоалетната чиния,
да монтираш съответното уплътнение и после да я навреш пак.
Тази сутрин отново проверих връзката и направих снимка на разположението на ПВЦ тръбата /зад стената на банята/,
която свързва казанчето с тоалетната чиния. За да не се виждат тръбите отвън на стената, "пернишките гении" са ги прекарали отзад !
Така че по никакъв начин не бих докоснал "тръбата от тоалетната чиния", защото би рухнала цялата измислена от тях конструкция !
Това неминуемо ще направи теч на долния етаж, което би предизвикал поредния конфликт с комшията ми, с когото сме в твърде обтегнати
заимоотношения.
Така че ще трябва да се мисли за някакъв бандаж, който да се постави върху мястото на теча след като предварително се почисти и подсуши
тръбата:
Последно редактирано от Boa; 07-05-21, 10:42.
Коментар
-
Ти кое не разбра ? Демонтирай тоалетната чиния , щом е на болтове, извади я от тръбата, почисти силикона, сложи уплътнението, вкарай го в дупката на чинията, намести я на място, хвани я с болтовете ...Ама както искаш де, мАжи с каквото решиш...
-
Едва ли ,ще рухне ,в нас беше подобно .Другия вариант е купуване на нова чиния с казанче стоящо на нея (цените почват от 70-тина лева ),една мека връзка за захранването му с вода и се приключва с одисеята .Даже меката връзка може да мине през дупките на сниманата тръба ,аз така го направих навремето .
-
-
Номерът беше по-възможност да си направя този ремонт /спиране на теча/ сам, но този вариант и с демонтажа на тоалетната ми чиния
вече съществено променя и усложнява нещата . . .защото трябва да се вика МАЙСТОР и да се ПЛАЩА !
Тук трябва да се пипа много внимателно при отстраняването на тоалетната чиния от тръбата и то така:
Че да не рухне цялата "арт инсталация" създадена от пернишките гении зад стената на банята ми.
Тогава от спиране на теч, отивам на позицията . . .основен ремонт !
Поради това ще помоля MITKO 53 да ми даде повече информация за този "чудодеен бол кит" и от къде бих могъл да си го набавя ?!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнениеНомерът беше по-възможност да си направя този ремонт /спиране на теча/ сам, но този вариант и с демонтажа на тоалетната ми чиния
вече съществено променя и усложнява нещата . . .защото трябва да се вика МАЙСТОР и да се ПЛАЩА !
... ?!
Какъв ти е проблемът да отвиеш двата винта, които държат чинията към пода, да я дръпнеш лекичко напред и да направи елементарните операции, които трябва да се направят?!?
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
До колкото виждам от първата снимка, няма съосие между тоалетната чиния и тръбата. Та най-правилното действие за кардинално решаване на проблема е : центроване на тоалетната чиния и поставяне на стандартното(споменато вече) уплътнение.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Тази тема, някакъв ташак ли е?
Г-не
тази тема не е никакъв "ташак", ами представлява частица от ежедневието на смазания от проблеми ОБИКНОВЕН български гражданин !
Този който не участвува в директорски бордове на мошенически предприятия, не краде от еврофондове и . . . не играе карти с министър-председателя !
Същият който не се реди на опашка с луксозната си кола по КПП-тата на българско-гръцката граница, за да отиде да похарчи ОТКРАДНАТОТО
през изминалия месец от държавата и себеподобните си из таверните на Солун и хотелите по Халкидики !
И отново отправям благодарности към МИТКО 53 който ми даде НАЙ-ПРАВИЛНИЯ съвет, като ме насочи да използвам този позабравен материал от близкото
ни минало, така че срещу 3 лв 60 стотинки да си разреша проблема:
Коментар
-
Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнениеТази тема, някакъв ташак ли е?
Г-не
тази тема не е никакъв "ташак", ами представлява частица от ежедневието на смазания от проблеми ОБИКНОВЕН български гражданин !
Този който не участвува в директорски бордове на мошенически предприятия, не краде от еврофондове и . . . не играе карти с министър-председателя !
Същият който не се реди на опашка с луксозната си кола по КПП-тата на българско-гръцката граница, за да отиде да похарчи ОТКРАДНАТОТО
през изминалия месец от държавата и себеподобните си из таверните на Солун и хотелите по Халкидики !
И отново отправям благодарности към МИТКО 53 който ми даде НАЙ-ПРАВИЛНИЯ съвет, като ме насочи да използвам този позабравен материал от близкото
ни минало, така че срещу 3 лв 60 стотинки да си разреша проблема:
- 2 likes
Коментар
-
Първа особеност на уплътняването със силикон или боукит е, че повърхностите трябва да са чисти и сухи. Най-малката влага и не лепи. Боукита допуска до някъде замъсяване с прах, но силикона и него не го понася. Почистване до нужната чистота може да стане само ако отделите чинията от стената и работите в удобна поза. ПВЦ тръбата може да остане да си стърчи от стената. Голямата гайка, дето се вижда на снимката какво е? Ако е муфа, ще позволи определено местене на тръбата. Виждам, че отдолу канала е на разтегаема тръба. Това ще позволи преместването на тоалетната чиния напред с някой друг сантиметър, колкото да си свършите работата. Някъде бяхте написали, че "майсторите" са скъсали единия болт. Добра идея е да подмените скъсания болт. Тоалетна чиния, захваната на един болт ще мърда и всчико дето не е захванато с меки връзки по нея ще протече. Въпрос на време.
Как бих направил ремонта аз, с моите си умения, дето не са никак големи. Работя програмист, а не нещо с ръцете си.
1. Отсранявам дъската на чинията и всичко друго, което ще пречи на операцията.
2. Отвивам болтовете с които е захваната чинията за пода. Оста на чинията не съвпада с оста на тръбата, както и тръбата не е в центъра на отвора в тоалетната чиния. Ако не се коригират и двете, ще протича, независимо как и с какво уплътнявате. Разчитам, че чинията не е залепена допълнително с теракол или цимент. Това ще позволи да се премести чинията, така че да се работи удобно.
3. Отстранявам силикона и всякакви други замърсявания. Почиствам и двете повърхности.
4. Намествам тоалетната чиния точно по оста на тръбата, като тръбата трябва да е в сердата на отвора. Ако се налага правя нови дупки в пода и с нови дюбели фиксирам чинията.
5. Със сешоар леко нагрявам мястото където ще слагам болкита. Това е и за да го изсуша перфектно.
6. Набивам болкита максимално плътно, като започвам от най-неудобното място.
Понеже така или иначе съм местил чинията, по-скоро бих сложил правилния гумен фитинг. Много по-добро уплатнение прави, Позволява доукрепване с болкит.
Коментар
-
Колко по-просто е да се сложи правилното уплътнение, което дори понася и известна несъосност... Просто трябва да не носиш панталон с ръкави...
Съвсем отделна песен е че сегашният болкит не става за нищо - няма необходимата адхезия към нищо.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнениеТази тема, някакъв ташак ли е?
....ежедневието на смазания от проблеми ОБИКНОВЕН български гражданин...
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Само да попитам:
За същата ли чиния иде реч?
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...8F%D0%BD%D0%B0
Или сагата продължава.....
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеПросто трябва да не носиш панталон с ръкави...какво е това нещо?? и укито не го знае
може ли тълкуване или снимка???
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар