Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вътрешна изолация?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да, тези с които борбата е почти загубена
    ​​​​​https://offroad-bulgaria.com/forum/%...81%D0%B5%D0%BB
    Чуват се и действат само на нервите. По- опасни са останалите, боррбата с които е уж като с мръсния въздух, но наистина.
    Изобщо, вътрешна изолация на нещо, дето те атакува отвън...
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Погаждат ли се гризачите с каменната вата? А иначе, не пречи преди да се картонира хубаво да се опиши.
      Залитам по диалекталното изразяване на моменти, признавам си. Няма връзка с познаването на езика.
      Има архитектурни и естетически похвати, които не позволяват външната изолация.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от TigerHunter; 26-12-19, 00:04.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
        Картона в селса къща крие един голям риск - да се заселят гризачи!
        Даже на скоро имаше такава тема.
        А под външната се завъждат оси, кълве ги кълвача, а не изключвам и там да се завъди мишка. Рискът на селската къща го има навсякъде. Ако не е зад картона, ще е под дюшемето, или на тавана. Относно атакуването на студа отвън - колегата иска бързо стопляне на рядко обитавана къща, еми това се прави с вътрешна изолация. Ако ще живееш постоянно - външна. Най-добре и двете, пасивна къща.....бля, бля.....измятаме се от темата.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Каменна вата с пароизолация. Става и Фибран, но да се залепи на гребен плътно за стената, все едно лепиш фаянс.

Коментар

Пароизолация?
            Може ли подробности, какво е това?
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Да не влиза влага от стената във ватата. Избор-бол.
              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• veskov
                veskov коментира
                Редактиране на коментар
                Няма къде се оттече конденза

Фибран не става, пароизолация няма къде да се слага. За вътре възможностите са ограничени и май се изчерпаха с #2,
              В темите за външната изолация и американската къща се изясни кое как.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Сигурен съм, че тука има 100 пъти по-опитни от мен, ама чета за фибрани не ме свърта вече.
                Конденз прави когато по-топъл въздух кондензира в/у по-студена повърхност. Вътр. изолация с фибран е точно такова. Прави се скеле за гипсокартона, пълни се с неорганична вата, после се редят плочите гипсокартон. Иначе става развъдник на гъби от щама Андромеда. Аз лично имам една маза и една стая изолирани неправилно, не съм забелязал мухълна смрад, но не съм и отварял да видя какво е отдолу.
                Външната изолация - студената част се явява външната атмосфера, и конденз няма. Топли се по-бавно, изстива по-бавно.

Коментар

Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                  Сигурен съм, че тука има 100 пъти по-опитни от мен, ама чета за фибрани не ме свърта вече.
                  Конденз прави когато по-топъл въздух кондензира в/у по-студена повърхност. Вътр. изолация с фибран е точно такова. ....
                  И как преминава вътрешният топъл, евентуално и влажен, въздух до стената през шпакловката и "фибрана" (или каква да е изолационна плоскост от експандиран или екструдиран полистирол) че да кондензира върху нея?
                  Последно редактирано от сто; 27-12-19, 19:14.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

И как преминава вътрешният топъл, евентуално и влажен, въздух до стената през шпакловката и "фибрана" (или каква да е изолационна плоскост от експандиран или екструдиран полистирол) че да кондензира върху нея?
                    Имам една стая, дето предното поколение са направили ламперия върху мухъла на цокъла. Толкова са могъщи тия гъби, че като пръскам със Саво и дори не може да ги намокри. Като спя в нея почвам да вдигам температура, една седмица седя на 38 градуса, после не съм спал там. Може да е било друго, не гарантирам за причината.
                    Смрадта отделно.
                    Не знам колко херметично се надяваш да стане с тия фибрани, то ако ставаше с тях нямаше да си играят със скелет, вата и гипскартон. Че и въздушна междина оставят. В офиса шефът беше табиатлия и си беше направил вътрешна И външна изолация, наедно. Виждал съм как се прави, споделям. Не бих си причинил вътрешен фибран върху стени.
                    Ако беше толкова хубаво вътрешен фибран - дали щяха да плащат на алпинисти да изолират панелките отвън?

Коментар

• сто
                      сто коментира
                      Редактиране на коментар
                      Мииии имам само вътрешна "фибранна" изолация с последваща щпакловка върху нея. От двадесетина години. Мухъл няма. Топлият въздух през шпакловката стига до стената вече порядъчно охладен. Шпакловка е това, не е мрежа против комари.
                      Разбира се че е по-добре външна изолация, но при положение че се прибираме късно вечер и палим печка за няколко часа преди да си легнем, вътрешната ми е по-удобна. Стопля се бързо.

Аз лично, не съм фен на външната топлоизолация. Най-добрата топлоизолация е двойната стена, но за съжаление у нас не се прави никъде. Поради тази причина , картон на конструкция и вата се стопля в пъти по-бързо от тухлен зид с мазилка и шпакловка.
                    Ако трябва аз да строя, външно четворка измазана с турбозол и пердашена. после 5см пауза и вътрешно или газобетон или тухла 5-7 см. Или пък, картон на конструкция с вата.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Може ли някой да каже повече за вратата?
                      Горяща, негоряща, каменна, минерална?
                      На продавачки за информация не искам да разчитам.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

• ikirov
                        ikirov коментира
                        Редактиране на коментар
                        Чак на втория ден зацепих за вратата. Форумният сленг стана напълно неразбираем. И не е като да се заяждам за сбъркана запетайка или буквичка.

Аз препоръчвам каменна вата на ''Fibran'' .
                      В Скандинавието доста я ползват , а там съм ги признал като номер 1 в строителството и изолацията .
                      Който търси , намира !
                      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Още един въпрос, тази вата да не се окаже канцерогенна, димни прахови частици и още нещо?

Коментар

Тц!Като я запечаташ под гипскартона кви частици?А и нищо не пречи да и опънеш дишащи мембрани ,ако чак толкова реши да се втелясва човек!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X