искам да споделя за един успех във фугирване на плочки които постигнах с автомобилен кит падане няма , до преди какво ли не пробвах бял цемент,готова смес за фуги все пада и пада но с кита е супер здраво
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фугиране на плочки
Свий
X
-
До: фугиране на плочки
Повечето видове авто кит май са на епоксидна основа. Значи ако вземеш епоксидна смола, винервайс и оцветител би трябвало да постигнеш добри резултати
Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
От: Фугиране на плочки
Търся съвет за проблем с фуги. Историята е следната - правиха една баня преди няколко месеца, но обекта беше замразен и не се видяха проблемите овреме. А проблема е следния - сега, когато се започна почистването на обекта, се оказа че фугата в банята се отмива с влажния парцал
. А самата фугираща смес не е твърда и когато се намокри, се разкашква. Тука отново съм така
. Такова нещо за пръв път виждам. Може би щото, когато последно съм виждал да се прави баня е било преди повече от 20 години. Дето дядо ми е я е правил със допотопните технологии, а именно - лепене на плочките с цимент, върху хастар от цимент и фугиране с бял цимент
И проблеми никакви и до ден днешен. Сега нито се използват старите технологии, нито се намират Майстори, дето да им разбират на новите и да могат да ги прилагат, нито пък имат съвест та да си изпипат работата.
Та въпроса ми е - какво да правя с тия фуги? Първото, което ми казаха е за някакъв фиксатор за фуги, дето и за него чух за първи път. Някакви съвети от знаещите и можещите?Всеки трети е шести
Коментар
-
Ако плочките са залепени добре, сегашната фугосмес се сваля механично максимално дълбоко (с шпакла), измива се и се фугира отново с ц40 съгласно технологичната карта. Работа е, но всичко друго е имитация, все едно кърпиш изгнили тенекии с плат и кит.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Дето ще се опитваш да фиксираш некачествена фугираща смес - вземи я изчисти от фугите и повтори операцията с читав материал.Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение...
Та въпроса ми е - какво да правя с тия фуги? Първото, което ми казаха е за някакъв фиксатор за фуги, дето и за него чух за първи път. ...
Примерно това от 3 години изложено на всякакви атмосферни условия и температури (балкон на последен етаж) се представя съвсем добре. И избор на цветове има.
Съвсем спокойно можеш да се справиш сам. Още повече, че вероятно ще е трудничко да намериш някой да дойде за едното префугиране.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Няма драми с популярните марки фугиращи смеси. Навярно конкретната е била некачествена, пресечена, замръзнала и прочее.
Внимателно със шпакла почистваш, измиваш и фугираш наново. От фиксатор има полза, но в случая никаква.
Ама аз откога редя, че НИКОГА не се слагат плочки хептен без фуга.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 15,151 в 18:11 на Вчера.
Коментар