Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боя/Покритие за бетонов под ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Преди три години си бетонирах мазето -работилница- 18кв. и по препоръка на И. Стоянов го напоих 20лт. сика W703 за което много му благодаря. В началото попива бързо и след втора ръка започва все по-бавно и все по-бавно. За проба разлях 30-40мл. хидравлично масло на подходящо място. след 4 дена го забърсах с парцал без препарати и нищо не личи. При подземен паркинг ... въртене на волан на място доста често значи търсим не само здравина а и износоустойчивост. При неподходящ бетон с каквото и да го третираш не помага много. От 4г. карам бетоновоз и знам че нищо не разбирам от бетони -то си е цяла наука-.

    Коментар


    • Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
      Преди три години си бетонирах мазето -работилница- 18кв. и по препоръка на И. Стоянов го напоих 20лт. сика W703 за което много му благодаря. В началото попива бързо и след втора ръка започва все по-бавно и все по-бавно. За проба разлях 30-40мл. хидравлично масло на подходящо място. след 4 дена го забърсах с парцал без препарати и нищо не личи. При подземен паркинг ... въртене на волан на място доста често значи търсим не само здравина а и износоустойчивост. При неподходящ бетон с каквото и да го третираш не помага много. От 4г. карам бетоновоз и знам че нищо не разбирам от бетони -то си е цяла наука-.
      20 литра са 200+ лв. Нещо не е много бюджетно това. За тези пари се намират разни по-специализирани химии, точно за под. Иначе се сетих, че имам една бака фасаден грунд на 18 години, май ще се уползотвори, сега се чудя на новия или стария гараж, че стария май ще трябва с контактен да го мина.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

      Коментар


      • Аз използвах една туба 5л за 16 квадрата и си стана идеално . Като първата ръка бе разредена 1:2.

        Коментар


        • Преди три години сиката с доставката ми дойде малко под 190лв. Отне ми 3-4 дена за да оползотворя цялото количество. Не съм разреждал. Може би две ръце са достатъчни ама аз съм си такъв -като правя нещо веднъж като ел. инсталация. бетониране... поне една стъпка на горе. В мазето бетон под 11см. няма. Якост на бетона не мога да кажа че е бъркан на ръка а цимента не е икономисван. Горе долу знам каква е разликата между на ръка бъркан и от бетонов център. И тогава и сега съм шофьор на бетоновоз и имаме и бетон помпа. Арматурата е 6ца. Знам че можех и по-тънко да мина ама за 20кв.м. дори не съм го и смятал.

          Коментар


          • Аз приключих въпроса, времето ще покаже колко е ефикасно. След проверка в два-три магазина в наше село, или няма наличност, или само са чували че има покрития за бетонов под. Четох и в интернет. Та поред на номерата:
            - sikagard 703 w - скъпо към днешна дата, а и го дават за стени, което ме притеснява
            - isomat bl-100 добра бюджетна алтернатива за под. Няма го по наше село, дистрибуторите са пълен леш
            - isomat durofloor-bi - това ми допадна доста, но важи същото като за горното с доставката. Не лоша цена според търсене в интернет, трудно се намира
            - vitex floorguard hybrid pu - това го намерих при нас и ми хареса. На водна основа, 40 м2 дават на 2,8 л бака, баш за под на гаражи го дават, средно натоварване. Намерих го на промоция в нета и в комбинация с грунд vitex acrylan unco ми дойде на 106 лв. пред вратата, безплатна доставка. Грунда стигна точно за една ръка на 20 м2. Боята стана 3 ръце, последната поразредих да попие в пукнатини и подобни дефекти. По-принцип на първата се разрежда повече, но не знаех дали ще ми стигне. Всичко дойде на 5 лв. за м2, аз съм доволен. Ето резултата след последната ръка, дават му 7 дни до крайно съхнене.
            Прикачени файлове
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

            Коментар


            • kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Хубаво,ама тоя бял цвят е таман за под на гараж.😁

            • Asen Kushlev
              Asen Kushlev коментира
              Редактиране на коментар
              Може да се тонира. А и след месец вече ще е сив и без друго. За 5 кинта квадрата не ми пречи.

          • Днес отидох да купя грунд . Хубаво,ама дълбокопроникващ и розов няма. Розовия е само контактен. Та взех 1л от това да видя какво ще се получи. Първата ръка я минах 1:5 . Чудя се за втората дали пак да разреждам или директно да минавам!?
            ​​​​​​Според описанието е това което търся.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Resizer_16854464349671.jpg
Прегледи:276
Размер:277.0 КБ
ID:6925565
            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Resizer_16854458065981.jpg Прегледи:0 Размер:191.3 КБ ID:6925564
            Последно редактирано от kameno karp; 30-05-23, 13:35.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

            Коментар


            • Една ръка стига, освен ако покритието не е вар или винервайс. Не слагай повече, защото после нищо няма да държи отгоре.
              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

              Коментар


              • Аз вече минах три ръце.
                Първа - 1:5
                Втора - 1:3
                Трета - 3:1
                Отгоре няма да има нищо. Това е под на работилница и идеята е да спра прахоляка,че бетона направо го мета с метлата. На времето явно някой е пропуснал да сложи цемент в бетона.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                Коментар


                • Задачата е изпълнена,а желания резултат постигнат. Даже още след първата ръка спря да се отделя прах от пода,ама за по-сигурно,минах още две. За разлика от тестовия участък,на останалата част третата ръка я направих 2:1.
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X