Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Портална плъзгаща врата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Тя на Пламен му е ръждясала вече портата сигурно.

Коментар

• artefekt
      artefekt коментира
      Редактиране на коментар
      Едва ли, за 5 г...

Защо се правят диагоналите на конзолните врати на "зиг-заг"? Грешка ли е? Ако се направят всички диагонали в една посока по здраво ли е?
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Не, моята увисна с около 1 см. .....дастатъчно да се затваря "по така"

За да стане добре на всички диагонали трябва да сложат компенсатори. Материалите от които се правят такива врати са от най ниско качество. Времето и умората на материала трябва да могат да се компенсират по някакъв начин. Бетонния пояс под упорите също мърда във времето и температурата. Моята врата е двукрила и луфта между крилата горе е различен зима и лято само от температурата. Бетонната основа е цяла за двете крила и пак се променя защото няма горен пояс.
    Няма пълно щастие.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Моята ще има компенсатор на задния диагонал ( на опашката ), от опит с други такива врати - достстъчно е. Обаче тези другите врати нямат диагинали, по друг начин са направени, с повече железа. Моята ще е с оградни пана, по лека, но и по кекава. Затова ще има диагонали. Но не е ли по правилно да са в една посока диагоналите или си е нормално да са като на снимките - на зиг-заг.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
        Моята ще има компенсатор на задния диагонал ( на опашката ),.......по друг начин са направени, с повече железа...........
        Заварките трудно държат правия ъгъл без диагонали. За това слагат повече железа, та дано стане. Ако направиш диагоналите на опън, може и да са от шина или от въже с обтяжка. Тия които са на зигзаг, едни са на опън другите на упор. За това ги правят от квадратна тЪрба. Лека конструкция само със заден диагонал .... малко несигурно.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Моята ще е с оградни пана, по лека, но и по кекава.
          Моите и двете са такива, ела да гледаш и да крАднеш ноу-хау

0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дедо - далеко съм от теб.
            Като цяло съм наясно какво искам за вратата - само диагоналите не са ми ясни. Има ли нужда от тях, на зиг заг ли да са, в една посока ли да са...

Коментар

Някаква идея с какво плъзгащо нещо да затворя това?:
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                Мъц 😮 не виждам снимка 🙄

• Стоян Боюков-Sariones
                Стоян Боюков-Sariones коментира
                Редактиране на коментар
                Тъпо. Като се прибера ще снимам.

Никой не каза категорично - не е ли по правилно да са в една посока диагоналите?

Коментар

• vwbeetle
                vwbeetle коментира
                Редактиране на коментар
                В понеделник ще дам снимка на работеща врата,поне на 25 години ама на око е 6 метра.Изработена е по по долната нимка.Все си мисля,че десните диагонали държат левите,ама не съм инженер...Другия вариант с релса и водач в бетона?!

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                На горната снимка всички диагонали са на опън. Могат да се направят от шина или въже.
                На долната снимка, 2рия и 4тия , от ляво на дясно, са на упор и трябва да са от квадратна тръба.
                Може и така и инак. Техническите разлики са в използваните материали.

ОК, благодаря!

Коментар

Най добре,да се редуват-диагонал на опън/диаогнал на упор.Като тези на опън може да са с метално въже с обтяжка-но става различно,спрямо ПЗ профила.Затова,всичко със затворен профил и по този начин,врата с ''спъва''в двете посоки.
                Yamaha Yz450F
                Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Без да съм инженер, не ги слагай еднопосочни и ползвай само твърди профили. Вратата е конзолна и при преминаване от другата страна на конзолата вече става сложно с опън и упор според мене....
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    За да стане добре на всички диагонали трябва да сложат компенсатори. Материалите от които се правят такива врати са от най ниско качество. Времето и умората на материала трябва да могат да се компенсират по някакъв начин. Бетонния пояс под упорите също мърда във времето и температурат.
                    Какви са тези компенсатори?
                    Предстои ми да правя двукрила врата автоматизирана широка - поне 5 метра - това ще рече две крила но 2.5метра...

Коментар

• drukman
                      drukman коментира
                      Редактиране на коментар
                      Компенсаторите се слагат по диагоналите за да може да им се променя дължината. Прави се лесно с 2 болта. Така се изправя правия ъгъл и се държи висящата част на нужното ниво.

За двукрила врата, 2.50 е малко и няма проблеми. Моята е такава. Височината е почти равна на ширината на крилото (предполагам, няма да я правиш 1 метър висока) Моята има по 1 диагонал на опън и една тръба хоризонтално през средата само за крепеж на ламперията с която е облечена. Исках да не е ефирна. Профила е 20/30 или 20/40. Като се прибера мога да ти снимам. Вече 10-та година се държи без забележки.
                      На такива врати е важно как са направени колоните и дали са спънати от горната страна. Моите са обърнато П със сериозен пояс под самата врата, бетон но без горен пояс. От температурата, зима и лято фугата между двете крила горе е различна с 1.5-2 см.
                      За тоя модел проблема не е в направията а в снега зимата. За правене са далеч по-лесни от конзолните. И далеч по-леки, освен ако не искаш да я облечеш с 3-4 санта дъски.
                      Последно редактирано от drukman; 04-07-25, 21:18.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X