Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам ВиК...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направи си сам ВиК...

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
    ... Задачата е на първо време да сменя разводката от бойлера до батериите и душа в банята, плюс отклонението за казанчето ...
    Между другото, дали няма е възможно и по-добре, и по-бързо, вместо да разбиваш стената за да вадиш старите тръби, да си ги оставиш където са и да резнеш културно едно ново трасе за новите тръби?!? Че, като гледах при нас "майсторите" какво къртене му хвърлят, ме гризат едни големи съмнения какво остава от здравината на тухлените стени, които по трасето на водопровода биват яко разкъртени.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

като гледам, няма да минеш без картон............ и сега е момента да сложиш филтри.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1475152438_fhprclx_b_twin.jpg
Прегледи:1
Размер:121.6 КБ
ID:5752627

и да, нови тръби без къртене е по-добре, аз така направих в кухнята, защото трябваше да разбия половин панел с плочките

Коментар

Мисля, че са плитко в мазилката-има места където се е откъртила и се показват поцинковани колена и тръби.Ако все пак е дълбоко, ще пусна паралел. Но иначе предпочитам да нямам много кухини, все пак селска къща е, влизат си и мишки, въпреки отровите, други гадинки, старая се да не им правя удобни местенца да се крият.
        За филтри не съм мислил.Водата е много варовита, няма ли да е проблем за самите филтри?Ние не я ползваме за пиене...

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
          Мисля, че са плитко в мазилката-има места където се е откъртила и се показват поцинковани колена и тръби.Ако все пак е дълбоко, ще пусна паралел. Но иначе предпочитам да нямам много кухини, все пак селска къща е, влизат си и мишки, въпреки отровите, други гадинки, старая се да не им правя удобни местенца да се крият.
          За филтри не съм мислил.Водата е много варовита, няма ли да е проблем за самите филтри?Ние не я ползваме за пиене...
          филтрите се сменят, може да почнете да я пиете с тях, но и да не я пиете, най-малкото пази бойлера и главите на батериите от песъчинки. Аз пазарувам по нета от една пловдивска фирма /http://pavirani.com/ разгледай ги на сайта, инвестицията е 50-60 лв. а един филтър е 12 лв. от скъпите и е за 40 кубика вода.

Коментар

Погледнах линка, може да го махнеш... ще помисля по въпроса.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170513_200222.jpg
Размер:316.1 КБ
ID:5752981Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170513_200235.jpg
Размер:388.0 КБ
ID:5752982Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170513_200248.jpg
Размер:450.5 КБ
ID:5752983Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170513_200304.jpg
Размер:373.3 КБ
ID:5752984Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170513_200310.jpg
Размер:378.3 КБ
ID:5752985Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170513_200315.jpg
Размер:618.4 КБ
ID:5752986
              Това е положението за тоя уикенд. Следващия ще лепя... но имах глупоста да не измеря колко са ми тръбите.Сега ще трябва да взимам с голям запас...

Коментар

Казанчето за тоалетната чиния, можеш да го сложих по-ниско. Не е необходимо да бъде високо. Не съм работил пропиленови тръби. В нас инсталацията е правена преди около 20 години с поцинковани. Сигурно и на мене ще ми се наложи да сменям тръби.

Коментар

Чел съм, че имат живот 30 години. Тези са на около 40, и на места имат ръжда и отвънка вече. А казанчето ще е ниско, то си е купено и е ниско по принцип, тези щипки на стената са за него, но сега не се събираха добре с чинията, щото последната беше много близо до стената.Сега ще преместим чинията напред, ще сваля водата ниско и всичко ще е наред.

Коментар

Полезна тема!

И аз трябва да прекарам една вертикална тръба свързваща две бани, които оригинално са с отделни бойлери. Поялника вече е при мен и трябва да пазарувам тръби.

Познати ми казват, че имат големи топлинни разширения тези тръби и се слагат едни компенсатори, които приличат на част фльонга от панделка. Единия от хората използва тези тръби за парно отопление, т.е. там тече вода 70-80 градуса по негови думи. Другия, който ми го казва няма реален опит, а само е чел по форуми и не знам дали да им вярвам и до колко.

Трябва ли да слагам такова нещо? На мен реално ми трябва 3 метра тръба свързваща изхода на бойлера в горната баня с фиксирана в стената връзка захранваща долната баня. А понеже не ми се кърти за едно такова нещо тръбата ще е външна и ще гледам да изглежда минимално грозно. А тази панделка доста ще се отрази на естетиката

Коментар

За 3 м. не ти трябва , ако сложиш Fiber тръба и спазиш указанията между опорите при вертикален щранг. Примерно за ф20 90-100 см.
                      Ако не са Fiber или Stabi , компенсаторите са "О"/охлюви/ или "П" образни. Кое е минимално грозно , си решаваш ти.

Коментар

Вързвал съм две бани една под друга с бойлера в долната. Просто 20мм полипропиленова тръба без нищо по нея. След 6 години, проблеми няма.
                        Задължително да се ползват ППР за топла вода. Аз и за студената ползвам такива.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Защо не ползвате 25 мм.
                          На къщата съм с хидрофор на 3 бара.на места 20 мм ми идва малък дебита,на 2 етаж пуснах 25 мм. И е доста по добре.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Бойлера няма ли някакви рестрикции вътре в него? Четох че студената е доста стеснена, за да пълни по бавно и да не се охлажда вече стоплената вода, в процеса на баняне. Между другото и връзването на бойлер предстои в задачите ми и ако ми кажете как се прави, ще съм много благодарен. Иначе по моите дела, днеска взех частите за водопровода и събота и неделя ще има екшън...дано да е с успешен край.

Коментар

какво по-точно не е ясно за връзването на бойлера? Вържи си го през табло за бойлер, което е извън банята и го спирай, докато се къпете.

Коментар

Откъм електрическата част, вкъщи е с двупроводна система.Навсякъде дават схеми за трипроводна инсталация, понеже от известно време била задължителна тя.Ако има опасност при къпане, тогава би имало и при миенето на посуда в кухнята?Или когато детето си мие ръцете?А за водната част, имало някакви предпазни клапани, които са с отичане, дават му разни варианти, да иде в канала или да се върже на студената вода...
                                А иначе, бойлера и пералнята са в отделно помещение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X