Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за сушилня термопомпа или не
Свий
X
-
"ако знаеше щеше да разкажеш" -
Христаки, ти чувАл ли си за конфиденциална информация , получена при изпълнение на договор?
-
Да се оплача или похваля,днес станах горд собственик на трета сушилня с термопомпа миеле ....Много търговци разправят че новите миеле не били като по старите миеле ...пък да видим.
- 1 like
-
Да, да, това го научих скоро, а не го знаех.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЗабравих нещо важно. Ако магнитите са излезнали от слота на ротора, трябва да се ориентират в него правилно S - N. Подчертавам - не както влизат най-лесно, а както трябва.
Ако това не се направи, ремонтът е безсмислен.
Благодаря все пак !
Остави коментар:
-
Забравих нещо важно. Ако магнитите са излезнали от слота на ротора, трябва да се ориентират в него правилно S - N. Подчертавам - не както влизат най-лесно, а както трябва.
Ако това не се направи, ремонтът е безсмислен.
- 1 like
Остави коментар:
-
Мдаа, това вероятно наистина ще свърши работа.
Проблема е, че трябва и активатор доколкото чета из сайтовете, отделно цените са солени. Солени имам в предвид за моя случай. Трябва ми за еднократна употреба и то малко количество. Един приятел който работи в машиностроенето и там ползват лепила на Loctite, ми е обещал да ми даде с каквото разполагат. Та да видим..
-
https://industrialbg.com/produkti/p-1272475
Ей това би трябвало да ги удържи по местата им. Тая якост на срязване (GBMS): 15 N/mm², хич не е малка.
-
Както казах има и хубави лепила за магнити, но в конкретния случай трябва да се види каква хлабина трябва да попълни лепилото. Че те имат и такива характеристики, за да могат да се гарантират параметрите...
Тия които съм използвал все са били за челно залепване - детайл към детайл, а не в слот.
Почистването на повърхнините от старите лепила мисля че трябва да се подразбира.
Балансът на получената сглобка е трети, немаловажен въпрос.
Остави коментар:
-
Че са осрани, осрани са. Има много оплаквания в чужбинските форуми и тубата.
Сега се чудя обаче, какво лепило да ползвам за да си поправя стария мотор и да ми стои като резервен вариант ?
Това ако са здрави магнитите де..
Остави коментар:
-
На по старите модели моторчето беше асинхронно с 1500 оборота.
Тези залепени магнитни пластини са осрани още конструктивно. На такива моторчета в климатиците са заляти неодимови магнити, които нямат вадене и с много голямо желание дори. Макар че там оборотите са с порядък по ниски.
Това може да се залее със смола с пълнител фибри и после да се престърже, но пак се съмнявам, че ще държи.Последно редактирано от Паджеровод; 29-11-24, 12:41.
- 2 likes
Остави коментар:
-
Ами оборотите са 3600 и се води инверторен.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеААА, сега като го загледах... На този мотор магнитите са му в ротора!? Демек това е синхронен трифазен двигател. Това променя сценария с лепенето в любителски условия, защото оборотите му достигат 4000
Това представлява ротора и тук на снимката са отлепени 3 магнита.
П. П. Тези максимални обороти (3600) дали ги достига в тази сушилня не съм сигурен. Даже се съмнявам, тъй като от едната страна е закрепен ремъка който върти барабана и редуктор няма.
Последно редактирано от cnc82; 29-11-24, 10:58.
Остави коментар:
-
ААА, сега като го загледах... На този мотор магнитите са му в ротора!? Демек това е синхронен трифазен двигател. Това променя сценария с лепенето в любителски условия, защото оборотите му достигат 4000
Остави коментар:
-
Ако знаеше, щеше да разкажеш. А сега само раздуваш лакърдии като за маса...
А ако можеш да възприемеш правилно това което съм написал, щеше да разбереш, че това за използване на каквито има лепила се отнасяше за байчовците в сервизите.
Ама явно толкова можеш Герги, и не трябва да съм придичрчив...
Остави коментар:
-
без да съм пристрастен, защото не ви знам и двамата, мисля че в случая ръцете са по-бързи от мисълта. При един бърз прочит виждам че "каквито са имАли" се отнася за сервиза
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Остави коментар: