Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за сушилня термопомпа или не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• cnc82
    коментира - отговор
    Имат и сполучливи модели доколкото знам. Дано нямаш ядове и работи безгрижно дълги години.

• Гаврил Груев Хлътев
    коментира - отговор
    "ако знаеше щеше да разкажеш" - Христаки, ти чувАл ли си за конфиденциална информация , получена при изпълнение на договор?

• Roninn
    отговори
    Да се оплача или похваля,днес станах горд собственик на трета сушилня с термопомпа миеле ....Много търговци разправят че новите миеле не били като по старите миеле ...пък да видим.

Остави коментар:

• cnc82
    отговори
    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Забравих нещо важно. Ако магнитите са излезнали от слота на ротора, трябва да се ориентират в него правилно S - N. Подчертавам - не както влизат най-лесно, а както трябва.
    Ако това не се направи, ремонтът е безсмислен.
    Да, да, това го научих скоро, а не го знаех.
    ​​​​​​Благодаря все пак !

Остави коментар:

• ittso
    отговори
    Забравих нещо важно. Ако магнитите са излезнали от слота на ротора, трябва да се ориентират в него правилно S - N. Подчертавам - не както влизат най-лесно, а както трябва.
    Ако това не се направи, ремонтът е безсмислен.

Остави коментар:

• cnc82
    коментира - отговор
    Мдаа, това вероятно наистина ще свърши работа.
    Проблема е, че трябва и активатор доколкото чета из сайтовете, отделно цените са солени. Солени имам в предвид за моя случай. Трябва ми за еднократна употреба и то малко количество. Един приятел който работи в машиностроенето и там ползват лепила на Loctite, ми е обещал да ми даде с каквото разполагат. Та да видим..

• kameno karp
    коментира - отговор
    https://industrialbg.com/produkti/p-1272475
    Ей това би трябвало да ги удържи по местата им. Тая якост на срязване (GBMS): 15 N/mm², хич не е малка.

• ittso
    отговори
    Както казах има и хубави лепила за магнити, но в конкретния случай трябва да се види каква хлабина трябва да попълни лепилото. Че те имат и такива характеристики, за да могат да се гарантират параметрите...
    Тия които съм използвал все са били за челно залепване - детайл към детайл, а не в слот.
    Почистването на повърхнините от старите лепила мисля че трябва да се подразбира.

Балансът на получената сглобка е трети, немаловажен въпрос.

Остави коментар:

• cnc82
    отговори
    Че са осрани, осрани са. Има много оплаквания в чужбинските форуми и тубата.
    Сега се чудя обаче, какво лепило да ползвам за да си поправя стария мотор и да ми стои като резервен вариант ?
    Това ако са здрави магнитите де..

Остави коментар:

• Паджеровод
    отговори
    На по старите модели моторчето беше асинхронно с 1500 оборота.
    Тези залепени магнитни пластини са осрани още конструктивно. На такива моторчета в климатиците са заляти неодимови магнити, които нямат вадене и с много голямо желание дори. Макар че там оборотите са с порядък по ниски.
    Това може да се залее със смола с пълнител фибри и после да се престърже, но пак се съмнявам, че ще държи.
    Последно редактирано от Паджеровод; 29-11-24, 12:41.

Остави коментар:

• cnc82
    отговори
    Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    ААА, сега като го загледах... На този мотор магнитите са му в ротора!? Демек това е синхронен трифазен двигател. Това променя сценария с лепенето в любителски условия, защото оборотите му достигат 4000
    Ами оборотите са 3600 и се води инверторен.
    Това представлява ротора и тук на снимката са отлепени 3 магнита.

П. П. Тези максимални обороти (3600) дали ги достига в тази сушилня не съм сигурен. Даже се съмнявам, тъй като от едната страна е закрепен ремъка който върти барабана и редуктор няма.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2024-11-29-10-50-53-357_com.google.android.youtube.jpg Прегледи:0 Размер:145.1 КБ ID:6980809
    Последно редактирано от cnc82; 29-11-24, 10:58.

Остави коментар:

• Паджеровод
    отговори
    ААА, сега като го загледах... На този мотор магнитите са му в ротора!? Демек това е синхронен трифазен двигател. Това променя сценария с лепенето в любителски условия, защото оборотите му достигат 4000

Остави коментар:

• cnc82
    коментира - отговор
    Ицо, пак ще те питам.
    Кажи едно лепило, което да ползвам(приемлив вариант) и да не е 120 лв за 50 гр., че няма смисъл тогава...?

• ittso
    отговори
    Ако знаеше, щеше да разкажеш. А сега само раздуваш лакърдии като за маса...

А ако можеш да възприемеш правилно това което съм написал, щеше да разбереш, че това за използване на каквито има лепила се отнасяше за байчовците в сервизите.
    Ама явно толкова можеш Герги, и не трябва да съм придичрчив...

Остави коментар:

• mdim
    коментира - отговор
    без да съм пристрастен, защото не ви знам и двамата, мисля че в случая ръцете са по-бързи от мисълта. При един бърз прочит виждам че "каквито са имАли" се отнася за сервиза

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
X