Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за сушилня термопомпа или не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гаврил Груев Хлътев
    отговори
    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Любимата теория на конспирацията... :lol:
    Разполагам с куп индустриални двигатели - и линейни и ротационни на които магнигите са залепени. Досега няма разлепил се магнит. Дори имам излишни магнитни релси, и се чудех как да демонтирам магнитите без да ги унищожа. Накратко - няма шанс...

А относно това как са свършили работа в сервиза за перални / сушилни... Ами очевидно не са. Явно са използвлаи неподходящи лепила - каквото е имало в долапа или в "бриколажа".
    Продават хубави лепила точно за подобно приложение, но цената е солена. Отделно, че липсват в търговската мрежа и покупка отсега за след малко е невъзможна. И явно затова не ги използват.

Всъщност това не е работа на тия сервизи. Те работят на ниво модул - подмяна на двигателя с нов решава проблема. Бързо и ефикасно, с гарантиран резултат. Другото са байчовщини...
    Значи производителя Електролукс пазарува лепила - 'каквито са имАли"... Само се чудя как още не са те поканили за STO, или поне за PR експерт
    'теории на констипацията' ...
    Айде да не разказвам как точно вкарват 'програмирано остаряване' в Либхер или в Монбат , щото рязко ще ме разобличиш и има опасност умрЪ от смехЪ

Остави коментар:

• cnc82
    коментира - отговор
    Кажи едно такова лепило, че мисля да ремонтирам стария двигател и да имам резерва.

• ittso
    отговори
    Любимата теория на конспирацията...
    Разполагам с куп индустриални двигатели - и линейни и ротационни на които магнигите са залепени. Досега няма разлепил се магнит. Дори имам излишни магнитни релси, и се чудех как да демонтирам магнитите без да ги унищожа. Накратко - няма шанс...

А относно това как са свършили работа в сервиза за перални / сушилни... Ами очевидно не са. Явно са използвлаи неподходящи лепила - каквото е имало в долапа или в "бриколажа".
    Продават хубави лепила точно за подобно приложение, но цената е солена. Отделно, че липсват в търговската мрежа и покупка отсега за след малко е невъзможна. И явно затова не ги използват.

Всъщност това не е работа на тия сервизи. Те работят на ниво модул - подмяна на двигателя с нов решава проблема. Бързо и ефикасно, с гарантиран резултат. Другото са байчовщини...

Остави коментар:

• cnc82
    отговори
    Относно моя проблем с ел. двигателя на сушилнята ми (AEG).
    Попаднах на интересен клип в тубата, където един от коментарите ми направи впечатление.
    Човекът твърдеше, че е работил за Електролукс (те са собственик и на AEG в момента) и е бил част екипа по времето на разработване на това поколение сушилни.
    По неговите думи, нарочно и с умисъл тези магнити на ротора са залепени, а не прихванати механично. Целта е била, да се разлепят след 3,4-5 години работа на машината..,т.е. програмируемо остаряване на уреда.

Остави коментар:

• cnc82
    коментира - отговор
    То при всички марки вече е така за съжаление.

• ittso
    отговори
    Герги, Гавриле, Хлътев... Размера на магнита няма пряко отношение към параметрите му.
    Защо не вземаш отношение само по въпроси от които имаш понятие?
    Е, има риск да се наложи да млъкнеш, ама животът е такъв...

Остави коментар:

• Гаврил Груев Хлътев
    отговори
    Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
    Доста стари теми вдигнах,че не съм писал отдавна,та да се изсера и в тая:
    В пост #70 преди две години съм споменал за лг пералня със сушилня че няма драми вече 5 години. Оня ден я отварях......
    Гледах клип на сервиз за перални. Бяха отворили два мотора на ЛГ за сравнение - единия отпреди 5 години и нов на няколко месеца.
    Новия беше с по-малки магнити , самия мотор по тънък, по-хилав.... Както се казва: "И на това му таковаха м@м@т@".

Остави коментар:

• //Радо//
    отговори
    В случая явно е така ,ама нали уж затова е направено чекмеджето. Днес ще слагам и допълнителен редуцир вентил на тоя кръг да не вдига повече от 3 атм.

Остави коментар:

• cnc82
    коментира - отговор
    Прах е най-добре директно в барабана да се слага при дрехите. 😉

• //Радо//
    отговори
    Доста стари теми вдигнах,че не съм писал отдавна,та да се изсера и в тая:
    В пост #70 преди две години съм споменал за лг пералня със сушилня че няма драми вече 5 години. Оня ден я отварях. Вече е на 7 г. проблем със запушване на големия маркуч който влиза от чекмеджето за прах в барабана. Самия маркуч се е запушил. Жена ми пере със обикновен прах за пране мръсни и работни дрехи и това става като камък ако не влезе в барабана. Разтича се защото съм в къща и понякога водоизточника пуска по 6-7 атмосфери/дълго е откъде как и защо/. Водата идва в повече и при частично запушване прелива. Естествено се вади и се изчиства маркуча и се намаля дебита от крана за вода. Пълни се малко по-бавно с някви секунди ама пък няма да има проблем ако пак стане така.
    Иначе пералнята е животно. 7години явно по около 10 пъти на седмица пере. Сушенето е рядко и само зима.

Остави коментар:

• cnc82
    отговори
    Малко да "ъпдейтна" темата.
    След последния ремонт на сушилнята изкара около месец и пак даде фира.
    Като за трети път ми писна и щях да я засилвам, но реших да се поровя в нета и да видя за какво иде реч.
    Въпросният мотор в който е проблема, го влагат в 98 % от сушилните на АЕГ, Електролукс и Зануси през последните 5-6 години.
    Моторът е марка Nidec и представлява това на снимката.
    Има доста рекламации и оплаквания в нета, разлепват му се магнитите и повечето опити за ремонт чрез залепване на същите, не са много успешни.
    Отбелязвам, че при предните два пъти на повреда, от сервиза лепяха магнитите.
    Сега съм си поръчал нов мотор и ще си го сменя аз. У нас струва около 170 лв, аз чрез малко ресърч и врътки го поръчах за 110 лв от чужбина с доставката.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2024-11-26-08-30-52-057_com.android.chrome.jpg
Прегледи:175
Размер:159.2 КБ
ID:6980701

Остави коментар:

• Roninn
    отговори
    В апартамента сме с миеле ,и пералня и сушилня с термопомпа....забравил съм че съществува такава техника в къщи...а работят всеки ден....от години.

На къщата обаче взех някаква маде ин англия ,оказа се че завода е в Русия....ховър,хувър....нещо такова май беше..

Комбинирана пералня със сушилня.....вече две години при всяко пускане се замислям как точно да стане....

Безброй копчета ,шибан дисплей...спря да суши....говорих със сервиза....вероятно някой кликсон е изключил по температура....пера малко дрехи ...за сега още не живеем в къщата...само аз пребивавам почти целодневно и я пускам в режим неизбежно...с малко дрехи...една фанела с къс ръкав и чорапи....

Като ми писне,ще я отворя...но да я сваля ,и закарам в сервиза по гаранция ,няма начин.

п.п Е...как забравих....има NFC ....правиш си какво искаш от нея да прави....минаваш с телефона покрай нея ,само го чекираш и тя прави нещото....
    Тъпотия до шия

Една ниша за семки,щеше да е по ползотворна
    Последно редактирано от Roninn; 17-10-24, 08:49.

Остави коментар:

• cnc82
    коментира - отговор
    Ами не е приятно, ама в крайна сметка сам съм си виновен...
    Моделът е T8DE86685.
    Пералнята ми и тя е AEG 4 годишна и до сега два пъти сменях барабан с лагери. Скоро протече от маншона и ще заминава скоро към вторични. 😁
    И поне аз с AEG приключих.

П. П. Вкъщи се пере и суши много (минимум 2 перални на ден), та вероятно моят случай не е меродавен.
    Последно редактирано от cnc82; 17-10-24, 07:04.

• Еделвайс
    коментира - отговор
    Кофти, би ли ми казал точния модел на твоята сушилня AEG?
    Нашата е с инверторен мотор с термопомпа 8-ма серия и да чукна на дърво работи си, с две деца сме и сушилнята всеки ден я пускаме, като често и по два пъти на ден работи, скъсваме я от буквално от работа и пералнята също и тя е AEG но е с горно зареждане и също е с инверторен мотор.

Относно тока имаме голяма икономия на ток, особено при нашето всекидневно редовно пускане на сушилнята си е избила парите само от икономията за ток, не преувеличавам.

Според мен си попаднал на дефектен мотор, явно още в завода не са били залепени магнитите както трябва и би трябвало да са ти сменили мотора с нов а не да лепят магнитите, почти съм сигурен че ако ти сложат цял нов мотор няма да имаш проблеми.
    Последно редактирано от Еделвайс; 17-10-24, 06:50.

• cnc82
    отговори
    Случайно попаднах пак на темата, та да се отчета..
    Смених преди 2 години старата работеща отлично 10-годишна нагревателна сушилня с нова с термопомпа.
    Новата е пак същата марка AEG.
    До сега два пъти ходи на ремонт, това е сваляне, носене, качване, време без сушилня и т. н..
    И двата пъти проблема беше в инверторния мотор от "ново поколение", разлепват му се магнитите.
    По думите на майстора няма как да ги закрепят и ги лепят...
    Та с две думи пълно разочарование. Освен това въпреки, че по бакалски сметки трябваше да е 3 пъти по-икономична, на практика не съм усетил разлика в сметките за ток. Вероятно са 10-15-20 лв на месец и не мога да ги хвана на фона на 160-250 лв месечна сметка.
    Та обмислям продажба и връщане към старата технология.. 😁

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
X