Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бидон 1 тон за изгребна яма - може ли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бидон 1 тон за изгребна яма - може ли

Здравейте,
    интересува ме ще бъде ли проблем да ползвам бидон от този тип, за изгребна яма:

Мястото на което, ще я монтирам няма канализация, има един кладенец, който се е заблатачил. При изкопаването на дупката за бидона, трябва ли допълнително да се окрепи,
    необходимо ли е закупуването на допълнители съоражения или директно се пуска тръба към тоалетната чиния ? Вилата ще се ползва рядко - 2-3 пъти в месеца
    Touareg 2.5 R5 TDI 7L 2005

От: Бидон 1 тон за изгребна яма - може ли

Трябва да попречиш някак на пластовото налягане да я смачка докато е празна. Желязната рамка работи само в обратна посока, трябват някакви плоскости.

Резервоарите които съм виждал да се продават за тази цел са МНОГО по-дебели от този бидон.

Коментар

За такива конструкции съм виждал поставянето на няколко външни гуми от камион, поставени хоризонтално в изкопаната яма. Гумите се разделят една от друга по подходящ начин, и цялото съоръжение се захрива по подходящ начин.

Конструкцията е предпазена от сриване навътре, и съдържимото е възможно да се пропива в околността, като я наторява.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Трябва да попречиш някак на пластовото налягане да я смачка докато е празна...
        Земен натиск му се вика. Това запомних от майка ми, когато я питах защо проектира толкова дебели и армирани стени за някой басейн
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          съдържимото е възможно да се пропива в околността, като я наторява.
          Човекът иска изгребна яма. Сигурно има причини.

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          Земен натиск му се вика. Това запомних от майка ми, когато я питах защо проектира толкова дебели и армирани стени за някой басейн
          Това ще да е строителният термин, който е уместен в случая. Пластово налягане е в геологията.

Коментар

Искам да е изгребна, защото на 7 метра от ямата ми се пада кладенеца
            Touareg 2.5 R5 TDI 7L 2005

Коментар

Да, да... съгласявам се веднага и си оттеглям предложението.

Успех.

Коментар

Тоя бидон не е подходящ за септична яма, освен посочените вече причини може и да гръмне при втасването на чорбата. Но може да го ползваш като резервоар за вода, за миене и поливане.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  Тоя бидон не е подходящ за септична яма, освен посочените вече причини може и да гръмне при втасването на чорбата. Но може да го ползваш като резервоар за вода, за миене и поливане.
                  Никак не е задължително да гръмне защото системата не е затворена а съм сигурен, че човекът е чувал за отдушник на канализацията и на септичната яма. Както Явор спомена само трябва да оградиш еднотонката с някакви платна за да издържи на земния натиск и си готов.
                  ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                  ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                  0896 846 246

Коментар

Правих такова, но с 2 бидона. Ще обясня технологията, както ми беше обяснена от по-специалист. Всъщност - по-добре ще дам линк към темата - http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=22&t=128&start=120#p468242

Преди да закопаеш бидона или бидоните ги напълни с вода! Аз втория го закопах празен, цяла нощ валя и на другия ден виках багера пак да го откопава и да слагам друг. Беше се смачкал на мекица.

Много хора ме питаха след това дали действа системата. За съжаление не мога да кажа, защото остана да вкарам въздуха и те пък взеха, че ни направиха канализация (водния цикъл) и на практика нямам наблюдения.

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
                      ....................
                      Може , само ако е до повърхността,където е най-малък земният натиск,което едва ли те устройва като ниво. И усилени сме слагали по желание на собственик -на дълбочина около 2.5 м.- пак стана мекица.По принуда му направих черупка от стоманобетон само да се използва.
                      Моят съвет е -не се занимавай точно с това изделие.

Коментар

Мисля да си правя кенефа върху закопан в земята варел 200л.
                        За да не се пълни бързо, смятам да го надупча и ще събира само твърдите субстанции, което няма да е често.
                        Само се чудя дали да сложа поцинкования, ще изкара по-дълго, но и другия няма да изгние за 5г.

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
                          Здравейте,
                          интересува ме ще бъде ли проблем да ползвам бидон от този тип, за изгребна яма:

Мястото на което, ще я монтирам няма канализация, има един кладенец, който се е заблатачил. При изкопаването на дупката за бидона, трябва ли допълнително да се окрепи,
                          необходимо ли е закупуването на допълнители съоражения или директно се пуска тръба към тоалетната чиния ? Вилата ще се ползва рядко - 2-3 пъти в месеца
                          резервоара който си показал е за питейна вода и не е за вкопаванев земята. Необходимо ти е резервоар от този тип:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:129036659086707.jpg
Прегледи:1
Размер:17.8 КБ
ID:5710212
                          Имай предвид че е необходимо допълнително укрепване ако имаш високи подпочвени води за да не изплува.

Коментар

За 5 години не, че изгние, но и майка му ще се...
                            ПоДцинкованя ще държи по-дълго, ама предвид съдържимото-надали много повече. Поцинковането се прави за да е устойчива ламарината на вода, а не на пикочна киселина.

Абе защо не си направите изпитаната септична яма, а се мъчите да гласите дявола във въздуха?
                            Обикновено не се получава.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

В септичната яма всичко що е метал гние.За септична яма евтин и работещ вариянт е ,гуми както Вени е споменал.По неволя,правих три септични ями и една 40 г.развалих ,отдолу се оказа че има две релси от БДЖ,по десетина метра дълги,предвид че са плували във фекалиите, бяха в добро здраве.Последния път ползвах обърнат 200 лт.пластмасов бидон за септична яма,около него напълних със големи камъни,нещо от рода на тротоарни бордюри,идеята ми беше че между тях има кухини,и така увеличавам обема до 2-3 куб.метра освен бидона.Но това основно е за мивка.

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X