Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бидон 1 тон за изгребна яма - може ли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бидон 1 тон за изгребна яма - може ли

Да ти кажа не е проблем, тъй като 1 тон такъв бидон е 80 лв, на фона на 550 лева за тон на оребрен бидон, смятам е оферта
    Touareg 2.5 R5 TDI 7L 2005

Коментар

Аз точно с тая мисъл, ...

Само че имам две други съображения: 1. Не съм сигурен че ще се изпарява достатъчно бързо (може да му се помогне) и 2. ще ти трябва кран за да го изхвърлиш.

Коментар

От: Сплескан бидон за септична яма. Съвет?

Първоначално публикуван от Mortos
        Здравейте,
        доверих се на един строител да ми направи канализацията, но за съжаление сметките ни излезнаха криви. Вкопахме бидон за вода като, го зарихме с пясък и преди това му направихме бетонна площадка, на която да легне. Ето го и резултата - казана се сплеска, но не се спука:
        https://goo.gl/photos/NMbaeFnstvAA2dR18
        Идеята която ми дойде на ум е да се откопае на ръка бидона и да се пробият дупки в 4те ъгъла на бетонната площадка. В тези дупки да се бетонират 4 железни кола и да се направи кутия или от бетон или от подцинкована ламарина.

PS На мястото има високи подпочвени води и ме е страх да не изплува
        В миналата ти тема за бидоните, ти писах нещо за усилен бидон =мекица и начина за оправянето .Прочети го този път и ако нещо не е ясно питай пак. С поцинкована ламарина не ми е ясно кое усилие ще се елиминира?

Коментар

Здравейте,
          доверих се на един строител да ми направи канализацията, но за съжаление сметките ни излезнаха криви. Вкопахме бидон за вода като, го зарихме с пясък и преди това му направихме бетонна площадка, на която да легне. Ето го и резултата - казана се сплеска, но не се спука:
          Идеята която ми дойде на ум е да се откопае на ръка бидона и да се пробият дупки в 4те ъгъла на бетонната площадка. В тези дупки да се бетонират 4 железни кола и да се направи кутия или от бетон или от подцинкована ламарина.

Коментар

Сега далаверата ще ти излеза през...
            Метал под земя не се слага. Разкарай всички боклуци и си направи ямата от бетон.

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
              Здравейте,

Па темата не е голяма. Още в десетия пост съм написал за това. Но както се казва - два дена работа спестяват един час четене...

Коментар

Подцинкованата ламарина не е добра, цинка е много тънък, и за година-две дава фира. И после ръждата започва да яде самата ламарина която е желязна.
                Питай по фирмите за надцинкована, тя е с доста по-добри параметри.
                Ма е по-скъпа де, не се учудвай, ако ти кажат двойна цена.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

А предцинкованата и доцинкованата дали ще издържат повече?

Коментар

От: Сплескан бидон за септична яма. Съвет?

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                    В миналата ти тема за бидоните, ти писах нещо за усилен бидон =мекица и начина за оправянето .Прочети го този път и ако нещо не е ясно питай пак. С поцинкована ламарина не ми е ясно кое усилие ще се елиминира?
                    Може ли да ми обясниш в детайли, какво представлява бетонната черупка, за да мога аз от своя страна да обясня на строителя какво трябва да свърши и как да я излее ? Благодаря

Коментар

Такъв строител, дето ще трябва ти да му обясняваш как да си върши работата, толкова е строител!
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имам два резервоара под земята.Събира се дъждовна вода.Единия е метален около 5мм дебелина.Другия бе от мандра,пластмаса с със смола или нещо такова.Вече 8г няма проблеми.Мисля че няма и да имам.След изкопаване на дупката ,резервоара го пълня с вода(нямам толкоз ракия)после запълвам с пясък.Металния грундиран боядисан и облечен с найлон предварително..
                        Последно редактирано от Руди; 01-09-16, 13:54.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X