Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на ударна бормашина и прободен трион, за домашно ползване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    ...че очевидно тази марка отива в историята.
    При това за втори път За първи път отиде в историята като Елтос.

И все пак, имам една прилична (на килограми) безударна бормашина от Елтос с бързи и бавни, която е в експлоатация от 1986-та година

П.П. Тогава ги оцветяваха само в специфичния синкавосив цвят на Бош, без червените акценти на Спарки. Освен това редукторите не загряваха след пробиването на 3 8-милиметрови отвора.

П.П.2. Даже в момента скита из блока за поредния ремонт.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

• mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      Предполагам става въпрос за BZ 16 и аз имам такава, наследство от тъста, от 78 година. Кофти е че няма съединител, което е малко опасно, но аз я ползвам предимно като бъркалка, там няма спиране. Имам и ъглошлайф от тези времена,сигурно тежи десет кила!

• Ей тези 2 машини ми се оказаха в гаража и днес реших да видя какъв им е случаят.

Първата, BZ 16 както и предполагах е за ротор.
    Вероятно ще го давам някъде да се пренавива - няма да успея да намеря нов.
    Аз малко съм работил с такава машина, даже вероятно конкретно с тази.
    Както каза колегата - няма съединител и няма спиране това нещо.
    Чупи ръце, направо си е опасна за употреба.

Втората е много подобна на моята, само че тази е само с 1 регулатор за оборотитре в спусъка.
    Моята има и електронен регулатор за съединитела като и двете врътки са в горната част.
    Предполагам sparki има предвид точно такъв модел.
    Тази на тяхно място има капаче и място за съхранение на бургии.

На малката проблемът беше точно превключвателя за удар - мандагерцаше се свободно.
    Отворих и я установих, че просто се беше изместила пружината, която фиксира превключвателя в едно от двете положения.
    Наместих, затворих и сега е на 6.

Моята лична е към 12 години и никога не съм я отварял за нищо.
    И аз 2 режим удар и аз не съм я ползвал но иначе много, много работа е отнесла.
    Имаше период в който си дупчех платките с нея на стойка.
    Преди да си купя винтоверт я ползвах и като такова.
    Нямам спомен колко пари е била но е страхотна лека машина.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5956.JPG
Прегледи:282
Размер:1.03 МБ
ID:6785913
    Враг усраине

Коментар

• mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      Втората е BUR 150E, имам две такива,едната сериозно обгоряла, така и не намерих корпус да го сменя, но си работи. Другата я купих за 35 лв. от базар.бг.

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:21-55-40-8638501-1.jpg Прегледи:0 Размер:133.2 КБ ID:6794921

Миналата седмица се загледах в черния петък и мернах тая машинка ,замислих се че такъв мъник нямам и купих та да се намират .....много слаба но пък дупчи,дават и до 17 мм. В което дълбоко се съмнявам,но пък нета, блика от клипове с тая машина.За дюбели ще е екстра.За прицизни отвори 6-8-10 мм.ми допада.

Колегата ми вече пробива със тоя модел,тази при мен още не съм я разопаковал.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• alexalex69
      alexalex69 коментира
      Редактиране на коментар
      Имам такава ..... Работя с нея , предимно картон и малки дюбели . Лека и удобна машинка !

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X