Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стълбищен автомат, персонален

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стълбищен автомат, персонален

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
    ...
    Работата със съд няма да стане
    Ще стане ако ти се занимава.

А понеже не ти се занимава просто върни жицата на място където ще работи и най-йезуитски изчакайте да протече покрива.

Коментар

Много сложно, бееее...за едното осветление! С моите съседи имаме вратички (комшюлук) между дворовете и къщите не се заключват даже...само дворовете външно се заключват. За завиждане съм, нали!

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
        Много сложно, бееее...за едното осветление! С моите съседи имаме вратички (комшюлук) между дворовете и къщите не се заключват даже...само дворовете външно се заключват. За завиждане съм, нали!
        Това е най-добрия вариант,само дето много хора нямат твоя късмет...и са принудени да живеят в бетонни кибитки на по сюрнайсе етажа.Барабар със смотани и откровенно чалнати комшии.Живял съм в Пловдивското "бетонно гето" Тракия и то малко и през комунизЪма-няма по кофти нещо от груповото принудително съжителство на хора дето не се понасят.Щото в болшинството случаи не може да си избираш съседите...

Коментар

Да.
          Повечето от техническите решения ми минаха през главата, но целта освен да е светло е както се изрази точно bokomo и наглеца да бъде наказан. Решението с нова партида ми е твърде скъпо. Може би идеята на jimito е добра като цена, но не съм го намерил конкретното предложение в нета все още.

Случайно попаднах на него в един сайт за лед осветление . Мога да се порзтърся ако стигнеш до него вариант .
          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
            Случайно попаднах на него в един сайт за лед осветление . Мога да се порзтърся ако стигнеш до него вариант .
            Ще бъда благодарен.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Все пак е добре да кажеш какъв бюджет би отделил за решението на този, хм... човешки проблем. Ако да речем ти се инвестират 1000 лв., може да бъде направено по коренно различен начин.
              ;-)
              Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
              нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
                Все пак е добре да кажеш какъв бюджет би отделил за решението на този, хм... човешки проблем. Ако да речем ти се инвестират 1000 лв., може да бъде направено по коренно различен начин.
                Да не предлагаш урегулиране на отношенията за 1000 лева? Щото техническо решение за тези пари е безумие.

1000 лева = 5000kWh. Три етажна къща - 4 осв. тела * 60W = 240W * 30h/месечно = 7kWh/месечно. 5000/7 = 60 години.
                Ако сменим ОТ с led ще дойдат извънземните преди да се изплати "инвестицията".

Коментар

Владе,послушай Ясен. Прежали ги тия 10 кинта на месец.Предполагам,имате касиер и отбележете,че убавеца не плаща. Когато покрива протече,ще разбереш колко много си спестил.Или му подскажи,че няма да участваш в ремонта.Ще омекне със сигурност.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                    Да не предлагаш урегулиране на отношенията за 1000 лева? Щото техническо решение за тези пари е безумие.

1000 лева = 5000kWh. Три етажна къща - 4 осв. тела * 60W = 240W * 30h/месечно = 7kWh/месечно. 5000/7 = 60 години.
                    Ако сменим ОТ с led ще дойдат извънземните преди да се изплати "инвестицията".
                    Радвам се, че оценяваш чувството ми за хумор. Но от другра страна операция от рак в Турция е около 50 000 E.

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Владе,послушай Ясен. Прежали ги тия 10 кинта на месец.Предполагам,имате касиер и отбележете,че убавеца не плаща. Когато покрива протече,ще разбереш колко много си спестил.Или му подскажи,че няма да участваш в ремонта.Ще омекне със сигурност.
                    ;-)))
                    ;-)
                    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      ...Ще омекне със сигурност.
                      Аз само да отбележа че в идеята има хляб ама това са само общите рамки. Чисто теоретично двата разхода са по различни пера и се дължат на различна база.

Другата важна страна на въпроса е че живеещите на последните етажи традиционно са киселяци не на последно място защото никой не ебава да плаща за ремонт на покривите когато им тече. Дали могат да го формулират на български език е друг въпрос ама ако на мен ми тече покрива и всички ми разправят как в момента (5г подред) нямат пари - да не плащам за осветление е най-малкия жест.

Коментар

Ще бъда благодарен.
                        Пращам ти линка на лично .А който иска да разгледа да напише ,,фасунга с дистанционно ,, има доста фирми които ги предлагат.

пп В друг сайт ги намерих и 14.90 лв така че с още малко търсене може и по тънко да минеш
                        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

В същата ситуация бях и аз преди 3 години ( пусках и тема тук ). В крайна сметка един колега от Плевен ми направи приемник с контролер за управление на 4 отделни кръга и ми достави 10 дистанционни. Всичко, за което се сетих като функции го включи. Изградих отделна инсталация от общата ( без да прекъсвам общата ) и я захраних от моя електромер. Дистанционни съм дал на един съсед ( той се включи и финансово в изграждане на инсталацията ).
                          Като платени финикийски знаци за инсталация, дистанционни и приемник/контролер сме надхвърлили консумацията на стълбищното осветление сигурно за 20-30 години. Но пък наглеците и хитреците нямат достъп.
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X