Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стълбищен автомат, персонален

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стълбищен автомат, персонален

Не знам дали се изразих правилно в заглавието, затова две-три изречения предисловие.
    Живея в триетажна къща с трима съсобственика, всеки на по един етаж. Първите два етажа се разбираме прекрасно, докато на третият живеят лица с които не може да се комуникира по никакъв цивилизован начин. Постоянно провокират и търсят скандали, явно това им харесва и за тях това е смисълът на живота. С много нерви и постоянство успявам да не влизам в словесни контакти с тях макар че аз си знам какво коства това на мен и семейството ми.
    Стълбищният автомат /осветлението на стълбището, мазетата и тавана/ беше вързан на електромера на първият етаж десет години, след това на мен още десет и сега когато третия етаж направи две години, просто без предисловия си срязаха захранването и ни оставиха без осветление. От една страна мога да го свържа с моя или на съседите, но от друга усещам това като несправедливост.
    Има ли някаква техническа възможност да се направи така осветлението, че да е само на първите два етажа и да не се ползува от другите. В смисъл да не е със стандартните бутони дето всеки влязъл да си го пуска. Просто да игнорирам въпросният етаж.
    Мислих за бутони отвътре, но като се прибираме вечер как да пуснем осветлението от партера ?
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

От: Стълбищен автомат, персонален

Искате от електроразпределителното дружество да ви регистрира отделна партида с електромер.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Лампи с фотоклетки на всеки етаж
      088455338две
      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
      Джамбазов 2010г..

Коментар

Обмисляли ли сте вариант с постоянно монтирано пред вашите врати ЛЕД осветление...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Има плафониери, дето се задействат при движение. Бутоните отпадат, а от къде ще се захранят е въпрос на задание.

Коментар

Да, с плафониери също става - в нашия вход сме монтирали такава във фоаето, работи перфектно...
            Но предложих ЛЕД, защото отново в нашия вход един от съседите реши да си сложи сравнително къса лента над касата на вратата (много лесно и красиво прекара кабелчето до там) и работи денонощно...
            Предполагам ще е 2-3Вт... (т.е. около 40-50ст/месец)
            Това нещо осветява прекрасно и стълбището...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Делба, друго няма.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

До колкото разбирам, целта е съседите от третия етаж да не могат да ползват стълбищното осветление. Със споменатите плафони няма да можете да решите въпроса. Всеки, който влезе във входа ще има осветление. Проблема може да се реши със стълбищен автомат, който се управлява с дистанционно като на алармите на колите. Който има дистанционно може да си светне.
                Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Принципно не е невъзможно, главоболията са много, цената...., а като капак на всичко попадате в онази много неприятна графа "самоуправство" и това може да Ви доведе допълнителни главоболия. Първо трябва или да изградите нова ел.инсталация или да прекъснете съществуващата до ет.3, след това имате решение на принципа на магнитната карта т.е. купувате някакъв четец съответен бр магнитни карти, монтирате един на входа едни на ет.1 и един на ет.2 и сте готови/ същият принцип на контрол на достъп на входове който се изгражда с магнитни карти/
                  Лично аз бих направил отделна партида за ток на стълбището ,както са Ви посъветвали по горе, и след това по закон за етажна собственост и наредбите към него бих ги направил луди. Лично аз бягам от скандали, но при невъзможност за избягване ..........бия до край.
                  ..........успех.
                  Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                  GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Цената на едно такова решение ще надвиши значително чисто икономическата страна на въпроса, но пък понякога си заслужава да бъде наказан наглеца.

От друга страна това не са ли общи части? Имате ли право да правите промени?

Коментар

Има и по евтини ,навиват се на фасунката и после навиваш крушката .19 лв и са с дистанционо ,нито кабели нито платки всичко е в междинната фасунка
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Да.
                        Повечето от техническите решения ми минаха през главата, но целта освен да е светло е както се изрази точно bokomo и наглеца да бъде наказан. Решението с нова партида ми е твърде скъпо. Може би идеята на jimito е добра като цена, но не съм го намерил конкретното предложение в нета все още.
                        Тази земя, по която тъпча сега,
                        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                        тази земя – не е моя земя,
                        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Откриването на нова партида изисква документи за собственост,бая пари и време.Търси по-евтин вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Да, с плафониери също става - в нашия вход сме монтирали такава във фоаето, работи перфектно...
                            Но предложих ЛЕД, защото отново в нашия вход един от съседите реши да си сложи сравнително къса лента над касата на вратата (много лесно и красиво прекара кабелчето до там) и работи денонощно...
                            Предполагам ще е 2-3Вт... (т.е. около 40-50ст/месец)
                            Това нещо осветява прекрасно и стълбището...
                            LED лента -5 вата на метър ...
                            запазваш си статуквото .3 тия етаж ДГД .

А правилния вариант - #2 -мое мнение.

Коментар

НК - Чл. 323 "Който самоволно, не по установения от закона ред, осъществи едно оспорвано от другиго свое или чуждо действително или предполагаемо право, се наказва в немаловажни случаи с лишаване от свобода до пет години и глоба до хиляда лева."

Цитата е от нета............мисля ,че със всяко едно ваше действие различно от учредяване на отделна партида или съобразено със закона за етажната собственост и наредбите към него ще Ви постави в неприятна ситуация............

Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X