Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с бойлер

Сега се сетих че всеки познат и комшия който разбра какво правя,ме посъветваха така:
    -Не се занимавай с глупости,отивай и взимай нов!

Вярно-нагревателят най-вероятно не е като оригиналния,но дано изкара и той някоя друга година!
    Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 12-07-15, 16:07.
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
      Моята дилема не е със самият бойлер, а с едно архитектурно да кажа решение.
      Ще местя бойлера от банята в нишата, която играе роля на вграден гардероб, в стандартна панелка.
      Въпросителната е около възвратния клапан.
      Да пусна някаква тръбичка и да я натъпча в една туба. Не знам как работи възвратен клапан, тоест колко вода изхвърля, с какво налягане и т.н.
      Да пусна PP тръба останала от водопровода.
      Да пусна 32 мм тръба и да я завра в 50 мм на канала, с тенденция по-късно да закача и пералня там.
      Да пусна по-голяма тръба, ако наистина мисля да закача пералня за същия канал.
      Да пусна тръбичката от първия вариант и да я натъпча в канализацията.
      Може да дадете и идеи за които не съм се сетил.
      Вържи тръбичка,не мъркуч от клапана директно към канал ,като дренаж.Така правиме по много обекти ,даже и с дренажи от топла вода стига да направи една еСка за да не топи ПВЦто,но това само за топла вода!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Васил Цанков Преглед на мнение
        Новите клапани(от преди 4-5 години) връщат над определено налягане -0,6 или 0,8 MPa вода не в атмосферата, а в системата за студена вода, разбира се, ако са изправни.
        Добре де, в такъв случай, практически няма възвратен клапан баси!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Може ли малко по-подробно?
          Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Вържи тръбичка,не мъркуч от клапана директно към канал ,като дренаж.Така правиме по много обекти ,даже и с дренажи от топла вода стига да направи една еСка за да не топи ПВЦто,но това само за топла вода!
            Не знам защо го правите с тръбичка ? Маркуч прозрачен е за предпочитане . Това ако човек е вникнал в обясненото от Паджеровод , с което съм напълно съгласен . А и практически - от собствен опит го казвам.. .
            Последно редактирано от Vlado_Ts; 12-07-15, 17:23.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              ...Нормално не капе, защото при нагряване и разширение на водата клапанът връща обратно в мрежата. Ако не може да върне по ред причини, започва да капе през страничния. Което е сигнал за проблем или да речем повишено налягане в мрежата. Ако спре да капе или се е решил проблемът, или се е запушил и предпазният.

Специално ходих да гледам издухана цяла панела от седмия етаж на блок в нашия град, вследствие на този клапан и другите защити. Имаше и една жертва, Бог да я прости.

Та недейте да ме успокоявате. Аз съм спокоен дотолкова, че познавам проблема технически, за другото чукам на дърво....
              Преди месец някъде , докато чаках на автомивката на лукоЙл да ми изперат колата отвътре (отнемащо около 2 часа ) , дойде един юнак от блоковете над Лидъл с една серпентина от бойлер - "да му я минат на пароструйката" , щото беше добила доста странно покритие (понижаващо значително топлообмена) само 6 месеца след финала на прословутия воден цикъл .
              ...играха си 10 мин .докато го лъснат - със силна гореща струя и спрей обезмаслител . Аз къде на шега , къде на истина му предложих , че по- рационалното би било да го мине на песъкоструй.

Представям си каква гняс ще е в скоро време и върху нагревателите - като имам предвид какво тръгва от чешмата след поредното аварийно спиране на водата (щото тогава е очевадно).
              Пази , Боже !
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Не знам защо го правите с тръбичка ? Маркуч прозрачен е за предпочитане . Това ако човек е вникнал в обясненото от Паджеровод , с което съм напълно съгласен . А и практически - от собствен опит го казвам.. .
                Може ,не че не може,но като правилен принцип е добре да е тръбичка ,та ако ще и алуминиева вложка,щото по каквито и да било причини маркуч или шлаух,въобще каквато и да било мека неармирана връзка може да се прекълчи, усуче и въобще да блокира работата на клапана ,независимо какъв е.Това дето го предлагат с новите бойлери е та....ак,на моя със серпентина ми бяха натресли пластмасов клапан ,с условие че ако при рекламация не е той, пластмасовия заводски ,гаранцията няма да бъде призната,поех си риска и си сложих и възврътен и предпазен ,чиста работа ,ще стане има,няма 8 години и не е сдал,с нищо засега,чукам на дърво!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Пази , Боже !
                  И аз така викам. Защото виждаш, хората поемат рискове "защото така пък". Не четат, иначе пишат много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X