Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с бойлер

Здравейте, имам следния проблем с бойлера - електрически, на Елдом, неръждаем 80 л., купуван преди 8-9 години. Напоследък забелязвам, че водата свършва буквално за 5 минути и не мога да се изкъпя. Единствения вариант е да се сложи на максимална степен - тогава излиза вряла вода и може да се изкъпеш за около 10-15 минути. Също така ми се струва, че загрява твърде бавно. Има ли вероятност да е повреден нагревателя или евентуално термостата. Какви други причини може да има за бързото свършване на водата?

Направо дайте телефон на човек в София, който може да препоръчате за да го викна.
    Последно редактирано от axlastro; 16-04-15, 19:50.
    Александър

От: Проблем с бойлер

Чистил ли си го от котлен камък?
    Стана ли по-шумен като загрява?
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Не е чистен никога и сигурно трябва. Аз не бих се наел да го правя сам обаче. Не съм забелязал да е шумен.
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Какви други причини може да има за бързото свършване на водата?
        Една пластмасова ( полипропиленова ) тръба, която тръгва от топлия изход и стига до най-горе. Струва 2-3 лева и се подменя само с развиването на тръбата за топлата вода.
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
        Suzuki Grand Vitara 1.6
        LZ1ZPM

Коментар

Трябва ли да е изключен от мрежата? Предполагам трябва и да се изпразни... Може ли малко по-подробно да обясниш . Предполагам говориш за тази, която стига до горе и от нея дърпа топлата вода от горната част на бойлера. Т.е. се е спукала и взима вода отдолу, там където влиза студената?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:file_4022.jpg
Прегледи:1
Размер:57.8 КБ
ID:5654169
          Александър

Коментар

Задължително и от ток, и от вода. Да не би и двете тръби, които излизат/влизат в бойлера да са топли?
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Нито едното.
              В щуцера на топлата вода е вкарана една тръбичка, която взема вода от горната част на бойлера.
              Тръбичката е от ПВЦ и с времето старее и се разпада, като става все по-къса.
              Така ти горе имаш топла вода, но водовземането е от средата или по-ниско- съответно по-студена вода.
              Ремонта е следния:
              1. Оставя се бойлера изключен, за да изстине водата.
              2. Източва се бойлера през предпазния клапан, като се оставя отворен кран на топлата вода,
              евентуално може да се помогне в началото с духане през крана , за да вземе въздух в горната част.
              Естественно подаването на студена вода към бойлера е спряно.
              3. Развива се връзката към щуцера на топлата вода.
              4. Подходящ метчик или обратен метчик се навива вътре в щуцера (по спомен тръбичката е около 12-14 мм вътрешно) и се измъква пласмасовата тръба ( горния и край липсва).
              Отива се в най-близкия официален сервиз- магазин на Елдом (има на Редута) и се купува нова тръбичка за 3-5 лева, по спомен.
              5. Набива се новата тръбичка обратно в тръбата на топлата вода, стягат се всички връзки, пуска се студената вода и след малко потича от отворения до сега кран за топла на чешмата или ваната.
              6. Изчаква се да се обезвъздуши, затваря се и се пуска тока. след малко: ВОАЛЯ, ИМА ТОПЛА ВОДА.

Аз смених тази тръбичка с подобна трислойна за парно-16 мм, май, леко раздута с дорник в долния край за да уплътни.
              Дължината и трябва да е равна на височината от края на щуцера до върха на казана минус 8-10 см.

П.П. Докато съм писал, колега е дал даже схемата- става въпрос за дългата червена тръбичка в средата.
              Последно редактирано от dedoKoko; 16-04-15, 20:12.
              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
                Една пластмасова ( полипропиленова ) тръба, която тръгва от топлия изход и стига до най-горе. Струва 2-3 лева и се подменя само с развиването на тръбата за топлата вода.

+1
                Много точно, колега.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

На картинката 'Трубка забора горячей вода'. Това е тънка полипролиленова тръба, която се е счупила. Преди няма и месец отварях моя бойлер поради същата причина. Тази тръба се беше счупила през средата, при пипане буквално се ронеше на прах.
                  Suzuki Grand Vitara 1.6
                  LZ1ZPM

Коментар

Ами мисля да се обадя и да ги питам направо колко ще ми излезе цялата операция. Ако е много скъпо ще се заема аз.
                    Александър

Коментар

Ако си купиш утре тръбето и издържиш до неделя, може да свирнеш и ще ти го онодя.
                      Утре и в събота съм в командировка.
                      Телефона ми е в профила.
                      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

За толкова години дали няма много котлен камък?
                        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ами в моя имаше малко черна прах на дъното, приличаше ми много на графит ( София, Люлин 2, бойлера е на 11 години ). Аз го отворих и профилактично смених нагревателя и уплътнението, но котлен камък нямаше изобщо. Цялото удоволствие струваше окол 40лв - нагревател, два комплекта уплътнения ( за всеки случай ) и тръбата, всичко от сервиза в Редута.
                          Suzuki Grand Vitara 1.6
                          LZ1ZPM

Коментар

Не е голяма данданията да се смени.
                            Изключваш, източваш и развиваш.
                            Източването е малко досадно.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

30-40 лв излезе цялата операция. Сега има топла вода... За котлен камък не знам.
                              Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X