Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с бойлер

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
    Ами в моя имаше малко черна прах на дъното, приличаше ми много на графит ( София, Люлин 2, бойлера е на 11 години ). Аз го отворих и профилактично смених нагревателя и уплътнението, но котлен камък нямаше изобщо. Цялото удоволствие струваше окол 40лв - нагревател, два комплекта уплътнения ( за всеки случай ) и тръбата, всичко от сервиза в Редута.
    Черната прах на дъното е манган.

Коментар

Има и една особеност с входящата тръба за студена вода. Тя влиза около 10 см във водосъдържателя, затапена е отгоре и има радиални отвори за да може студената вода да не се смесва с останалата вода в бойлера. Поне така беше при по-старите бойлери. А тази за топлата вода не беше пластмасова, а желязна цялата от горе до долу.
      Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Старите верно са с желязна "топла"тръба. ама новите са с "маспласова" ПВЦ тръбна вложка и тя дава фира след 4-5 години.
        Моят е неръждаем и само това му е бил проблема.
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

От преди 4 години - http://www.offroad-bulgaria.com/show...77....няма промяна от тогава.
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
            Старите верно са с желязна "топла"тръба. ама новите са с "маспласова" ПВЦ тръбна вложка и тя дава фира след 4-5 години.
            Моят е неръждаем и само това му е бил проблема.
            И от по-новите има с желязна тръба. Теси. Е не знам дали всичките им модели са така, но моя е. Миналото лято го отварях Не знам обаче какъв е диаметъра на тръбичката и дали може да стане и за други марки бойлери. За сметка на желязната тръба, обаче до сега смених 3 терморегулатора.

Коментар

Моята дилема не е със самият бойлер, а с едно архитектурно да кажа решение.
              Ще местя бойлера от банята в нишата, която играе роля на вграден гардероб, в стандартна панелка.
              Въпросителната е около възвратния клапан.
              Да пусна някаква тръбичка и да я натъпча в една туба. Не знам как работи възвратен клапан, тоест колко вода изхвърля, с какво налягане и т.н.
              Да пусна PP тръба останала от водопровода.
              Да пусна 32 мм тръба и да я завра в 50 мм на канала, с тенденция по-късно да закача и пералня там.
              Да пусна по-голяма тръба, ако наистина мисля да закача пералня за същия канал.
              Да пусна тръбичката от първия вариант и да я натъпча в канализацията.
              Може да дадете и идеи за които не съм се сетил.
              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

При мен на бойлер 15л,с шлаух 8мм в бутилка от 2.5 литра от минерална вода няма проблем.Налягането и количеството вода не са правили проблем.За около 2 седмици се събират около 2 литра.Интересното е че за две години никога не е минавала вода през този клапан,но тази година е чудо.Събира се доста вода в шишето.
                Не мога да си обясня защо,като не е променяно нищо,само бойлера.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                  При мен на бойлер 15л,с шлаух 8мм в бутилка от 2.5 литра от минерална вода няма проблем.Налягането и количеството вода не са правили проблем.За около 2 седмици се събират около 2 литра.Интересното е че за две години никога не е минавала вода през този клапан,но тази година е чудо.Събира се доста вода в шишето.
                  Не мога да си обясня защо,като не е променяно нищо,само бойлера.
                  Ако изпускателният клапан е от стандартните (с лостче), натиснете лостчето нагоре за да изпусне известно количество вода принудително, или го наведете отвесно надолу докато щракне и се задържи в отворено положение само. След това го върнете в изходно положение. Възможно е да са се насъбрали някакви миниатюрни песъчинки, които пречат.
                  Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                  Стефан Арзатов

Коментар

Това съм го пробвал,и то няколко пъти.Резултата е 0
                    Продължава да го прави.Не ми се разправя с това.Интересното е че на големия бойлер,тази година клапана нито веднъж не е изпускал вода.
                    Миналата година от големия изпускаше когато нагряваше,от малкия не.Сега се размениха.
                    Шантава работа...

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                      Шантава работа...

Tези клапани имат три фази на работа: 1. Нормално не трябва да капе. 2. При поява на проблем започва да капе. 3. При развитие или изчезване на проблема пак спира да капе.
                      След това бойлерът или гърми, или си работи нормално.
                      Затова познаването на материалната част е полезно.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Tези клапани имат три фази на работа: 1. Нормално не трябва да капе. 2. При поява на проблем започва да капе. 3. При развитие или изчезване на проблема пак спира да капе.
                        След това бойлерът или гърми, или си работи нормално.
                        Затова познаването на материалната част е полезно.
                        Може ли по-подробно, че така много успокоително звучи?
                        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Успокойте се! Преди да гръмне бойлера има още три защити. Тази е последната. Другите изключват нагряването.
                          Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                          Стефан Арзатов

Коментар

Освен това, съвременните бойлери не са достатъчно здрави да гърмят, те просто кротко се разпорват...
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                              Може ли по-подробно, че така много успокоително звучи?
                              Нормално не капе, защото при нагряване и разширение на водата клапанът връща обратно в мрежата. Ако не може да върне по ред причини, започва да капе през страничния. Което е сигнал за проблем или да речем повишено налягане в мрежата. Ако спре да капе или се е решил проблемът, или се е запушил и предпазният.

Специално ходих да гледам издухана цяла панела от седмия етаж на блок в нашия град, вследствие на този клапан и другите защити. Имаше и една жертва, Бог да я прости.

Та недейте да ме успокоявате. Аз съм спокоен дотолкова, че познавам проблема технически, за другото чукам на дърво.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                Нормално не капе, защото при нагряване и разширение на водата клапанът връща обратно в мрежата. Ако не може да върне...

Та недейте да ме успокоявате. Аз съм спокоен дотолкова, че познавам проблема технически, за другото чукам на дърво.
                                Този клапан (има няколко вида) е с комбинирано-възвратно и предпазно действие. Ако връща в мрежата при повишаване на налягането, то той би бил излишен. На практика и новите капят. Другите дефекти не коментирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X