Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с бойлер

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    Този клапан (има няколко вида) е с комбинирано-възвратно и предпазно действие. Ако връща в мрежата при повишаване на налягането, то той би бил излишен. На практика и новите капят. Другите дефекти не коментирам.
    Целта му е да поддържа 0.2 бара над налягането в мрежата. Всичко над това ниво го връща, освен това този праг от 0.2 е достатъчен при спадане на налягането в мрежата до 0 да предпази от изпразването на бойлера.
    По този начин ако в мрежата ти е 2 бара, в бойлера е 2.2. Няма нужда да стига до 8 и тогава да отвори страничния клапан, за да започне да капе. Така пък пестят от ламарина и започнаха да правят балоните от станиол. Което, пак ще кажат, е за повишаване на безопасността.
    Е, ако се презапаси човек и сложи възвратен клапан преди комбинирания, винаги ще капе, но и винаги ще вдига до 8. Цифрите са много ориентировъчни, производители бол. Затова всичко е възможно.

Коментар

Знам, че не пишеш глупости, ама това 0,2 бара ми се вижда не на място. Водната мрежа, при стандарт 2,5-6 бара, би искала настройка за поне 6+, за да не връща в мрежата. По спомен при 175 гр.Ц, водата дава 9 атм. При стопиране от термостата при макс.80 гр. и термозащита под 100, интерполирай и ще видиш, че няма начин клапана да връща. И си прав-производители различни.

Коментар

А вие, като си чешете езиците, разглобявали ли сте такъв клапан?

Защото ако сте, ще знаете, че е еднопосочен клапан и няма как да върне обратно в мрежата, освен ако не е дефектен.
        Преливната му част се задейства над определено налягане, вътре в бойлера.
        Когато налягането в мрежата е по-високо, съответно и това в бойлера е такова.
        И понеже клапана си е настроен на- примерно 6 бара,
        при сумирането на външното налягане плюс това от разширението на водата, ако е по-вече от 6- започва да капе.

Край на поученията!

П.П. Идеята на еднопосочната му част е- ако спре водата и бойлера е включен, да не може да остане без вода и съотв. да гръмне.
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Забравяш, че тук говорим за отворена система. Бойлерът е отворен към водопроводната мрежа, която има статично налягане примерно 4 бара, и към атмосферата чрез предпазния клапан примерно 8 бара. В момента на включване налягането в него е 4 и започва да расте моментално от тези 4 нагоре. И когато достигне 4.2 бара, клапанът, настроен на 0.2 (диференциално, а не статично) отваря и освобождава разликата в мрежата. Ако не отвори, след секунди или минути, в зависимост от количеството въздух в бойлера(който се свива за разлика от водата) налягането стига точката на отваряне на втория клапан - към атмосферата, (условно 8 бара) и започва да капе.

Писали сме заедно с дедококо, който нещо се дръвчи. Разглобявали сме, а ти си назад с материала около 25 години. Клапанът е двоен, че и троен отдавна.
          Ми пипни с ръчичка клапана и след него и ще установиш, че загрява, ерго пропуска, като не вярваш на мен.
          Последно редактирано от Паджеровод; 29-06-15, 12:16.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Писали сме заедно с дедококо, който нещо се дръвчи. Разглобявали сме, а ти си назад с материала около 25 години. Клапанът е двоен, че и троен отдавна.
            Ми пипни с ръчичка клапана и след него и ще установиш, че загрява, ерго пропуска, като не вярваш на мен.
            Може и да си прав, Паджероводе, за многостепенноста.
            Но последния разглобен (и изхвърлен) от мен, беше купен от магазина преди 4-5 месеца(италианец някъкъв), и си беше двоен:еднопосочен+предпазно-преливен, както съм обяснил по-горе.

И все пак основните му функции са 2:
            Да не остане бойлера празен и включен, че гърми (справка автоб. спирка "Бойлера" в гр. Габрово).
            Да изпусне "парата у свирката" -ако се натопорчи налягането извътре.

Ама новите бойлери си имат още бая защити горница.

П.П.Сега си видях грешката горе- не съм казал, че са два обединени клапана, а само че е еднопосочен.
            Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Нормално не капе, защото при нагряване и разширение на водата клапанът връща обратно в мрежата. Ако не може да върне по ред причини, започва да капе през страничния. Което е сигнал за проблем или да речем повишено налягане в мрежата. Ако спре да капе или се е решил проблемът, или се е запушил и предпазният.

Специално ходих да гледам издухана цяла панела от седмия етаж на блок в нашия град, вследствие на този клапан и другите защити. Имаше и една жертва, Бог да я прости.

Та недейте да ме успокоявате. Аз съм спокоен дотолкова, че познавам проблема технически, за другото чукам на дърво.
              Оооо, не те успокоявам. Използвах ирония, защото само тази година видях два броя издухани панелки. Ти мани, ами едната в съседния вход.
              Искам да знам и да съм в час, не да се моля на този дето духа.

П.С. Освен това никой не ми даде идея, как да постъпя.
              Последно редактирано от didogen; 29-06-15, 21:08.
              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение

П.С. Освен това никой не ми даде идея, как да постъпя.
                Да, сори. Ако закараш канализция дотам, остави накрая малко гъвкава част, за да имаш достъп за контрол. И я уплътни добре против миризми.
                Но е излишно според мен. По-добре маркуче в отворен съд. Все ще го скриеш някъде. А е хубаво да имаш видимост с един поглед капе ли, колко и защо.

Коментар

...И я уплътни добре против миризми...
                  Три колена представляват съвсем нормален сифон.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Три колена представляват съвсем нормален сифон.
                    Да, обаче ако предпазният клапан е от некапещите сифонът няма да работи на сухо и пак ще смърди.

Коментар

Място има за една туба. Ако ми пасне на гипсокартона (да не е много увъртяно) ще сложа тръба, иначе ще карам с маркуч и туба.
                      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Да, обаче ако предпазният клапан е от некапещите сифонът няма да работи на сухо и пак ще смърди.
                        Аз така и не вникнах в погоре изложените разсъждения за капещи и некапещи клапани. Нормалният, стандартен клапан, който се монтира и доставя фабрично с бойлерите е комбиниран - възвратен и предпазен. В частта си предпазен - отваря се (към атмосферата) над определено зададено налягане - той еднозначно работи капейки.

Коментар

Аз така и не вникнах в погоре изложените разсъждения за капещи и некапещи клапани. Нормалният, стандартен клапан, който се монтира и доставя фабрично с бойлерите е комбиниран - възвратен и предпазен. В частта си предпазен - отваря се (към атмосферата) над определено зададено налягане - той еднозначно работи капейки.
                          Aми посто е - иди до банята и го погледни. Дали отваря към атмосферата.

Коментар

Ми точно така прави.

Коментар

След седем години вярна служба,дойде ред и на моя бойлер!След отказ да загрява днес смених реотан и анодната защита.Преди да го отворя се надявах на прегорели кабели,ама нъцки!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0567.jpg
Прегледи:1
Размер:161.8 КБ
ID:5670883След махането на фланеца се начудих колко мизерия може да има в един бойлер!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0564.jpg
Размер:162.2 КБ
ID:5670884

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0565.jpg
Размер:118.9 КБ
ID:5670885След една бира време за проверка на фланеца да не текне,вързах тока и сега загрява перфектно!
                              Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 12-07-15, 12:06.
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

В частта си предпазен - отваря се (към атмосферата) над определено зададено налягане - той еднозначно работи капейки.
                                Новите клапани(от преди 4-5 години) връщат над определено налягане -0,6 или 0,8 MPa вода не в атмосферата, а в системата за студена вода, разбира се, ако са изправни.
                                „Свободата е скъпа, но си струва“

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X