Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на автоматична пералня със сушилня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ при избор на автоматична пералня със сушилня

Според мен класа не е толкова важен,дали с термо помпа или не - разликата е в изразходваната енергия!По важно за сушилнята е да е с възможно по-голям барабан, така дрехите нямат нужда от гладене!Със по малкия барабан трябваше да се гладят!Ако имаш място за два уреда - взимай отделно сушилня и пералня!
    мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Обаче забележи, че комбинирана няма с клас А за сушилнята. Тези с термопомпа винаги са от клас А нагоре и винаги са отделен уред.
      Я па да няма. Даже в къщи има.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
        Според мен класа не е толкова важен,дали с термо помпа или не - разликата е в изразходваната енергия!По важно за сушилнята е да е с възможно по-голям барабан, така дрехите нямат нужда от гладене!Със по малкия барабан трябваше да се гладят!Ако имаш място за два уреда - взимай отделно сушилня и пералня!
        Не съм съвсем съгласен. По-големия барабан предполага повече място за един и същи обем пране, спрямо по-малкия. От там и се "джуркат" по-свободно и съхнат по-добре и се отпускат. Ама си се мачкат, особено ако ги пресушиш. Ако искаш да не се мачкат (много) ги пускаш на програма за синтетика. Така правя и с дрехи с ципове, тениски с щампи или везани надписи и картинки, иначе им се е..ва мамата. Основна грешка, която правят потребителите е да натъпчат сушилката догоре, за да не се набутват като я пуснат 2 пъти. А тя като е препълнена хем работи по-дълго, хем не суши както трябва.
        П.П. Това за клас А и прочие на обикновена сушилня са някакви митове и легенди. Обикновен търговски трик. Няма как да накараш една печка с вентилатор да бъде по-икономична. Единствения метод за подобряване на ефикасността на обикновена сушилня е да работи в студено помещение (но не толкова, че да замръзне водата във ваничката) защото се подобрява отделянето на конденза от прането, но надали ще стане по-икономична, щото пък ще трябва да грее по-студен въздух.
        Последно редактирано от kuzdov; 10-12-14, 22:24.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ако се огледаш и подбереш читава перална и такава сушилня Miele втора употреба до 2-3 г., ще минеш с аналогични или по- малко монети. Но ще си спестиш тегобите, прогнозирани по- горе.
          Peugeot 4007
          ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Първоначално публикуван от nikolas3 Преглед на мнение
            Ако се огледаш и подбереш читава перална и такава сушилня Miele втора употреба до 2-3 г., ще минеш с аналогични или по- малко монети. Но ще си спестиш тегобите, прогнозирани по- горе.
            Нали се сещаш, че никой не хвърля пералня за 2000 евро току-така. С Милетата втора употреба си е скок в тъмното, а ремонтите излизат солени. Същото е с Бош, Сименс, АЕГ. Цените на резервните им части са по-безумни от тия на Канди или ЛГ.
            Последно редактирано от kuzdov; 10-12-14, 23:41.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Щом казваш.. .Аз така правя. Дават ми 2-3 г. Писмена гаранция и след доста техника, минала през ръцете ми- това е избора ми!
              Peugeot 4007
              ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Я па да няма. Даже в къщи има.
                Я виж пак? И кажи и на нас модел...нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от nikolas3 Преглед на мнение
                  Щом казваш.. .Аз така правя. Дават ми 2-3 г. Писмена гаранция и след доста техника, минала през ръцете ми- това е избора ми!
                  Е, ти явно си ВИП клиент, щом ти дават 3 години гаранция за уред втора ръка. Дано и да е истинска и да не се налага да я ползваш, най-важното.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Явно. Ако утре намеря гар.карти ще постна/ щото вече 6-7 г :-)/. Но майтапа настрана след бедствия със Силтал, Аристон, Деу и т.н. моя избор е ясен. Както с кафемашините на един наш съучастник форумен sonda.
                    Peugeot 4007
                    ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Забравих: с 2 деца съм и пералнята работи мин. 1 път на ден . Сб и нед 3 пъти.
                      Peugeot 4007
                      ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Абе всеки сам си решава.. Вкъщи пералнята Електролукс работи ежедневно между 1 и два пъти. Събота и неделя - там не спира...
                        И продължава да си работи. Ако умре решението за мен е ясно - БОШ/Сименс или АЕГ с транспортен дефект и 2г гаранция...
                        Миелето - да, здрави уреди са, но са много орязани откъм екстри... Общо взето като функции са на ниво мааалко над Перла-5
                        Относно мачкането - наскоро купувах за приятел АЕГ сушилня висок клас. Излезе под 1300лв (ама само сушилнята, а пералнята бе още 500-600лв). Има система за обдухване с пара (допълнителен парогенератор), който според инструкцията регулира влажността така, че да не се мачкат дрехите. Отзивите са много положителни - наистина излизали практически изгладени...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Много благодаря за интереса към темата и за компетентните отговори.Все по-добре се ориентирам в тематиката.В описанието на една от пералните попаднах на понятието "инверторен мотор".Това термопомпата ли е или е нещо различно?

Коментар

Това значи че е много тиха. На не-инверторните перални основният шум е от четките на мотора. Инверторните нямат четки, а повечето от тях нямат и ремък който да ти създава ядове, защото моторът е на гърба на барабана. Това е - но забележима икономия на ток няма.

Коментар

Ъъъ и още нещо, комбинираните перални не сушат добре, т.е. прането излиза така, че после да се чудиш с какво да го гладиш.
                              Лично нямаме само сушилня, но от познати с такива, казват, че няма нищо общо сушеното пране в такава и в комбинирана пералня. Като нали, нямам на идея как е при по-скъпите варианти, ама не вярвам да е много по-добре. Та още един "-" на комбинираните.
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

За има няма 12 години, съм сменил 2 Индезита комбинирани перална-сушилна. Купих втория, че продадох жилището и остана там, не, че се пре..а. Работат. Като перални - нон стоп. Като сушилни - от дъжд на вятър. Та мнението ми е, ако се ползва рядко сушилна, ок, става комбиниран, те и цените не са кой знай с ква разлика. Но ако ще се суши редовно - отделни уреди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X