Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялник за полипропиленови тръби

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поялник за полипропиленови тръби

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    В комплект за 20 кинта надали има ножица, тя ще е още толкова, а чаплъците след флекса се стържат и с нокът
    Турските са около 50 лева и си имат ножица в комплекта .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Точно така, ма човекът си е харесал машина за 20лв (19 по-точно). Инак може да си купи и за 50, може и за 150, всичко може, но явно не е такъв случая. То изобщо тази услуга е нещо като 5лв/м, та по-скъпи комплекти напълно си губят смисъла.
      И възможно вече си е направил водопровода и сяда на бира
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Благодаря за инфото. Ще взема една лепачка и ще потренирам с няколко парчета, пък ще видим какъв ще е резултата. Трябва ли тръбите задължително да се режат с ножица или може и с остър нож?
        Ако искаш да не прашолясва в мазето и да заема място обади се да ползваш моето китайче.Като цяло го взех за нещо малко.........и от тогава доста е излепил, работи безотказно и няма ядове с него.
        Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
        GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Аз пък не разбирам защо си се спрял на найлонови тръби. При познати с 12годишно найлонче почна да прокапва тук-там.
          Тези с алуминиева вложка с какво те притесняват?
          п.с. В къщи вече съм с бакърени, надявам се да ме надживеят.

Коментар

Абе като давате акъл за поялник я кажете как се работи с него, какво аджеба се случва с "найлончетата"......После материала не ставал бил калпав и т.н.т. Вкарваш изкарваш и готово.........
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Аз пък не разбирам защо си се спрял на найлонови тръби. При познати с 12годишно найлонче почна да прокапва тук-там.
              Полипропилен не е баш найлон, с алуминиева вложка има и водопроводни тръби и параджийски тръби (вторите са си баш найлон - полиетилен). Медните е напълно възможно да те надживеят, точно толкова колкото и пластмасовите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Щот ме мързи да въртя резби, да мотам кълчища и да напъвам с водопроводния ключ . Иначе досега съм се справял нелошо, ама или остарявам, или просто съм станал по-кекав и мързелив. А за медЕните тЪрби знаем, ама малко са ни над бюджета.
                Благодаря на всички за предложенията, но вече поръчах един поялник и ножица. Като ги пробвам ще дам отзиви.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Разгледай и други подобни http://napravisam.net/?p=10396
                  Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Щот ме мързи да въртя резби, да мотам кълчища и да напъвам с водопроводния ключ . Иначе досега съм се справял нелошо, ама или остарявам, или просто съм станал по-кекав и мързелив. А за медЕните тЪрби знаем, ама малко са ни над бюджета.
                    Благодаря на всички за предложенията, но вече поръчах един поялник и ножица. Като ги пробвам ще дам отзиви.
                    С алуминиевата вложка нито моташ резби, нито завиваш кълчища, но има куп условности и скъпи фитинги, които е крайно нежелателно да замазваш под мазилката.
                    Полипропиленът си е съвсем правилен материал и ако се изпълни правилно не прокапва. Това с медните тръби за питейна вода е мегаглупост, но всеки има право да прави каквото ще. Ако искаш ще ти дам един поялник да си свършиш работата. Това (поне при мен) е нещо с което работя много рядко.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      ...Това с медните тръби за питейна вода е мегаглупост...
                      Ако имаш конкретна информация - сподели, моля. Защото аз намирам само "ЕЖК" по въпроса, и в едната и в другата посока.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тия, дето съм поръчал ще излязат около 28 лв. с доставката. И нищо да не става от тях ще го преживея. Не ми се иска да взимам чужд инструмент, щото ще го нося на вилата, пък работата може да се проточи. Имам да къртя и да зидам преди ВиК-то и като се знам със сигурност сроковете, които съм заложил, ще се поразтеглят.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          С алуминиевата вложка нито моташ резби, нито завиваш кълчища, но има куп условности и скъпи фитинги, които е крайно нежелателно да замазваш под мазилката.
                          С алуминиева вложка има и водопроводни тръби (от пропилен), т. нар. стабилизирани. Лепят си се като другите, само предварително се престъргва външният слой пластмаса и фолиото.
                          Куздов, за лепачка можеш и от мен да разчиташ, снощи останах с впечатление, че става въпрос за днес да работиш и затова не предложих.

Коментар

Скоро демонтирах такава инсталация с идеята да ползвам тръбите и. Ми - не ги ползвах.... 40 годишни поцинковани тръби от панелка изглеждат по-добре. Отделно, че съединенията са доста по-уязвими от другите. Веднъж намокрени, останат ли без вода изглеждат страшно отвътре. Ползвам ги за соларните си инсталации, където наистина нямат разумна алтернатива.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Стабилизин полипропилен с алу.вложка има и такъв дето не се остри.Просто алу.слоя е по на вътре и не се налага да се купуват острилки.
                              Аз лично ползвам мед само за солари поради издръжливостта и на високи температури.Другото полипропилен за вик и отопление при вертикалите и PEX от колекторна кутия до каквото имаме като отоплително тяло.
                              Но всичко е според това кой какво желае.
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Куздов,дай адрес да ти пратя един чешки поялник /Dytron / да си свършиш работа,после ще ми го върнеш.
                                Последно редактирано от GVT; 07-07-14, 15:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X