Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялник за полипропиленови тръби

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поялник за полипропиленови тръби

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    В комплект за 20 кинта надали има ножица, тя ще е още толкова, а чаплъците след флекса се стържат и с нокът
    Моя беше от 30лв и е Китайски ама бая работа свърши.На мене две къщи и който ми го е поискал на всеки съм го дал.
    Няма ножица.Аз я купувах отделно и беше около 12-15лв.
    Предлагам да се ползва ножица защото повечето неща се правят на място и е много удобно с нея.
    С флекса даже бих казал че е опасно !

Коментар

Много благодаря още веднъж на всички за предложенията. Наистина не очаквах, че толкова колеги разполагат с поялници за полипропилен. Едно време тая джаджа беше кът. Утре ще си взема китаеца, дето вече съм поръчал и ако изнамеря някой остатък от тръба ще си поиграя да видя как се получава.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Дойде въпросното чудо, даже и грее. Още не съм го пробвал с тръби, но има предпоставки да работи. Качеството на изработка естествено е от най-китайските. Едно време по трудово правехме по-качествени кутии, ма това да му е проблема. Не ми хареса, че при включване светваше зеления светодиод, а при достигане на зададената температура - червения, затова ги размених. Абе, за като за 19 лв. бива.
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Полипропилен не е баш найлон, с алуминиева вложка има и водопроводни тръби и параджийски тръби (вторите са си баш найлон - полиетилен). Медните е напълно възможно да те надживеят, точно толкова колкото и пластмасовите.
          Найлон е търговска марка (като Ксерокс) и няма нищо общо с полиетилена. Полиамид е!
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
            Найлон е търговска марка (като Ксерокс) и няма нищо общо с полиетилена. Полиамид е!
            Да, прав си, полиамид е. То и аз подобно имах предвид (че е търговска марка, като не е полипропилен), ма съм объркал поли-к'вото-там-баш
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

По препоръките от тази тема си поръчах турски поялник от онлайн магазин. Обадиха се да кажат, че нямат наличен и ще ми пратят към края на седмицата, ама това беше миналата седмица. Тази си купих от местен магазин китаец за 19лв. Като гледам за тези пари прилична сглобка. Даже лампите си светят правилно Вече запои повечето тръби. За ножица ме питаха дали е да "по-качествена" и казах да. Та ми дадоха ножица за 14лв. И тя си върши идеално работата. Тръбите ги слагам навсякъде за топла вода - някакви турски Pilsa.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

С добро впечатление съм от турските.
                И аз слагам само за топла вода.
                За по-сигурно.
                Същия поялник, но преди години цената беше 29 лева.
                Не се е предал още.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да дам отзиви.... Великият китаец за 19 лв. свърши идеална работа. Не, че съм работил с марков поялник, ма този изглежда да работи съвсем прилично. Останаха малко налепи по накрайниците за тръби (чашките), които почиствам с пръчица отвреме-навреме. Може би тефлоновото покритие е кофти или пък аз прегрявам материала понякога.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Това са нормални следи от работа. Не ги оставяй да станат много.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Да дам отзиви.... Великият китаец за 19 лв. свърши идеална работа.
                      Браво, тогава да напомя:

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Купувай нещо, после аз ще го изкупя от теб.....
                      Предлагам 20 лв + кафе, ако ми го докараш и споделиш "ноу хау".
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първо, тефлоновото покритие е калпаво и второ, трябва да уцелиш правилната температура.
                        Не си спомням точно до колко градуса беше термостата, но моя работи добре и без да лепи към 3/4-ти от мощността.
                        Дори, между 2/3-ти и 3/4-ти.
                        Случвало се е да го почиствам с хартия от чувалче от цимент или лепило.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Гледайте да не ги претопляте,защото стават тапи при спойката!
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Стават тапи ако набиеш много навътре тръбата. Аз предварително си ги бележех с шублера и си станаха екстра (е, някои сглобки ги поизкривих, ма не съсипах нито една). Кофтито на тоя терморегулатор е, че е с врътка от котлон и понякога я завъртах на макс без да искам. Ще мисля някакъв вариант за фиксиране.
                            Браво, тогава да напомя:.Предлагам 20 лв + кафе, ако ми го докараш и споделиш "ноу хау".
                            Няма проблем, ама не съм приключил още. Засега съм направил външната инсталация и в мазето. Останаха ми 2 щранга и хоризонталната разводка на етажа, обаче не съм довършил зидарията. А трябва първо да иззидам 2 стени и да подготвя за мазане и тогава да сложа тръбите. Което ще стане евентуално в края на Август или през Септември.
                            Последно редактирано от kuzdov; 01-08-14, 20:42.
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Няма проблем, ама не съм приключил още. ...... Което ще стане евентуално в края на Август или през Септември.
                              Когато.....и аз не съм ги натрупАл кинтитИ, само мечти и планове.......
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Когато.....и аз не съм ги натрупАл кинтитИ, само мечти и планове.......
                                Мога да ти дам моя да си свършиш работата .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X