Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет за камина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: съвет за камина

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
    колеги благодаря, за камината при самото строителство разширих отстрани на къщата един квадрат 55 навън и 95 широк, така че ще е вградена един вид. Комин нямам те първа ще го правя заедно с камината. Строих си сам всичко , единствено за плоча и покрив виках бригади и съответно на покрива нямам дупка за комина))))) забравили са ! сега ще трябва да пробивам дъски , керемиди и така нататък. мислех иззиждайки камината да продължа горната и част направо нагоре и да стане комин. чертежи намерих по руските сайтове , а и в съседната къща има камина и цял ден се търкалях вътре с едно фенерче))) дано стане
    само метално мисля да сложа там дето да може да се затваря, като не се ползва, това с верижката
    Здравей колега,в момента и аз съм на етап камина.Ситуацията ми е същата като твоята,оставил съм същия като твоя отвор встрани от къщата още при строителството.Интересно ми е какво направи с камината?Пусни снимки да взаимствам опита ти.
    "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

От: До: съвет за камина

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
      В Плевен има производител на чугунени метални тела за камина. Купих си и съм доволен! Цената беше към 250 лв. Има си и клапа. Трябва само да си направиш облицовката.

Къде се намира този производител в Плевен. Благодаря

Коментар

От: До: съвет за камина

Имам един файл на руски: конструиране н&#10.doc имаше и още картинки вътре но ги махнах щото беше 2Mb и немога да го кача тук. Надявам се да свърши работа на ентусиастите.

Коментар

От: съвет за камина

ЧНГ на всички! (не е кафе)
          Да не пускам нова тема. Коледно ме "заплашиха", че ще ми дойдат на гости и детенце и внученце, че и тъщата и жената......туй у'бво, ама като съм сам си топля по-малко стаи, а с електрическото подово докато навакса ще минат празниците.
          И се реших бяха ми подарили преди години по-стара версия на камина с водна риза "Дипломат21"(втора ръка) и реших да сътворя отлаганото поне 4 петилетки парно на къщата, речено сторено......няма да пиша подробности но се оказа, че въпросния "Дипломат" има горен и долен отвор за входяща и изходяща вода, и работи само ако студената влиза отгоре, а топлата се взема отдолу иначе прави някаква тапа.
          Въпрос №1 Това нормално ли е за този модел камина?
          Парното за зареждане с вода е свързано към водопровода на къщата, а се източва в канализацията при претоварване или профилактика, всеки радиатор (общо 5бр.желязни 80х50см) е снабден с ръчен обезвъздушител. Камината е на долния етаж, 3 радиатора на горния, след надлежно зареждане и обезвъздушаване при включване на циркулационната помпа от водната риза на камината се чува звук като на свободно лееща се вода, а системата си е с налягане 1.5бара.
          Въпрос №2 Това нормално ли е за този модел камина?
          Въпрос №3 Някой знае ли на този модел камина водната риза как е направена, че нещо КПД-то ми се струва куцО?
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

За много години, дай снимка на изделието да се ориентираме!

Това е правилното свързване

Правилното свързване е топлата вода да излиза горе и студената да влиза долу.
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
              Правилното свързване е топлата вода да излиза горе и студената да влиза долу.
              За това питам, така свързана системата отказва да работи. Помпата тръгва и след 2-3 секунди променя звука, същото е като автоматична пералня когато изхвърля водата, докато е пълна и реално изхвърля вода звука е един, после се променя.
              П.П. На системата (от схемата) с отворен преливник за чий му е манометър?

Коментар

Деди като препрочитам предния пост оставам с впечатлението, че в системата има въздушни джобове.
                Манометъра е не толкова за налягане, а за да се следи циркулацията на водата.
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Деди, а на изхода на камината имаш ли обезвъздушител?
                  При мен също има сериозен шум докато не се обезвъздуши, но после не се чува почти нищо. И докато не сложих обезвъздушител и на печката-много трудно се обезвъздушаваше,и имаше точно такъв шум-като от стичаща се вода.
                  Аз съм с отворена система де, но за шума в ризата това няма значение.

И не, не е правилно изхода на водата да е отдолу, всички системи се хранят отдолу, и изхода е отгоре.

Може би знаеш, но за всеки случай да ти кажа-ако системата е изпълнена с пластмасови тръби, след изхода от камината-задължително стоманена тръба, най-малко метър, а колкото по-дълга-по добре. При евентуално завиране и избълване на пара по системата-желязната тръба играе малко радиатор и кондензатор, та температурата пада до поносимата за пластмасовите тръби-под 95 градуса. Иначе пластмасата се стопява, и прави ако не пълна тапа-поне стеснение по магистралата.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

че в системата има въздушни джобове.
                    Манометъра е не толкова за налягане, а за да се следи циркулацията на водата.
                    Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Деди, а на изхода на камината имаш ли обезвъздушител? И докато не сложих обезвъздушител и на печката-
                    И не, не е правилно изхода на водата да е отдолу, всички системи се хранят отдолу, и изхода е отгоре.
                    .
                    Ще взема съветите предвид, няма обезвъздушител на камината, ще сложа, но КПД-то си е малко, за това питах точно за този модел дали има някакъв проблем?
                    Колкото до захранването отдолу държеше се все едно, че има клапан, а захранена отгоре чурка, но работи
                    Казах че ми е подарък втора ръка но почти не ползвана, а за да е махне предния собственик явно нещо не е било наред.........маа'му и прасе

Коментар

Може да има някакъв дефект вътре в ризата, още при производството. Например някой да се е учил да заварява върху ризата и да е направил някаква тапа, или нещо някъде да виси на някоя тел от заварячката, и да го играе като клапан. Малко е вероятно да запушва цялата система, но знае ли човек...
                      То някои улучват и числата от тотото
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Стойъ! И си го представям. Как в това нящо в едната посока движи а в другата не!?
                        Ма и не разбрах системата отворен тип или затворен е?
                        Пък то за обезвъздушаването ясно. Не ма се размине без него.
                        Много се надявам до това време Деди да се справил със ситуацията и да е стоплил стаичките.
                        GPS системи https://www.easytracking.bg/
                        Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Тя ситуацията че си е под контрол - ясно.
                          Газова камина, духалки, подово, ел.радиатори.... децата дойдоха и си заминаха, сега ще чакам сметката за ток
                          Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                          Как в това нящо в едната посока движи а в другата не!?
                          Ба-ли-го, емпирично (т.е. от опитно проба-грешка)доказано че работи наопъки. ама факта си е факт по стар си мой адет от разсадника с елхички пак съм откопал борчето
                          П.П. нещо мЪ апнакучизагазо чета и смятам и ми се струва че има леееека измама в рекламите. Камина с размери АхВхС е с мощност 14 Квт въздушни, същата с водна риза е 16Квт+5Квт.....ама не се споменУва кои са въздушни и кои от ризата, т.е. КПД-то "на дрЪва" май си е то, а на мен ми се ще да е 5 въздушни и 16 от ризата, още ще чета деб'ааму
                          Последно редактирано от дядо владо; 03-01-17, 00:40.

Коментар

Би трябвало да са 5 въздушни които да отдава в помещението в което е камината и 16 на водната риза.

Това ли е камината?
                            Последно редактирано от gabocvet; 03-01-17, 06:45.
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Всички камини които съм виждал,студената вода влиза отдолу а топлата излиза отгоре.Това че лъжат фирмите0ами лъжат и то яко,имам тема за камина Бултрон,която разрязах с флекса и изхвърлих водната и риза защото няма нищо общо с етикета на който пише мощността.След като направих нова тръбна риза сега вече разбрах какво е да имаш камина при която водата е винаги над 60 до 85 градуса.
                              Yamaha Yz450F
                              Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                                .След като направих нова тръбна риза
                                Твоята тема е изчетох преди да пиша, но не съм толова добър е телподаващото, а с електрожен съм си кръгла нула......може би за другия сезон

Би трябвало да са 5 въздушни които да отдава в помещението в което е камината и 16 на водната риза.
                                Това ли е камината?
                                Не, пиши в гугъл "дипломат 21" моята е без "надстройката" цък, извинявам се за линка но само снимка не мога да отделя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X