Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Външни подпрозоречни первази

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Външни подпрозоречни первази

Здравейте, дайте съвет дали ламарина с ПВЦ слой е подходяща за направата на подпрозоречни външни первази на къща. Другия вариант е алуминий или ПВЦ. Може ли някой компетентен да изтъкне плюсовете и минусите ? Мерси !
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

От: Външни подпрозоречни первази

Ламарината силно ще дрънчи при дъжд.
    Аз бих заложил на гранит.

Коментар

Аз съм с алуминиеви. Освен че дрънчат при дъжд, други негативи не съм забелязал.

...ама за къща, защо не си ги отлееш от бетон?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Най-бюджетно и устойчиво във времето, без поддръжка-алуминий.Дрънка. По тази причина ,собственик е изисквал за спалня да го обличам допълнително с мека материя.
        По-красиво , но нуждаещо се от известна поддръжка /поне 1 път годишно/-мраморизиран варовик.Поддръжката му за това приложение не е никак трудна.
        Полиран гранит -скъп , красотата е въпрос на вкус при правилен избор.
        Бетонов перваз-скъп/трудоемък/ за изработка/ако е качествена/ и без честа обработка започват разни оцветявания във времето.Красотата и устойчивостта във времето му е много под въпрос. Примери колкото щеш.
        PVC- трябва да си сигурен , че е качествено и устойчиво на UV.

П.п. Пропуснал съм всъщност първият въпрос-ламарината с PVC покритие не е подходяща сама за себе си като решение. Устойчива е на атмосферни влияния,но е тънка за целта и няма нужната собствена коравина.Ще и трябва основа , с наклон, допълнителни хващания и прочее.За олуци и тръби е перфектна.

Коментар

Много благодаря на всички и особено на ALEX_Z за изчерпателния отговор. Насочвам се все повече към алуминий.
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Гранит, врачански камък/мрамор или какъвто друг вид камък се сетиш. Преди 3 години при ремонта пред нас стоеше същата дилема. Заложихме на врачански камък, най-вече заради цвета. Има минуси откъм плътност, но добре импрегниран няма дертове. От както сме ги монтирали никакъв дерт, няма подливане на вода, прахта се бърше с лекота. Не дрънчи при дъжд и придава естетически вид на цялата сграда.
            Пък и от финансово изражение е най-евтиното от всички други покрития за подпрозорците. Аз бих заложил на гранит, при положение че се връзва с мазилката

Коментар

Най-лесно - алуминиев перваз. Ако искаш пиши на л.с. да ти кажа от къде да си купиш, че по складовете цените са х2 и отгоре... Най-евтино и добро като резултат - гранитогрес залепен с достатъчно качествено еластично лепило. Най-евтино е, ако не калкулираш труд и си го направиш сам... иначе ще излезе по-скъпо от алуминия със сигурност. Друг отличен избор в разумни цени е врачанския камък. Останалите вариянти според мен са неоправдано скъпи или трудоемки, освен, ако не си си наумил, че на всяка цена искаш" точно това и нищи друго".
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                Най-лесно - алуминиев перваз. Ако искаш пиши на л.с. да ти кажа от къде да си купиш, че по складовете цените са х2 и отгоре... Най-евтино и добро като резултат - гранитогрес залепен с достатъчно качествено еластично лепило. Най-евтино е, ако не калкулираш труд и си го направиш сам... иначе ще излезе по-скъпо от алуминия със сигурност. Друг отличен избор в разумни цени е врачанския камък. Останалите вариянти според мен са неоправдано скъпи или трудоемки, освен, ако не си си наумил, че на всяка цена искаш" точно това и нищи друго".
                Врачански камък - 11лв / м. линеен. с фаска. Монтажа с лепило moment fix. Взимаш размерите, пращаш ги и отиваш да си вземеш готовата продукция.

Поздрави !
                п.п. гранита е ~ 18лв/м. линеен

Коментар

Ширината няма ли значение?
                  Щото аз мога да поръчам широчина 10см, но и 30-35см.
                  Където ми ги правят на мен, цената е около 20-25 лв на квадратен метър при дебелина 2 см
                  Рязането и евентуален радиус (заоблен ръб), се калкулират отделно.
                  Примерно, един праг да речем 20/80-90см, ми излиза около 15 лв горе-долу.
                  За врачански варовик говорим.
                  Иначе съм съгласен със твоето мнение.
                  За мен лично, друго решение няма.
                  Особено от естетична гледна точка.
                  Всичко останало, ако не е на някоя супер модерна постройка, е кич.
                  Разбирай, на свинче-звънче.

А... за монтажа, зависи от основата, но аз монтирам с лепило за гранитогрес клас С2Т.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Ширината няма ли значение?
                    Щото аз мога да поръчам широчина 10см, но и 30-35см.
                    Където ми ги правят на мен, цената е около 20-25 лв на квадратен метър при дебелина 2 см
                    Рязането и евентуален радиус (заоблен ръб), се калкулират отделно.
                    Примерно, един праг да речем 20/80-90см, ми излиза около 15 лв горе-долу.
                    За врачански варовик говорим.
                    Иначе съм съгласен със твоето мнение.
                    За мен лично, друго решение няма.
                    Особено от естетична гледна точка.
                    Всичко останало, ако не е на някоя супер модерна постройка, е кич.
                    Разбирай, на свинче-звънче.

А... за монтажа, зависи от основата, но аз монтирам с лепило за гранитогрес клас С2Т.
                    Горната цена дето съм дал е за широчина до 20 или 25 cm, ще те излъжа. След това до около 35-40 е с 2 лв по -скъпо.
                    Заоблянето е скосяване на лицевия ръб под 45градуса, не е плавен преход.
                    Дебелината е 2см.

Поздрави!
                    п.п. ако не съм затрил визитката ще дам координати, ако някой се интересува

Коментар

На мен ми ги правят със заобляне на около 2/3 от височината, пренесено и на горната част. С плавно заобляне.
                      Но може да си поръчаш и само с фаска.
                      Както и да е ...

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                        Поздрави!
                        п.п. ако не съм затрил визитката ще дам координати, ако някой се интересува
                        И аз ще съм много благодарен за координати и начини за връзка. Може и на лични. Благодаря предварително.
                        Венцислав Петров
                        Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                        Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                        0889 62 8четири 6четири

Коментар

По-добре потърси в твоя град.
                          Не може да няма каменарска фирма, най-малкото за надгробни камъни.
                          И аз мога да ти пратя визитка на каменар, чиято работилница виждам от балкона, но каква файда, като е в Дупница.

Коментар

На пазара има и външни ПВЦ первази с външен заоблен край. За разлика от вътрешните са по-тънки, но са плътни и устойчиви на атмосферни влияния. Предлагат се различни ширини, но могат и да се разбичват с диск за дърво и да се зарязват от двете страни според формата на наличния перваз. Доста по-скъп, но много красив е варианта с технически камък. Има голям избор на цветове и може да се профилира според претенциите на клиента.
                            Основния проблем с естествения камък е, че иска редовна поддръжка /импрегнация/, но въпреки това поема мръсотия и става на петна.
                            Последно редактирано от cveta68; 13-06-14, 17:57.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                              НаОсновния проблем с естествения камък е, че иска редовна поддръжка /импрегнация/, но въпреки това поема мръсотия и става на петна.
                              То доста си зависи от естеството на камъка. Кухненските ми плотове са от габро и не са попили и капка за 17години. И никога не са били импрегнирани с каквото и да е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X