Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пробвано- работи. Идеи за домашни тарикатлъци и шашми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пробвано- работи. Идеи за домашни тарикатлъци и шашми.

Другият начин да отрежеш стъклено шише е пак с конец натопен в запалимо вещество(спирт или бензин) намотаваш там където искаш да го отрежеш, палиш конеца и изчакваш 5-6 секунди да гори след което рязко потапяш цялото шише в студена вода.

Коментар

Ние като по мързеливи "конците"
      ги палиме но може и с търкане да стане.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

За "серийно" производство:

и за няколко бройки:
        http://vbox7.com/play:4c3181b9&start=10
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Aз не бих им имал доверие на китайските таймерчета за такъв товар. Може да залепне реленцето вътре, да се стопят пластмасите. По-добре за малко повече пари, но да стане както трябва. Освен всичко, все пак това ви е още една допълнителна защита на бойлера, защото ако откаже неговия термостат и не го изключи, таймера ще го изключи в определеното време и ще предотврати евентуалните усложнения.
          Ето аз как съм го направил, далеч по-елегантно и надеждно:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140506_124525.jpg
Прегледи:1
Размер:71.3 КБ
ID:5585129

Вярно, че само контактора е 30 лв и малко съм се преосигурил, но има и по-евтини контактори, например 20А на Chint е към 20 лв. Какъвто и да изберете винаги е по-добре с отделен контактор отколкото да разчитате на китайското реленце в таймера.
          Таймера се намира за 12-13 лв. има батерийка и си помни настройките и часа, а и освен това има много удобни седмични програми и не си заслужава за 3-4 лв разлика да бъцкате щифтчетата на механичния, който е само за 24 часа.
          Друг важен съвет е да внимавате да се прекъсва само фазата в контактора и да внимавате да не размените нулата и фазата на бойлера, защото при двупроводна инсталация казана на бойлера е занулен с мостче от нулата и ако там пуснете фаза няма да е хич приятно. Също така не е добра практика да се прекъсва и нулата.

Коментар

Домашен тарикаткък разбирам да можеш да спреш водомера и електромера без да те хванат.
            Другото е ала бала !!!

Коментар

Е, не го приемай буквално де. Аз ако ги спра (и продължавам да се къпя и да си готвя) нема да се хваля.
              Стативът ми е в офиса и ме домързя да ходя днес за него. Утре ще снимам "рязането" на шише. Принципът е същия като посочените нагреваеми жички и фитили, но срезът става много по- прецизен. Остава само с една ламелна шайба да се оберат ръбчетата.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Нещо такова ми дойде на акъла.

Стъклен похлупак (независимо с какъв произход) надянат на аплика, но с разстояние, за да може ламбата да "диша".
                Може да се измислят някакви крачета. В краен случай, три винтчета.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00764.jpg
Прегледи:1
Размер:58.1 КБ
ID:5585263
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Офертите а рязане на лимонадени бутилки отпадат, понеже се търси някаква естетика.. Но все пак благодаря, това не знаех, че може да се случва..

Ето такива похлупаци търся из интернет и не намирам..
                  Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Нещо такова ми дойде на акъла.

Стъклен похлупак (независимо с какъв произход) надянат на аплика, но с разстояние, за да може ламбата да "диша".
                  Може да се измислят някакви крачета. В краен случай, три винтчета.

[ATTACH=CONFIG]708933[/ATTACH]

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                    ...Обърнах нета за цилиндри, куполи и подобни, ама решение не намерих...
                    То друго решение няма- с нещо трябва да се покрият тея ламБи.
                    Ама е безполезно да правиш нещо по тези при положение, че най-просто тяло за такъв монтаж с IP43 е под 10лв.- не е много защитата, но е по-добре от нищо. Прилично на вид тяло с IP65 (което е повече от достатъчно) е в рамките на 20-30лв. Отиваш до магазина и си избираш...

Коментар

Да си дойдем на думата. За IP - ето мисля, че бях споменал но явно има и други мислещи правилно. Както се вижда цените не са чак токова стресиращи.
                      Последно редактирано от n.ganev; 06-05-14, 22:54.
                      Котли на пелети GREYKO и горелки GREYKO
                      За област Габрово 0886843836

Коментар

Навремето с Виндовса ползувах една програмка Ulead Video Studio, ама с Виндовса приключих. Някой може ли да препоръча свестен кепчър и редактор за Убунту. Камерката е miniDV, файловете са *.avi. Записах едно клипче за тук, ама трети ден се боря да го сваля от лентата.

Коментар

през firewire li ? Какви файлове нали е на лента ?

Коментар

През firewire кабел (порт 1394) записът е на miniDV касета в *.avi некомпресиран формат. Да де, на лента е, ама в цифров вид. С какво да го сваля и да го редактирам в смилаем MPEG, примерно? Улийда и Пинанкъла я вършеха перфектно тая работа, ама с Убунтуто... Абе, май ще режа още едно шише, ама не знам телефона как да го вържа на статива, явно оператор ще търся.
                            Последно редактирано от Тропчо; 11-05-14, 17:34.

Коментар

Под линукс нещата се прехвърлят от касета с програмката dvgrab (конзолна) . Оттам нататък - ако искаш само да конвертираш - ffmpeg напеример с wiff. Ако искаш некъв елементарен монтаж avidemux или kino (това съм го пробвал няколко пъти и не работеше но беше преди време). За по сериозни монтажи ефекти етц може би ще останеш разочарован от възможностите на линукс.

Коментар

Хм.... на проба- грешка ще караме. Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X