Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сайтове за майстори с рейтинг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сайтове за майстори с рейтинг?

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Не го знам казуса а опитът ме е научил специално за това да не вярвам на чужди преценки, но това да го направи най-добрата фирма в града (както беше написано), евентуално притежаваща всички реквизити ми е леко казано странно (не че го изключвам де). Коя година се е развило действието?
    Мисля, че през лятото на 1995 г.
    Фирмата, за която пиша и сега съществува и работи, r до сега има в състава си архитект /съсобственик/, хоноруван адвокат, вещо лице-оценител. Редовно почти всяка сутрин срещам тяхно дърто камионче с работници, машини и материали. Lече не строи цели сгради, както преди 20 г., а само ремонтира. Много харесва клиенти, които не живеят постоянно в града.
    П.: Връщаш се от Испания след 15 г. гурбет, купуваш апартамент и понеже парите малко не достигат даваш ключовете на фирмата и отиваш да заработваш още и още и още, че за ремонта трябват още и още и т.н.т...
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Мисля, че през лятото на 1995 г. ..
      За 20 години нещата толкова много са се променили, че ... Нови технологии, нови регулации, нови отношения, много нов опит...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Че какви са тези които ще ми дават реитинг на мен/специалисти ли са или прятели на някой друг майстор ???
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
          Че какви са тези които ще ми дават реитинг на мен/специалисти ли са или прятели на някой друг майстор ???
          По презумпция сигурно клиенти...
          Абе цялата идея е само теория. На практика нито може да се осъществи, нито може да работи.

Коментар

Зависи как е направена схемата на сайта. Примерно, един от сайтовете за хотелски резервации допуска рейтинг да дават само клиенти, които са направили резервация в даден хотел и резервацията не е анулирана, като оценката се дава след датата на престоя. Т.е. идеята е мнение да изказват само реални клиенти, които наистина са били в хотела.

Принципно няма проблем да се приложи същата схема и за оценка на майсторите - ангажирам те за ремонт през сайта и след това давам мнение дали съм доволен от работата. Иначе, остави ли се да свободен достъп, естествено е, че ще има фалшиво надуване или смъкване на рейтинг.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ... ангажирам те за ремонт през сайта .
              Е това ако можеш да ми го разясниш как ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Мисля, че през лятото на 1995 г.
                Фирмата, за която пиша и сега съществува и работи, r до сега има в състава си архитект /съсобственик/, хоноруван адвокат, вещо лице-оценител. Редовно почти всяка сутрин срещам тяхно дърто камионче с работници, машини и материали. Lече не строи цели сгради, както преди 20 г., а само ремонтира. Много харесва клиенти, които не живеят постоянно в града.
                П.: Връщаш се от Испания след 15 г. гурбет, купуваш апартамент и понеже парите малко не достигат даваш ключовете на фирмата и отиваш да заработваш още и още и още, че за ремонта трябват още и още и т.н.т...
                Не е виновна фирмата ,виновен е клиента !!!
                Аз работя скъпо защото давам ПИСМЕНА гаранция и договор в три екземпляра!Един за теб и адвокатат ти,един за мен и адвоката ми и един отива в Данъчното.Аз не мога да те изиграя но и ти не може да не ми платиш.Ефтиното затова излиза по-скъпо.

п.п.Още като спомена на клиента как работя голям процент се отказва
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

Зависи как е направена схемата на сайта. Примерно, един от сайтовете за хотелски резервации допуска рейтинг да дават само клиенти, които са направили резервация в даден хотел и резервацията не е анулирана, като оценката се дава след датата на престоя. Т.е. идеята е мнение да изказват само реални клиенти, които наистина са били в хотела.

Принципно няма проблем да се приложи същата схема и за оценка на майсторите - ангажирам те за ремонт през сайта и след това давам мнение дали съм доволен от работата. Иначе, остави ли се да свободен достъп, естествено е, че ще има фалшиво надуване или смъкване на рейтинг.
                  Чавдаре,идеята ми харесва много но при свободната пазарна икономика място за утопия няма .Уви! В джунгла живеем и там важат други закони!
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

Не е виновна фирмата ,виновен е клиента !!!
                    Аз работя скъпо защото давам ПИСМЕНА гаранция и договор в три екземпляра!Един за теб и адвокатат ти,един за мен и адвоката ми и един отива в Данъчното.Аз не мога да те изиграя но и ти не може да не ми платиш.Ефтиното затова излиза по-скъпо.

п.п.Още като спомена на клиента как работя голям процент се отказва
                    Колко познато...

Коментар

Е това ако можеш да ми го разясниш как ще стане.
                      Примерно: Клиентът пуска на сайта заявка за даден ремонт -> през сайта му се изпращат една или повече предварителни оферти -> клиентът си избира изпълнител (при необходимост - след срещи и оглед на обекта) и отразява това в заявката си, за да е ясно, че тя вече не е актуална -> след приключване на ремонта клиентът може да остави оценка на работата. Естествено, поради спецификата на работата, схемата е малко по-сложна, отколкото при една хотелска резервация, но може да се направи, така че оценка да могат да дават само реални клиенти, а не някакви тролове.

Чавдаре,идеята ми харесва много но при свободната пазарна икономика място за утопия няма .Уви! В джунгла живеем и там важат други закони!
                      Ами не е утопия. Специално за хотелски резервации е реално реализирано и работи. Лично проверено.

Принципно няма проблем подобна схема да се приложи и при строителни услуги. За мен проблемите пред реализиране на нещо такова у нас са другаде:

1. Сайтове от този тип предполагат, че доставчикът на услугата плаща на сайта (за клиентите няма начин да не е безплатно). Колко "майстори" ще са съгласни да плащат е въпрос?

2. Регистрацията на такъв сайт предполага някакво излизане от сивия сектор, където са повечето самостоятелно действащи "майстори". Също сериозен препъникамък.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-04-14, 09:29.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Примерно: Клиентът пуска на сайта заявка за даден ремонт -> през сайта му се изпращат една или повече предварителни оферти -> клиентът си избира изпълнител (при необходимост - след срещи и оглед на обекта) и отразява това в заявката си, за да е ясно, че тя вече не е актуална -> след приключване на ремонта клиентът може да остави оценка на работата. Естествено, поради спецификата на работата, схемата е малко по-сложна, отколкото при една хотелска резервация, но може да се направи, така че оценка да могат да дават само реални клиенти, а не някакви тролове.
                        Какво пречи аз всяка седмица да пускам заявка към теб, щото си ми приятел и след 3 дни да ти давам висок рейтинг (или какъвто и да е) а в действителност никакви заявки да не е имало? Вероятно трябва и изпълнителят да валидира приеманата работа? Възможно е. И идва следващият момент - в края на годината аз (данъчен инспектор) установявам, че не си декларирал нито един от тези приходи (щото иначе ще си работиш с договори, а оттам и с фактури, а от това се бяга като дявол от тамян). И след първият изгорял сайта приключва работа по смисъла на своя замисъл...
                        Вот такие вот дела...

Коментар

Какво пречи аз всяка седмица да пускам заявка към теб, щото си ми приятел и след 3 дни да ти давам висок рейтинг (или какъвто и да е) а в действителност никакви заявки да не е имало? ...
                          Естествено е да има опити да се финтира системата. Обаче, ако този, който управлява сайта е добросъвестен, на втората седмица профилът ти там ще бъде блокиран.
                          Спор няма, че при хотелите е по-лесно. За всяка направена резервация през сайта те плащат комисионна. Ако искат да имат положителни отзиви от клиенти-менте - плащат.

... И идва следващият момент - в края на годината аз (данъчен инспектор) установявам, че не си декларирал нито един от тези приходи (щото иначе ще си работиш с договори, а оттам и с фактури, а от това се бяга като дявол от тамян. И след първият изгорял сайта приключва работа по смисъла на своя замисъл...
                          Вот такие вот дела...
                          Виж допълнението на поста ми ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Именно де. Както казах - на теория идеята е прекрасна и главното - много нужна. На практика си е утопия...

Коментар

Че какви са тези които ще ми дават рейтинг на мен/специалисти ли са или приятели на някой друг майстор ???
                              Това мога да си го сложа в подписа за моята работа

Аз съм от страната на клиентите. Напълно коректен клиент съм. Предварително проучвам всичко, каквото мога. Винаги знам какво точно искам, в какъв (реален) срок го искам, какви са допустимите отклонения във времето и в бюджета.
                              Досега (да чукам на дърво) не съм била подведена от майстори на които съм възложила някакви сериозни СМР. Но това е, защото ми отнема страшно много време да ги намеря. Намеря ли подходящите хора - работата е свършена. Но с колко неподходящи съм провеждала разговори.....
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

След 15 месечен основен ремонт на 17годишен мезонет, вече имам подбрани майстори за всичко.
                                Ако Ви трябва инфо - телефона ми е в подписа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X