Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сайтове за майстори с рейтинг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    То в сайта за оффроуд няма /публичен/ рейтинг на майсторите по джипките, вие търсите такъв на плочкаджии, че и да е достоверен
    Ако ще правиш конкретен ремонт в БГ, пусни описание какво и как го искаш, все ще се намери проверен майстор или фирма.
    Ами, да закупих едно жилище, но е много старо и е в окаяно състояние. По принцип ще ми трябва цялостен ремонт, аз затова исках да видя някакви оценки, защото нали знаеш един може да е много добър в гипскартона, а друг в плочките и така, но ако имаш някой предвид ще се радвам да ми споделиш.

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
    Има, разбира се. Аз съм го ползвал преди няколко месеца и останах доволен - ето го: http://maistorplus.com/. Не знам сега как е, но тогава нямаше все още много майстори, регистрирани в него.

А вие двамата (ако сте двама, де) съм сигурен, че знаете за тоя сайт.
    Мерси ще го разгледам този сайт, на пръв поглед ми изглежда подобен, ще поразгледам дали ще ми свърши работа. Дано и да има майстори вече. А относно хаусмайстер съм ги виждал и аз по билбордове, но те са строителна фирма с висок бюджет за реклама, който предполагам поне, че избиват с високи цени. Гледах че имат калкулатор с цените и ми се стори безумно, трябва да сравня оферти някъде
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-04-14, 18:45.

Коментар

От: Сайтове за майстори с рейтинг?

Да бе, който най много плати на сайта, той ще има най - висок рейтинг. Гугъл много се биеха в гърдите, че не се бъркат в работата на търсачката. После се оказа, че всеки, ама всеки си има цена.

Коментар

Първоначално публикуван от BorisMitkov Преглед на мнение
        Ами, да закупих едно жилище, но е много старо и е в окаяно състояние. По принцип ще ми трябва цялостен ремонт, аз затова исках да видя някакви оценки, защото нали знаеш един може да е много добър в гипскартона, а друг в плочките и така, но ако имаш някой предвид ще се радвам да ми споделиш.

Нито аз съм майстора, нито посредник съм.
        Просто натрупах много опит с ремонти у нас и в чужбина.
        В къщи ремонта продължи 15 месеца, само защото исках да стане както трябва, нищо че сградата е "само" на 17г.
        Телефона ми е в подписа - при интерес.

Коментар

Благодарение на прекрасния ни форум, намерих доказан и уважаван сервиз, както и самия майстор с отлично име и препоръки и то без показна реклама, доказват се постоянно това е най-важното, така че наистина отделен сайт не би могъл да бъде истински реален, а само от доказали се такива в определени кръгове...

Коментар

Първоначално публикуван от BorisMitkov Преглед на мнение
            Нямам предвид конкретно никого, за цялостен ремонт един човек няма да се справи, не и в разумни срокове..... има и специализирани форуми, но щом си решил тук да питаш, бих препоръчал следното: подготви едно описание какво точно искаш, придружено с малко снимки и пусни една тема "Търся кой да ми направи ремонт" в съответния раздел. Достатъчно хора и фирми има тук, които биха се справили и ще ти дадат оферти, а ти ако искаш може да пускаш някои от предложенията за цени, материали и т.н. за дискусия, естествено без да казваш от кого си ги получил. Обичайният начин за намиране на майстор в БГ е с препоръка от човек, на който вярваш и пак не може да си сигурен, че всичко ще е точно........

Коментар

Нямам предвид конкретно никого, за цялостен ремонт един човек няма да се справи, не и в разумни срокове..... има и специализирани форуми, но щом си решил тук да питаш, бих препоръчал следното: подготви едно описание какво точно искаш, придружено с малко снимки и пусни една тема "Търся кой да ми направи ремонт" в съответния раздел. Достатъчно хора и фирми има тук, които биха се справили и ще ти дадат оферти, а ти ако искаш може да пускаш някои от предложенията за цени, материали и т.н. за дискусия, естествено без да казваш от кого си ги получил. Обичайният начин за намиране на майстор в БГ е с препоръка от човек, на който вярваш и пак не може да си сигурен, че всичко ще е точно........
              ето един пример за обсъждане

Коментар

Това е по-скоро антипример.
                Поне аз така мисля.

Коментар

Писал съм го много пъти, ще го напиша пак. Няма майстори. Има строителни работници с различна сръчност. Основно правило - този, който работи качествено не може да работи некачествено и не можеш да го кандардисаш да ти свали цените и да работи с компромиси. Същото е и с тези, които не работят качествено. Колкото и пари да ти иска и да се напъва - няма да му се получи продукта. Самоорганизиращ се строителен работник е една химера. Няма такъв. Ако намерите такъв, значи нямате никакъв критерий към тази услуга и не виждате фундаменталните проблеми като потребител. След което винаги настъпва разрив. Да правиш капитален ремонт и да разчиташ на твоята си преценка (или пази Боже на нечия чужда) е меко казано наивно и въпреки масовият неудовлетворителен резултат хората продължават отново и отново да разчитат на някакви безумни сътворени от тях комбинации в логистиката на хора и материали без въобще да си имат хабер от тази работа. За възлагането на работа без договори и свързаното с това реване по форуми въобще няма да отварям дума.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Самоорганизиращи се строителни работници има, но са рядка категория хора, които обичат това с което се занимават, а не го правят само заради прехраната.
                    Друг е въпросът, доколко на нашенеца му харесват цените за търпеливо и добре свършената работа, и доколко не ги бърка фактора време.
                    Бързото, качественото и хубавото са все на различни рафтове.
                    Нашият, още с влизането на майстора (строителния работник с различна сръчност и специализация), тръгва с презумпцията, че последния е там само и само да го пре@..е.
                    Манталитет е това, не се променя лесно.

Оттам насетне...
                    който каквото го акъл учи.
                    Последно редактирано от TigerHunter; 16-04-14, 23:02.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това за манталитета е абсолютно вярно. Изборът на клиента е да играе на тото и да попадне на съвестен и сръчен строителен работник или да заложи на сигурното, като естествено си плати за това. То и в двата случая си плаща по един или друг начин.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Съгласен.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          ... Изборът на клиента е да играе на тото и да попадне на съвестен и сръчен строителен работник или да заложи на сигурното, като естествено си плати за това. То и в двата случая си плаща по един или друг начин.
                          То и в двата случая си е тото. Във втория със сигурното изобщо не е сигурно, че като плати клиентът, ще получи качествена работа, а не просто един прекупвач, чийто бизнес е да играе посредник между каквито имало (по-евтинки) строителни работници и пациентите ...

Това с договорите по принцип е хубаво, но в условията на зле работеща съдебна система и най-читавият договор не е гаранция.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

И двамата сте прави само донякъде.Цезар не допуска варианта на Чавдар, а той си съществува. "Кризата" не го е ликвидирала все още. Чавдар пък не допуска вторият вариант на Цезар . А го има. Право и отговорност на клиента е да го намери.
                            Във всеки случай, нито прекупвача, нито сръчните самоорганизиращи се работници са добър вариант, за работа по голяма от една баня примерно.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                              ... Чавдар пък не допуска вторият вариант на Цезар . А го има. Право и отговорност на клиента е да го намери. ...
                              О не! Напълно го допускам. Просто констатирам, че и при него е факт играта на тото, защото за непосветения в тайните на бранша клиент никак не е лесно да различи "прекупвача" от сериозната строителна фирма, която би му свършила работа качествено.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Едни български турци строят къщата на брат ми. Организират се до голяма степен сами. Всичко правят съвестно, бързо точно и цената им е прилична. Супер коректни хора.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X