Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за строителни материали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за строителни материали

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Не видях колко струва тази шейна, но според мен е доста сполучливо решение. Отделно потвърждава идеята, че разтвор се слага само по краищата.
    ...
    Обаче за 38-см блокове, които се зидат с терморазтвор производителят пише:

... Зидането на керамичните блокове POROTHERM 38 N+F Hi да се извършва съгласно ONORM В 2206 “Зидарски работи”. Разтворът да се нанася по цялата контактна повърхност; ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Това е, за да могат да те измузат за съответния материал. Аз бих ги зидал както 25-ците. Нямам никакви, ама абсолютно никакви притеснения. Хеле пък, като не са носещи.
      Ние носещите зидахме по тоя начин,...

..а те бяха повече от 25.
      Не мога да кажа със сигурност, но поне, най малко 30см.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Обаче за 38-см блокове, които се зидат с терморазтвор производителят пише:
        Производителят е написал коректно. Вертикалните стени по презумпция не са контактна повърхност от гледна точка нанасяне на разтвор и просто не става въпрос за тях. Визира се цялата хоризонтална фуга, идеята е да се изключат непрекъснати вертикални канали в обема на цялата стена. В тях се получава конвекция (както, ако не са попълнени вертикалните фуги на „четворки“) и напрактика - много ефективен интензивен топлообмен .
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          ... В тях се получава конвекция (както, ако не са попълнени вертикалните фуги на „четворки“) и напрактика - много ефективен интензивен топлообмен .
          Това го установих лично преди 2 години при ремонта на кухнята. Като извадих клепетата, на които бяха монтирани старите шкафове, от някои отвори ставаше юнашко течение ...

А за блоковете Поротерм - ей го рекламно-образователно филмче

Ние не сме неутрални!

Коментар

Не разбирам какво пречи конвекцията на топлоизолацията, ама както и да е ...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Не разбирам какво пречи конвекцията на топлоизолацията, ама както и да е ...
              Не е ли неподвижният въздух по-добър изолатор?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Конвекцията е един от „трите кита“ на топлообмена

Коментар

Не съм много сигурен в това.
                  Какъв е смисъла да затапиш всички вертикални канали, надявайки се " специалната" термична малта (разтвор).
                  да не прави термомост.
                  Когато вътре не се допуска свеж въздух, конвекцията едва ли е проблем.

Коментар

Зидат се много лесно!С шейната е по-бавно.Първия ред се нивелира идеално и после се прави лепило /не за фаянс а за зидане в едно корито и потапям леко тухлата в него и после на стената.На следващия ден не може да се отлепи с нищо ,става много здраво.
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Аз лично предпочетох този вариант.
                      http://www.youtube.com/watch?v=SciDhTGpib4
                      Реално не е толкова просто колкото на видеото. За перфектна нивелация са ти необходими дървени или пластмасови клинчета. Ползват ги масово дограмаджиите за подложки на стъклопакетите. Струват стотинки и се ползват многократно. Играят ролята на дистанциониращите ъгълчета които се ползват при лепене на плочки.
                      Иии...... "пяната" не е това което е! Тя е лепило а не уплътнител в случая. Става и тази която е за лепене на XPS/просто не раздува/
                      Омокрянето е важно! Водата активизира процеси в полиуретановите лепила! Не ползвай баданарка както на видеото независимо че така е препоръчано от производителя! По-добре помпичката на жената за пъскане на цветя. Не само омокря, а и издухва и отмива праха в контактната зона.
                      П.П. Ако се решиш на този вариант.... звънни. Мисля, че имам детайлни снимки на процесите.
                      Похабих двадесетина блока в тестове/якост на прилепване/ с циментови лепила и полиуретани. Ииии.... теракола не е добра идея!
                      Последно редактирано от D.Dimitrov; 02-04-14, 08:42. Причина: Допълнение
                      GPS системи https://www.easytracking.bg/
                      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Имам едно питана относно направата на хоросан за измазване на стени. Предстои ми измазване на едно помещение около 400кв.м , питането ми е колко ще ми излезе като себестойност на кубик, ако използвам хидратна вар, която да гася при цена от 5.60лв/25кг и пясък около 15лв/тон. имам голяма бетонобъркачка 0.3куб.м, без да смятаме труда.

Коментар

При нас в Русе миналата година кубик хоросан струваше 60лв. Цената на 1т пясък беше 18лв. Не си заслужава при тези цени да се занимава човек с бъркане. 400кв.м са много голяма площ. Ще отидат около 50 кубика хоросан.
                          В един кубик хоросан влиза около 1200кг пясък и 300-400кг вар. Ако всичко се прави по норма е това.

Коментар

Първоначално публикуван от Lyudmil_Mitkov Преглед на мнение
                            Имам едно питана относно направата на хоросан за измазване на стени. Предстои ми измазване на едно помещение около 400кв.м , питането ми е колко ще ми излезе като себестойност на кубик, ако използвам хидратна вар, която да гася при цена от 5.60лв/25кг и пясък около 15лв/тон. имам голяма бетонобъркачка 0.3куб.м, без да смятаме труда.
                            По скъпо ще ти излезе, даже и да не калкулираме труда.

пп
                            Хидратната вар си е гасена - Ca(OH)2

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                            ...400кв.м са много голяма площ. Ще отидат около 50 кубика хоросан...
                            8 см мазилка!

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                              При нас в Русе миналата година кубик хоросан струваше 60лв. Цената на 1т пясък беше 18лв. Не си заслужава при тези цени да се занимава човек с бъркане. 400кв.м са много голяма площ. Ще отидат около 50 кубика хоросан.
                              В един кубик хоросан влиза около 1200кг пясък и 300-400кг вар. Ако всичко се прави по норма е това.

Личното ми мнение е ,че мазилката ще е 3-5 см или приравнено към 400кв.м е 16 куб.м. варов разтвор, но в природата се срещат и доста по странни неща от 50 куб.м варов разтвор за 400 кв.м площ.Не забравяйте ,че в цялата тази сметка има и цимент в съотношение 1 към 3 или колкото лопата каже................успех
                              Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Чавдаре, както знаеш, имам Ротвайлерка/вече на 14 години/.
                                Знаеш, също така, че живеем с нея в къща.
                                Кучката е много добра, докато не опре работата до рязане на нокти - вече са по над 2см.
                                У нас издържа добре всичко, що е дървена подова настилка, ако е лакирано с яхтен лак, турски, на фирмата DYO.
                                Отдавна не бях виждал, но наскоро имаше в Baumax.
                                Същият търпи яко и дебело нанасяне, без грижи.
                                Върху дъбов паркет е най-добре, вероятно защото е по-твърд, като дървесина.
                                Чамовото дюшеме има съвсем малки поражения, за поне15 години, демек лакирано е при предишното куче, при условие, че е на по-обитавания етаж и любимката обича малко да "копне" с нокти преди да си легне.
                                Не се пързаля, освен ако не е съвсем мокро, а кучето се движи по него уверено и без проблем.
                                Поради предназначението си лака издържа на UV-лъчи и влага, та съм минал входната врата, парапета и т.н. и нищо не е мръднало.

Нямах време да прочета всички мнения, sorry, ако нещо се повтая, или не е актуално.
                                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                                ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X