Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опънати тавани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Опънати тавани?

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    ..... трябва да направят предстенна обшивка с гипсокартон на стените,.......
    Ако все още мислиш за опънат таван тип "Барисол", трябва мнооого да внимаваш с горенаписаното.

Майсторите които ми слагаха тавана ми разказаха интересна случка в тяхната практика.

- Баровец, къща, мангизи бол, опънатите тавани все още са много ново нещо сред родните фирми и опит ЙОК.
    Та баровеца купил плочки Версаче, за баните, илядо и неколко лева квадрата, стените прави като конец....
    Влизат момчетата с опънатите тавани, слагат лайсните, загряват помещението с газови калорифери...
    Монтират тавана, гасят отоплението и .................при изстудяване Барисола се изпъва...., НО СЪБРАЛ СТЕНИТЕ ЗАЕДНО С ПЛОЧКИТЕ КАТО ПАЛАТКА.

Пичовете залепили гипсокартона само с лепило, никакви дюбели...... може да е фолклор, може да е истина, но това ми разказаха, това пиша.
    Та тоя гипсокартон по стените трябва да е захванат много здраво, за да не понесе опънатият таван после...

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
      Та тоя гипсокартон по стените трябва да е захванат много здраво, за да не понесе опънатият таван после...
      За това аз нямаше да се сетя, благодаря! Ще наблюдавам отблизо кое как.

Коментар

Предстенната обшивка е по дефиниция на конструкция. Иначе на лепене действително не се оставя само на лепило,но и стандартното дюбелиране не е достатъчно.
        По-особеното в случая е , че трябва точно в допирателната хоризонтала с опънатият таван да има и хоризонтален профил.Аз бих вградил UA профил 2 мм.

Коментар

А този плаващ таван, за да се изпълни технологично колко разстояние му трябва от съществуващия? Че ми е ценен всеки сантиметър височина
          За да стане трябва да се изпълни на двойна скара, така че: 2х27мм за профили, 12.5мм за картон, и още минимум 20-30мм за директните окачвачи. Или с други думи 10см.

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
          Предстенната обшивка е по дефиниция на конструкция. Иначе на лепене действително не се оставя само на лепило,но и стандартното дюбелиране не е достатъчно.
          По-особеното в случая е , че трябва точно в допирателната хоризонтала с опънатият таван да има и хоризонтален профил.Аз бих вградил UA профил 2 мм.
          Подкрепям, че трябва да е на конструкция. Ама UA-то хоризонтално по целият периметър доста ще повиши цената.
          Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
          BMW F650CS
          Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Значи, преди да започнат тавана, трябва да направят предстенна обшивка с гипсокартон на стените, но за целта първо трябвало да се сменят вратите, защото после като се разкърти и имало опасност за гипсокартона... И така стигаме до пода.
            А за сух под, по системата на Кнауф, с посипка и два пласта гипсофазер отгоре, аз настоявам, защото това според мен е най-доброто решение за неравни дървени подове.
            Това не го разбирам! Съгласен съм, че каквото има да се кърти трябва да е преди предстенните, ама как така ще монтирате новите врати преди предстенните
            Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
            BMW F650CS
            Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
              Това не го разбирам! Съгласен съм, че каквото има да се кърти трябва да е преди предстенните, ама как така ще монтирате новите врати преди предстенните
              Ако правилно съм те разбрал, трябва да се изкъртят старите врати, за да се оформи светъл отвор за новите, да се монтира предстенната и чак тогава да се монтират новите и да се "обърнат"?

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                Разбрах, ще го имам предвид

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
                  Подкрепям, че трябва да е на конструкция. Ама UA-то хоризонтално по целият периметър доста ще повиши цената.
                  Колко да оскъпи..10лв/л.м...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X