Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Циркуляр-съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Циркуляр-съвет

И според мен верижния трион е по-добрия вариант. Примерно нещо такова:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1471itln34401-elektri4eska-reza4ka-za-darva-sparky-tv-2040-20kw.jpg
Прегледи:1
Размер:15.1 КБ
ID:5548121
    Около 200лв е а има и доста по-евтини куче-марка. И да, ползвал съм такова за рязане точно на метровици, подредени на елементарна стойка. С нова верига може да минеш и 10-те кубика без точене.
    Последно редактирано от коко келеша; 27-12-13, 17:16.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Значи верижният трион има много предимства, но за стари греди от къща трябва да се внимава, защото ако захапе пирон, може да стане оле-мале.
      А това е сигурно, че ще захапе. Циркулярният диск вика само "дззънн" и продължава, е , иска само точене пак де

Коментар

Аз също съм за циркуляр имам два,голям и малък,имам и моторен трион на Хускварна.С циркуляра става по-бързо и по-малко се изморявам.Моите са трифазни и не мога да дам съвет за монофазен мотор.

Коментар

Мразя циркуляри,това са пръстоотрезни машини,виж някой да ти ги нареже със резачка...
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Правиш си едно ''магаре'' от едно трупче и две дъски и електрическия трион ще ти свърши перфектна работа,само ти трябва още един помагач.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Значи верижният трион има много предимства, но за стари греди от къща трябва да се внимава, защото ако захапе пирон, може да стане оле-мале.
              А това е сигурно, че ще захапе. Циркулярният диск вика само "дззънн" и продължава, е , иска само точене пак де
              Десетки пъти съм го правил въпреки че внимавах. Чупи се един или повече зъби и продължава да реже само че по- зле.
              Ако се работи с циркуляр да не би пък да се реже насляпо без да се оглеждат и двете страни.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Не бе, винаги се гледа и винги се пропуска най-дебелия

Коментар

Ама на Коко предложението си е направо мъка,дебелите не може да ги отреже.

Коментар

Ама аз мислех, че говориме за рязане на дЪрва, за пироните има флекс!
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Не бе, винаги се гледа и винги се пропуска най-дебелия
                      Това си е неписан закон.
                      Струва ми се по опасно на циркуляр обаче. Веригата на триона след няколко удара става като на велосипед и просто не реже.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                        Това си е неписан закон.
                        Струва ми се по опасно на циркуляр обаче. Веригата на триона след няколко удара става като на велосипед и просто не реже.
                        Аналогичен случай е и дискът. Отрязал съм някъде ен на минус първа броя пирони Винаги съществува рискът да излети зъб и да ти цепне кратуната, и при двата уреда.

Коментар

Ей ще ме навиете за електрически трион май
                          Cherokee WJ 4.0L- NP242
                          Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Много е относително с кое става по бързо. Ако е голям диска и мотора мощен, люлка за подаване, тогава циркуляра е за предпочитане. Обаче колегата казва че няма трифазен ток. С диск по-голям от 400мм е мъка да се работи. Люлка на малък диск не става, понеже се смалява и ряза. Електрически/моторен трион е за предпочитане.
                            Пирон в циркулярния диск е много опасен. Ако се счупи зъб на диска литва като шрапнел. Дядо ми имаше един забит в крака. Раната беше доста дълбока, а стана на метровки за огрев.
                            На банцинга като закача пирон лентата се търка или отрязва пирона или се къса. Скъсаната лента си остава в банцинга и няма кого да нарани. За това го предпочитам, но лентите са скъпички.

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                              Ей ще ме навиете за електрически трион май
                              И няма да съжаляваш-предимствата са много но най - важното е че доста по трудно да се оскатиш....
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

...това като че ли е най-важното
                                хайде сега да се допитам-марка,модел.....цена....
                                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X