Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Циркуляр-съвет
Свий
X
-
Последно редактирано от коко келеша; 27-12-13, 17:16.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
-
От: Циркуляр-съвет
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеЗначи верижният трион има много предимства, но за стари греди от къща трябва да се внимава, защото ако захапе пирон, може да стане оле-мале.
А това е сигурно, че ще захапе. Циркулярният диск вика само "дззънн" и продължава, е , иска само точене пак де
Ако се работи с циркуляр да не би пък да се реже насляпо без да се оглеждат и двете страни.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеНе бе, винаги се гледа и винги се пропуска най-дебелия
Струва ми се по опасно на циркуляр обаче. Веригата на триона след няколко удара става като на велосипед и просто не реже.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеТова си е неписан закон.
Струва ми се по опасно на циркуляр обаче. Веригата на триона след няколко удара става като на велосипед и просто не реже.Винаги съществува рискът да излети зъб и да ти цепне кратуната, и при двата уреда.
Коментар
-
Много е относително с кое става по бързо. Ако е голям диска и мотора мощен, люлка за подаване, тогава циркуляра е за предпочитане. Обаче колегата казва че няма трифазен ток. С диск по-голям от 400мм е мъка да се работи. Люлка на малък диск не става, понеже се смалява и ряза. Електрически/моторен трион е за предпочитане.
Пирон в циркулярния диск е много опасен. Ако се счупи зъб на диска литва като шрапнел. Дядо ми имаше един забит в крака. Раната беше доста дълбока, а стана на метровки за огрев.
На банцинга като закача пирон лентата се търка или отрязва пирона или се къса. Скъсаната лента си остава в банцинга и няма кого да нарани. За това го предпочитам, но лентите са скъпички.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнениеЕй ще ме навиете за електрически трион майGrand Vitra ddis 2008
SEAT Althea XL tsi 2010
Mitsubishi Canter
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар