Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си направих ограда от стиропор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как си направих ограда от стиропор

Рязането на орех не е ли забранено?

П.П. Как стои с въпроса със засаждането на нещо подходящо като ограда, т.е. жив плет? По смисъла на закона не е строителство, предполагам...
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение

Ако те хванат е абсолютно забранено . За разрешение да се отсече орех се минава през комисия, ореха трябва да е изсъхнал и т.н. (Естественно това не се отнася за EVN и другите им апапи дето си кастрят на воля)

От едно такова рязане на орехи един пълководец в 61 Стрямска му излезна "бай Иван Горския" - глобиха поделението с няколко десетки хиляди левчета, щото нали: "бе режи бе, не чуваш ли какво съм ти наредил, аз съм началника". Да ама горските излезнаха по-ербап

Коментар

Има една зависимост
        колкото по-високи дуварите - толко по-зле за живеене е мястото.

но стиропорената идея ме радва
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Мен ме радва ентусиазма на човека и положения от него труд. Браво за темата. Това дали някой го харесва или не си е въпрос на личен избор. Човека е вложил мисъл и труд, което е похвално.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Има една зависимост
            колкото по-високи дуварите - толко по-зле за живеене е мястото.

но стиропорената идея ме радва
            Тая зависимост от къде я изкопа?

То че някой би се радвал на прозрачни тръби в канализационния пакет на блока е вярно, други може и боклука да ти преровят, ма аз в остъклен кенеф ще се чувствам ... хм, като в казармата и преградите по метър на двайсетте дупки с по две тухли на всяка. Губи ми се смисъла на това недоразумение.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              ...
              Не съм аз, питай холандците,
              а по балканскому словенци и хървати
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

П.П. Как стои с въпроса със засаждането на нещо подходящо като ограда, т.е. жив плет? По смисъла на закона не е строителство, предполагам...
                В собствен имот можеш да си го премахнеш след като се изиска разрешение за сеч, без да има проблеми с ореха. А да те глоби някой, трябва да те хване докато го режеш.
                При положение че ореха е нарязах вече, на кого да се оплача. А като отидохме си личеше че е рязано предния ден. Около 5-6 кубика дърва се събраха след прибирането.

Коментар

Малко извън темата, за което се извинявам, но преди няколко години съсед отряза няколко дръвчета пред блока, за да си свари компотите, пак пред блока. А района ни е много хубав, с градинки, дръвчета, детска площадка... Майка ми тогава написа жалба до общината и съседа получи акт, въпреки, че не го бяха хванали.

Относно оградата, ако има съществуваща ограда и човек иска да я смени с нова, без да променя конструкцията и, трябва ли узаконяване?

Коментар

Е защо ти е узаконяване, освен ако комшиите не те дебнат и те "предадът" на властите през двете седмици докато трае строителството. Оградата като е със същите параметри как ще докажат че е била строена наново?
                    Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                      Е защо ти е узаконяване, освен ако комшиите не те дебнат и те "предадът" на властите през двете седмици докато трае строителството. Оградата като е със същите параметри как ще докажат че е била строена наново?
                      Една бърза еспертна оценка и готово.

Абе наистина ли в този форум е започнало открито да се прокламира беззаконието като висша морална ценност?
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                        В собствен имот можеш да си го премахнеш след като се изиска разрешение за сеч, без да има проблеми с ореха. А да те глоби някой, трябва да те хване докато го режеш.
                        При положение че ореха е нарязах вече, на кого да се оплача. А като отидохме си личеше че е рязано предния ден. Около 5-6 кубика дърва се събраха след прибирането.
                        Така и на ме съседът ми отряза ореха, чрез изпълнителска фирма...да го застрелям мога, но да го осъдя-никога. (пред оградата). Не споделям идеята за ограда от стиропор...като здравина и още повече, като дълготрайност.

Коментар

Абе наистина ли в този форум е започнало открито да се прокламира беззаконието като висша морална ценност?
                          Не, не е започнало и надали ще започне. Просто подходът ти бе много ама много лош. Тръгна с рогата напред. Явно си човек, който работи в някаква институция. А защо ли обществото (на 99 процента) няма доверие в нито една институция? Защо хората приемат институциите за враг? Кога институциите работят в полза на обикновения човек и му помагат и колко са случаите да му пречат и да го съсипват? Нищо лично, аз уважавам закона и смятам че трябва да се спазва, но.....близкото минало и настоящето и мнението на масата хора относно институциите не е напразно, а породено от нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

...
                            Хич не е я изкопал, баш си е вярно...
                            Имам къща на село, оградата ми е с обща височина около 1,50м.- да кажем 50см. плътна основа и 1м. абсолютно фиктивна част с декоративна цел. Тая ограда спира САМО животни с размери над тези на немска овчарка. Имам зад къщата и двор 4,5дка- оградата е най-проста мрежа + сериозен участък е доста рехав жив плет. Иначе казано- който не е решил, той не е влязъл. И нямам нужда от по-сериозна ограда...
                            Имам и имот с висока ограда, напълно изолираща ме от съседите. Ама го ползвам много рядко...

А познай къде е по-доброто място за живеене...

Коментар

Не, не е започнало и надали ще започне. Просто подходът ти бе много ама много лош. Тръгна с рогата напред. Явно си човек, който работи в някаква институция. А защо ли обществото (на 99 процента) няма доверие в нито една институция? Защо хората приемат институциите за враг? Кога институциите работят в полза на обикновения човек и му помагат и колко са случаите да му пречат и да го съсипват? Нищо лично, аз уважавам закона и смятам че трябва да се спазва, но.....близкото минало и настоящето и мнението на масата хора относно институциите не е напразно, а породено от нещо.
                              Нямам и една минута прекарана като държавен или общински служител. Нямам и никакво намерение и бъдеще да изпадна дотам, че да разчитам на заплата от Държавата.
                              Това обаче не е повод да прокламирам нарушаване на законите, колкото и да не ги харесвам.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Не прочетох логични доводи срещу плътната ограда, освен че по ЗУТ не може да е плътна. Хубаво. А щори по прозорците или пердета може ли? И нищо незаконно не прокламирам - мога да си я направя жива, от туи или други храсти и на три метра височина без да е незаконно. Нито изгарям от удоволствие да си гледам комшията, нито пък той да ме гледа. Отделно не ходя с тапи в ушите а оградата помага да не чувам. Нещо нередно ли има в желанията ми?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X