Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си направих ограда от стиропор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как си направих ограда от стиропор

Браво,изглежда много добре. Ако се докаже зимата ще използвам ноу хауто...
    Сам ли ти хрумна илиго видя някъде? Не че е много важно,но е интересно дас е видят и др. варианти.
    Поздрави!

Коментар

Аз ли не съм у ред...това може да е всичко, но красиво не. Поне по моите разбирания.
      По-важното е на теб да ти харесва. Весели празници!

Коментар

Стиропора може да се заздрави като вътре в него се вкара арматурно желязо, да речем ф6 под 90 градуса да стане като армировка. Е ще се оскъпи, но ще е по здраво. Не знам при тази площ ако задуха много силен вятър дали стиропора ще удържи на напора.

Коментар

Алтернативно ,да ама си е по добре зид! Успех!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ще се опитам да обобщя,като всяко нещо направено на принципа направи си сам има плюсове и минуси.Първо всеки може да си направи такава ограда ,като не се налага да плаща на майстори,освен евентуално за шпакловането и мазилката,не се копаят основи,бетон, арматура и така нататък.Правят се само стъпки през два метра,като металните колове съм монтирал към тях с анкери,което пък позволява оградата да се нивелира.Става много бързо,монтажа отнема един-два дни на двама души и то при положение че го правих за първи път.Евтина е,повтарям много е здрава и идеята си е изцяло моя,май ще трябва да я патентовам.

Коментар

Лелееее... А аз си мислех, че съм виждал всички дивотии в строителството... Авторът на темата мога да го поздравя само и единствено за ръчно положения труд и то не напълно (да не кажем, че по смисъла на ЗУТ си е и незаконно строителство). Всичко останало е.. знаете приказката за боята и пр... пардон - един специален телесен звуково-ароматен ефект... А най-голямата забава е като чета прехласването по това, хм, творение.
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

За ЗУТ,МУТ и ПРУТ ми е през оная работа,на който му харесва идеята нека да я ползва не я натрапвам на никой,всичко останало е ........знаете приказката на Любо Пенев футболиста за супата и нейното охлаждане.

Коментар

Много добре се е получило колега.Весело посрещане на новата година.

Коментар

Т.е. - законите не трябва се спазват.

Т.е темата ми прилича на едни други теми от типа "как да карам кола без книжка и да не ме хванат полицаите". Нека питащите постоянно "кога или как ще се оправят нещата у нас" прочетат тази тази тема. Белким се сетят...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                      Т.е. - законите не трябва се спазват.

Т.е темата ми прилича на едни други теми от типа "как да карам кола без книжка и да не ме хванат полицаите". Нека питащите постоянно "кога или как ще се оправят нещата у нас" прочетат тази тази тема. Белким се сетят...
                      Каква е връзката между ограда от стириопор и ЗУТ ?
                      Може би са регламентирани материалите, от които имаме право да си изградим ограда ?
                      Или височината, нещо не разбирам ???
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        Може би са регламентирани материалите, от които имаме право да си изградим ограда ?
                        В ЗУТ са регламентирани височината откъм съседи и улична регулация и каква част от нея може да бъде плътна. Откакто е в сила ЗУТ строителството на ограда е или част от ПСД на строежа или е обособен обект и в двата случая е нужен одобрен проект иначе по всички точки е незаконно строителство без давност. А незаконното строителство...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          В ЗУТ са регламентирани височината откъм съседи и улична регулация и каква част от нея може да бъде плътна. Откакто е в сила ЗУТ строителството на ограда е или част от ПСД на строежа или е обособен обект и в двата случая е нужен одобрен проект иначе по всички точки е незаконно строителство без давност. А незаконното строителство...
                          Е тва го немаше и при бай-тошо. Как така, значи всеки трябва да може да надзърта през оградата ?
                          Ми не искам да ме зяпат комшиите. Какво трябва да направя ?
                          Пак да снасям подкупи на някакви чиновници ли, че да ме узаконят ?
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Та кво го каете? Ка ша си заграждам двору? Или ка ша си го вардим! По закон , или некой влезна и буф-па копанье!Май ще кажете и с какви катинари да си заключиме портите?
                            Брависимо , колега! Някой започна да гледа как се минава през оградата-друга тема е.( И нема а го дуйне тайфун!)
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Е тва го немаше и при бай-тошо. Как така, значи всеки трябва да може да надзърта през оградата ?
                              Ми не искам да ме зяпат комшиите. Какво трябва да направя ?
                              Пак да снасям подкупи на някакви чиновници ли, че да ме узаконят ?
                              Има начини, Никсън. Хем да ти е ажурна откъм улична регулация, хем никой да не те вижда.

Коментар

И какво , Кесарю , кое е законно от строителството? И кое от незаконното съборихте?-Излеко сал , че се дразниме.
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X