Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си направих ограда от стиропор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как си направих ограда от стиропор

Просто имам чувствителност към масовата нагласа "Законите са за другите".
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Просто имам чувствителност към масовата нагласа "Законите са за другите".
      По скоро си чувствителен на тема-чиновника требе да лапа и да ни препоръча фирмаджия,че зер ние не можем сами да се оправим,ако не платим на голема фирма!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
        По скоро си чувствителен на тема-чиновника требе да лапа и да ни препоръча фирмаджия,че зер ние не можем сами да се оправим,ако не платим на голема фирма!!!
        Освен ако нямаш някакви конкретни доказателства специфично за това към какво е чувствителен колегата - това си е чиста проба лична обида от най-долнопробен вид.

Смирено ще те помоля или да подплатиш твърдението си с конкретна информация за нас незнаещите, или внимателно да премисляш подобни коментари за в бъдеще...
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
          По скоро си чувствителен на тема-чиновника требе да лапа ...
          В същност, такива случаи са идеален повод за чиновника да лапа. Някой, който не те харесва, пуска едно сигналче до ДНСК, че си направил незаконна ограда, чиновникът идва на проверка и намира повод да си поиска рушветче, за да зажуми ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Законите по подразбиране се правят да пазят обществото от своеволия на индивида или отделна група, които са в ущърб на останалите. Може ли някой да ми забърше очилата, че да видя плътната ограда на личния ми двор на кого нарушава правата?

Коментар

Има начини, Никсън. Хем да ти е ажурна откъм улична регулация, хем никой да не те вижда.
              Бихте ли били така добри, да ни кажете какви са начините?
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ако има сигнал трудно ще мине с рушветче.Идват пишат си акта и ти дават срок за събаряне,ако не го спазиш те идват,събарят я и ти дават бележка,колко им е струвало.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                  Бихте ли били така добри, да ни кажете какви са начините?
                  Айде след 2 дена като се върна на комп.

Коментар

По ЗУТ има разрешение за временна ограда./трябва да е лека ограда/
                    А какво по-леко и временно от стиропор ?

Идеята е повече от добра.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      По ЗУТ има разрешение за временна ограда./трябва да е лека ограда/
                      А какво по-леко и временно от стиропор ?

Идеята е повече от добра.
                      "Временната ограда" се определя от конкретни параметри и реквизити и ред. Тази отговаря дамо и единствено на категорията "незаконно строителство". Което не пречи да се харесва на когото и да е. Но това не го прави законно.
                      П.С. Идеята да се обере банка е още по-добра, но...

Коментар

Къщата на баба ми и дядо ми е имала плътен "дувар". Някъде през онези 45 години някой е решил, че трябва да е ограда с регламентирана височина и възможност да задоволи нездравото любопитство на комшиите. Мога само да се досещам защо. Недоумявам сега защо продължава да е така. Някакви идеи?

Коментар

Чудя се само едно нещо- кой го излъга авторът, че това Е ограда ? Това е пълна смешка- и като идея, и като изпълнение. Жалко за вложените материали, труд и време- на жената да ги беше дал тея пари да ги похарчи за парцалки в мола щеше да е по-добре...

Моли се да нямаш "добри" съседи дето да звъннат където е нужно...

Коментар

На село дворните местта нямат изградени огради помежду си. От както се помня е било така. Единия двор го продадоха преди 5-6 години и започнаха проблемите. Ние си годим само по няколко пъти в годината. С предния собственик имахме спорове за една постройка, че не била на необходимото отстояние. Но като я е започвал баща ми са му дали строителна линия с протоколи, граниата е била по друг начин и за всичко има документи. Прокараха на въпросния комшия ток през нашия имот, като преди да прекарат тока си имахме един орех малък.
                            Така тази новата собственичка, понеже ореха е оплетен в жиите (мене не ме засяга, понеже не трябва да минават през нашия имот и сме пускали жалби) го е одрязала, приготвила за огрев на дребни парчета. Пуснахме проект за ограда от мрежа. Бюрокрацията излезе 2 пъти повече пари от самата мрежа. Не виждам никаква философия в набиване на колове през 2,5м и връзване за тях мрежата.
                            Обаче без документите, комшийката щеше да спечели жалбите че сме започнали строеж на ограда. 2 пъти ни развързва мрежата и накрая с баща ми наредихме камъни до оградата и на пътеката през нашия имот, от където върви за да си влезе в имота. Изместила камъните в нейния двор за да си освободи пътеката и подала жалба че ние сме и заринали двора с камъни.
                            В крайна сметка институциите нищо не правят. Като видя че не отсъдиха нищо за камъните, ние си ги оставихме така. Тя сама си ги върна на мястото и вече не е бутала мрежата.
                            Това са проблемите със съседите, но за една ограда за мене са излишни тези проекти.

Коментар

Абе, безкраен кеф си е да изклатиш всички подкупни чиновници и браншови лобита, в рамките на закона.
                              Разбира се с предварително подаване на документи и с леко адвокатско рамо.

Тук с оградата, съзирам тъкмо такава възможност.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Хахх...
                                По татово време бях сигурен че е така за оградата (да е ажурна), защото специално сме го обсъждали това с бащата. Отделно си има и собствен план за строеж, скица и прочие. Ама не вярвах да е останало това.

Такаа... Понеже тази и "ажурност" ме дразни отдавна, тъкмо това лято съм си я предвидил за събаряне и на нейно място - здрав селски каменен дувар, поне 1.80 висок. Нито ще вадя разрешителни, нито пък ми е през х...я за остатъците на комунизма в правната сфера. Нека да се оплаче някой - ще си платя багера.
                                Но после - почвам под ред със "сигналите", щото не 90%, а чисти 100% от ново построените огради нямат и помен от "ажурност" (за някакви документи - предполагам пак така). То изобщо тези дето сме по комунистическия терк сме не повече от 10 къщи (от 100 - 150 ).
                                Когато един закон не отговаря на времето си и принуждава да се погазва масово - то той е поне за смяна.
                                Последно редактирано от BulAf; 02-01-14, 23:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X