Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не хвърляйте старата печка !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не хвърляйте старата печка !

Гледал съм снимките от темата и смятам че Чичко Фър е прав!Направи си водна риза и се топли!Топлината която отива в комина ще влезе в къщата!В единия случай ще топлиш небето а в другия къщата със същите дърва!
    Впрочем ще дойде време да даваш пари за дърва като мене!,вярвай ми!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Имаше едни бойлери от ГДР - на твърдо гориво. Водосъдържателя е 80 литра, поставен над огнището като димоотвеждаща тръба. Ако, има достатъчно височина може да се монтира непосредствено над димоотвора на печката. Ще имате неограничено количество топла вода + един акумулаторен съд за топлина.
      Спомням си, че подобна печка, като Вашата, имахме в къщи с пригодена водна риза и гравитачен обмен с бойлера в банята. Това е направено през 1958 г. Бил съм много малък, впоследствие разбрах как действа. Отопляваше се кухня с размер 3,5/3 м. и всекидневна 4/5 м. На печката се готвеше и имаше топла вода в изобилие.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
        Имаше едни бойлери от ГДР - на твърдо гориво. Водосъдържателя е 80 литра, поставен над огнището като димоотвеждаща тръба. Ако, има достатъчно височина може да се монтира непосредствено над димоотвора на печката. Ще имате неограничено количество топла вода + един акумулаторен съд за топлина.
        Спомням си, че подобна печка, като Вашата, имахме в къщи с пригодена водна риза и гравитачен обмен с бойлера в банята. Това е направено през 1958 г. Бил съм много малък, впоследствие разбрах как действа. Отопляваше се кухня с размер 3,5/3 м. и всекидневна 4/5 м. На печката се готвеше и имаше топла вода в изобилие.
        Точно такива два кюнеца съм направил от началото на отворите на печката за комините .тоест моята печка е с два ауспуха тип Акрапович с водни ризи водата излизаща от водната риза на печката допълнително се загрява от пламъците отиващи в комина,демек няма празно!! Ще снимам това мое изобретение и ще ви го покажа. Джарта,можеш поне да измаисториш една дивотия за топла вода,а като вземат да цвъркат пържолите ще дофтасъм с бурканят!!
        Най-добре е да имаш богати приятели!!!
        Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Чичко Фър,един път се видяхме с тебе!Не знам дали си спомняш!
          Но това с водната риза е гениална идея!И за децата също е добра идея!Тъкмо и генотипа се запазва!
          Убуу сме се видяли ама то един ли е че да запомня, важно че ти си ме запомнил жив и здрав! Аиде че Бат Джар ще ни каскани дет не сме в брезната!!
          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

И още ги има в български вариант. Като прегрее и почва да фучи гореща вода от душа.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
              Намерих точно такъв.Дали ще се топли водата само от печката?Все пак 80 литра вода не са малко.
              Смятам да тествам.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                Намерих точно такъв.Дали ще се топли водата само от печката?Все пак 80 литра вода не са малко.
                Смятам да тествам.
                Ако направиш серпентина от 1/2 тръба и колена на 180 градуса и я разположиш от горивната камера до края на фурната,ще можеш и радиатори да захраниш.Серпентината е в пъти по ефективна от водната риза и не е много по сложна за изработка.Ако ти се заиграва,можеш да направиш без колена и заварки но ще ти трябва струг да си направиш бигляр.Не е сложен за изработка.Има около час стругарска работа и малко заигравка по рамото.
                Последно редактирано от fill; 06-12-13, 18:51.

Коментар

Жалко че вчера нямах фотоапарат да ви покажа какво шаранче се опече във фурната.
                  Малко почаках докато пообгори новата ламарина обаче стана невероятно.
                  Печката отдава много добре ,и стопля цялото помещение ,което е камъни ,и съм много доволен.
                  Ще видя как ще съм с времето ,но ще има скоро много вкусни свински снимки

Коментар

Не знам дали си я боядисал, но в Баумакс продават устойчива до 650 градуса черна боя, която е немска и е на шпрей. За да придобие нужните качества, като се боядиса изделието, и трябва да се нагрее до 150 градуса и боята придобива истинските си качества. Дават я, че става и за ауспуси. 13 лева е флакона и ще ти стигне за цялата печка.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

При нас във всеки магазин има боя за печки Щъркел. При нужда може да изпратим.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Не знам дали си я боядисал, но в Баумакс продават устойчива до 650 градуса черна боя, която е немска и е на шпрей. За да придобие нужните качества, като се боядиса изделието, и трябва да се нагрее до 150 градуса и боята придобива истинските си качества. Дават я, че става и за ауспуси. 13 лева е флакона и ще ти стигне за цялата печка.
                        Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
                        При нас във всеки магазин има боя за печки Щъркел. При нужда може да изпратим.
                        Не съм я боядисвал ама ще трябва.
                        Няма в Габрово Баумакс .
                        Ще му намерим някакси колая.
                        Ама в най скоро време ще е теста а тавата с тлъсти високохолестеролни мръвки и дебело червено вино!
                        А после ако ще да свършва света..

Коментар

Привет колега,ако не си я боядисал още моят приятел има черна мат, кафява и сребърна боя която издържа на 650градуса има и тухли и плоскости от вермикулит,има другите бои щъркели,гарвани и т.н.Боята е на спрей и стига за 4 квадрата ако трябва ще пращаме мисля че спрея струва 8 лева/с мойта отстъпка;-)))))))))))/ако можем да помогнем пиши.Адмирации за печката прекрасна е.
                          За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Коментар

Дано не съм направил голяма грешка като започнах със тестовете без да съм я боядисал.
                            За сефте тавичка със тлъсти мръвки.Станаха .....................!
                            Не бива да не се погрижим и за котараците.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2368.jpg
Прегледи:1
Размер:130.4 КБ
ID:5545694
                            Гори като луда.Ама коминчето е мое производство и е зидано със малки тухлички и са 600 броя.

Име:IMG_2369.jpg
Размер:150.3 КБ
ID:5545695
                            Началото беше трудно !

Име:IMG_2370.jpg
Размер:149.9 КБ
ID:5545696
                            И водичка си топлим.

Име:IMG_2371.jpg
Прегледи:2
Размер:153.5 КБ
ID:5545697
                            Ето го и часът на истината.

Име:IMG_2372.jpg
Размер:158.7 КБ
ID:5545698
                            Ха сега наздраве!Кво му трябва на човек?

Име:IMG_2373.jpg
Размер:156.3 КБ
ID:5545699
                            А навън е така.

Име:IMG_2374.jpg
Размер:114.9 КБ
ID:5545700

Коментар

Ейй.. приятна компания, добро мезе, студено време - какво му трябва повече на човек

Коментар

Петьо завиждам ти!! НАЗДРАВЕ !!
                                Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X