Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщичка за куче

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Къщичка за куче

    Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
    ...
    Сега си вземах каракачанка и е почети на 4 месеца. Държа я в единия кокошарник и излиза в двора на кокошките. Вътре съм послал слама, но е разпиляна и не спи на нея. Стои само навънка.
    Еееее, каракачанка, тя си обича да спи в снега, баща ми имаше две, спяха зиме в снега, а не е като да нямаха колиби.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

    и на хоби такива

    тел. О879 Ч8Ч 2З5

    Коментар


    • #17
      От: Къщичка за куче

      Слагайте дървени стърготини вмесро слама и сено, в последните могат да се пренесат бактерии и зарази.
      Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

      UaZ 469B

      Коментар


      • #18
        От: Къщичка за куче

        Аз слагах талаш няколко пъти, но вече ми свършиха. Имам дърводелска работа, но не остава време да се занимавам с нея и за това слагам слама. Талаша го слагах в картонена голяма щайга, но кучето го разпилява навсякъде. Всеки ден слагах нов и все го нямаше. Сега сламата лесно я събирам пак на купчинка и така по няколко дена.
        Като цяло каракачанката не иска да стои вътре. Все бяга по двора и много рядко я виждам вътре да яде или вода да пие.

        Коментар


        • #19
          От: Къщичка за куче

          Eто че махнах завеската пред вратата на къщичката и почти постоянно си седи в нея, само през деня понякога се качва върху нея

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Img1831.jpg
Прегледи:2
Размер:112.6 КБ
ID:5542199
          Nissan Terrano 2.7 TDi
          ----------------------------
          Нещо което работи - не се пипа!

          Коментар


          • #20
            От: Къщичка за куче

            Да се включа и аз. Преди три години м. октомври ми донесоха на два месеца немска овчарка. Живея в къща. Имах огроми притеснения, че кученцето ще умре от студ. Исках да вкарам кучето в мазето да изкара зимата. Викнах пенсионирания ветеренарен лекар на граничното поделние за съвети, ваксни и пр. Той ми даде следнете съвети. Кучето за израстне навън, каза ми това е немска овчорка - не е котка и че предупреди, че ако не го остава навън като малко има голяма вероятност да настине другата зима. Никакви черги, шуби, пистелки и пр. вътре в къщата - държат влага и са дом за бълхите. Като стане под -10 да му слагам слама или сух талаш. Когато още по-сериозно застудее да му сложа перде да входната врата, от две части - да влиза през средата. Така й направих и кучето е живо и здраво. Отделно е най-добре, както бе вече посочено по-горе в темата самата къща да е в Г-образна форма, но на мен мястото не ми го позволява. Зависи много от самата порода кучета. Имах някаква неизвестна кръстоста на нещо си с чао-чао. Бях му напривил супер къща -това куче спеше в снега, само като стана -15, -20 влизаеше в къщата иначе спеше навън.

            Коментар


            • #21
              От: Къщичка за куче

              Ако имаш възможност направи му клетка махни му синджира,иначе е красавец да ти е жив и здрав.

              Коментар


              • #22
                От: Къщичка за куче

                Не е добре да се слага завеса защото кучето трябва да вижда какво става навън. Ако има завеса при всеки шум трябва да си подава главата и да се озърта. И в един момент ще спре да реагира на движение или шум отвън. Моето седи в задния ъгъл на къщичката обаче през отвора има добър обзор. Ако иска може да се премести малко напред към отвора и има още по-широк обзор. Отворът не трябва да е много малък за да не се жули при влизане и излизане и да не е много голям за да пази завет при силни ветрове. И не трябва да е разположен централно за да има по-голямо пространство на завет. Добре е къщичката да е ориентирана с гръб към преобладаващите ветрове, за да не навява дъжд или сняг. По възможност през зимата кучето да го огрява слънцето през деня - да се топли. През лятото трябва да е на сянка. Добра идея е къщичката да е до някакво дърво - през зимата няма листа и слънцето топли кучето а през лятото короната има листа и пази сянка. Идеално е ако колибката е разположена така че кучето да има максимален обзор в двора или поне към входната врата. За да може да фиксира веднага всякакви чужди елементи. Например аз като излизам вечер в тъмното гледам да съм в обзора на кучето защото като не ме вижда започва да ме лае. На вързано куче предназначението не е да гони външни елементи ами да сигнализира. При мен едната камера гледа към кучето. Ако кучето е неспокойно може да се види в каква посока лае. Обаче важно е кучето да има добър обзор. Къщичката да е разположена и ориентирана добре. Вместо да слагам 2-3-4 камери и само една е достатъчна. Други камери - по желание.

                Коментар


                • #23
                  От: Къщичка за куче

                  Две немски овчарки съм изгледал до дълбока старост . Това куче не го бърка студа по никакъв начин . Моите и двете в най големите студове спяха поне половината извън колибата и нямаше сила на тоя свят която да ги накара да се скрият вътре .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                  Коментар


                  • #24
                    От: Къщичка за куче

                    Нямам възможност, по скоро пространство да му направя клетка около къщичката и да не е на синджир. От малък е на синджир и на двора и е свикнал вече.

                    ПП: Няма по-страхотно и умно куче!
                    Nissan Terrano 2.7 TDi
                    ----------------------------
                    Нещо което работи - не се пипа!

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X