Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървообработване

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Дървообработване

    Много благодаря за бързия и коректен отговор, аз също съм се спрял на системата ДБ. за покривите ползвам тънка ламарина (поцинкована) и си я огъвам получава се доста добре гледам стените да са ми по мин. 3,5 см. А може ли да споделиш за лепилото което ползваш? Аз съм решил на един да пробвам да направя в две отделни летви по един длаб и в него да сложа чуждо парче за по голяма здравина, а така и да се получи лека пукнатина няма да позволи да навлизат от вън разни дребни твари и студен въздух. Правя ги на крачета и ги слагам в чинийки за цветя намазани с грес така и на мравките и бубулечките е по трудно да се качват нагоре а и по дълго не загниват. Успех и ще поддържаме връзка за обмяна на данни.

    Коментар


    • #32
      От: Дървообработване

      Ползвам някакво испанско лепило. Много съм доволен от него и става доста здраво. Няма нужда да се слага чуждо тяло. По важно е равнината на спелване да е равна и да не остават фуги. Ако има някакъв процеп от вътре пчелите си го заклейват. Имал съм кошери с по-широк отвор и си заклеиха една част от отвора. Първия кошер го правих с 0.8мм ламарина, но стана тежък капака и ползвах 2,5мм дъски за него. Обаче сега ползвам 0,4мм ламарина и гледам да ползвам 2мм дъски за покрива за да е лекичък.
      Тази година съм доволен от един лежак, направен преди 3 години разделен на две само с фазер по средата на 2х12р. Първия опит за заселване беше боядисан в един цвят и явно се объркаха двете семейства. Тази година е в два цвята и е много добре.

      Коментар


      • #33
        От: Дървообработване

        Здравей, качи някоя снимка на кошерите за да придобием по добра представа. И ако може името на лепилото, а за капаците ми донесоха много тънки листове ламарина мисля че са от сито-печат там май ги ползват за подложки при печатането и става доста леко а и лесно за обработка.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X