Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дюшеме vs ламинат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дюшеме vs ламинат

Аз пък съм твърдо за ламинат. Красиво е, може да не се слага нищо отгоре (черги, килими и други, събиращи прах материи), чисти се много лесно, цената му е много по-малка и т.н. Не съм почитател на силиконовите цици, но ламината не бих го заменил с нищо друго. В апартамента сложих навсякъде преди 10 години някакъв евтин, колкото да го видя дали ще ми хареса. Догодина ще го сменя с по-качествен, но пак цената му няма да е по-голяма от 15-16 лв квадрата.
    HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

При монтаж на дюшеме, освен всичко изброено дотук- по-трудното намиране на качествен материал, особености при работата на естественото дърво при различните влажностни режими, допълнителните мерки за минимизиране на очакваните деформации, евентуално допълнителната работа при обработката на материала и свързаната с тези неща цена, трябва да се има предвид че общата височина на настилката ще се увеличи. При монтаж върху "твърд" под (бетонов, каменен, тухлен и т.н.), дъските на дюшемето не се лепят направо върху пода. Първо се прави скара от дървени ребра, нивелирани и заедно с това укрепени с циментова замазка и чак след това, върху тази скара се коват дъските. Така че трябва да се очаква минимална височина на тази настилка от порядъка на 9-10см (при избор на доста компромисния вариант с дебелина на дъските 20мм).
      Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.

Коментар

Забелязахте ли колко проблеми са описани? Не ми трябва беля на глава. На всичко отгоре и "лично отношение". Така че, ламинат! А аз съм още по-краен - теракот!
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

И аз на селската къща съм с дюшеме от топола-такова имало след войната,ама като гледам как са му зяпнали фугите..!Не ми се иска да дам едни хиляди левове и в хола ми да зяпне така...!Топлината и уюта от дървесината обаче наистина са несравними! Сградата ми е на 3 години,предполага се че е изсъхнали добре вече.А дъбово дюшеме над 25 мм не ми казаха да има в магазина-то ако има представям си каква би му била цената!Вариант при който да е над тези 20 мм височината на настилката няма,защотоиначе трябва да направя стъпало между кухненския бокс и хола!А някой знае ли читав майстор за такива подове във Варна?
          TLC 120 Prado
          Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

.А мислил ли си за полумасив ,незнам дали се изказвам правилно но това е половината шперплат и отгоре естественна дървесина от един или няколко слоя .Поставя се лесно и няма опасност да се разсъхне по фугите ,може да се търка поне 3 -4 пъти с машина ,значи ще му се радват и внуците.Но пак го казвам -идеална хидроизолация на пода .Тук във форума чух за Българска фирма /фабрика за такива материали и доколкото мога да преценя по нета -са доста добри.И е МНОГО важно пода да е иделно равен ,каквото и да сложиш защото ако сложиш тежка мебел с времето започва да отдава.Преди два дена гледах в Практикер в имаше естествено дърво 15мм с 20г писмена гаранция за 24 Ем2
            Последно редактирано от tanosliven; 11-08-13, 07:28.
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

Здравейте колеги, аз реших проблема със студения под (над подземни гаражи съм) с корков ламинат. При мен в студените дни, като не се отопляваше кухнята и трапезарията си замръзваше конденза върху теракота. Предимствата са полагане , като ламинат но шарка и цветове несравними и най - важното изолира. Принудих се да го сложа, защото въпреки изолацията на тавана на гаражите си е студено. Иначе аз също мислех за душаме, но трябваше да се маха теракота и да се направи изолация със замаска. Така, че погледнете този вариант за полагане на настилка.

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                ,,Някой'' който спомена за влага съм аз и го казвам от опит а не да ми минава времето ,който иска слуша който не иска -жив и здрав!Колегата Димо го е казал по-добре -.,,Дървесината иска лично отношение"!
                "Дървесината иска лично отношение" не изяснява нищо свързано с хидроизолацията.
                Ако е стара панелка не виждам нужда от хидроизолация. А хидроизолация може да се направи по поне сто начина.
                Голямо приключение ще е слагането на дюшеме.

Коментар

Да използвам темата на колегата за да не отварям нова! Мисля, че няма да има против! И на мен ми предстои поставяне на подова настилка около 90 кв.м. на един бивш таван който преустройвам в жилищно помещение! Още не съм стигнал до избора на подовото покритие защото трябва да реша друг проблем - пода е гредоред със утъпкана земя, отдолу изолацията е камъш, имам горни греди който са около 15 - 20 см. над утъпкания под! Между тях трябва да запълня с нещо и да подготвя пода за подова настилка! Моля за съвети - какъв пълнеж и какво отгоре за да е готово за дюшаме или ламинат?
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Направо ковеш дюшемето на гредите, ако са прави, или се слагат подравнени греди за дюшемето, напречни на старите. В дупките може да напълниш вата или да монтираш с пяна листи стиропор.

Коментар

Ако наличните греди са непипани от буболечки, то дюшемето е без алтернатива. Поискаш ли да наредиш ламинат, ще трябва да махнеш гредите и да наваксаш височината със замазка и някакъв пълнеж, например керамзит ако още се произвежда. Мисля си, че няма да е много евтино като съвкупност. Ако тръгнеш направо към дюшемето, пак може да постелеш някакъв пълнеж до гредите като споменатия керамзит или промишлена сгурия ако може да се намери. След това с вата или стиропор донатамъняваш и дебелината на гредите. Имаш и вариант, който видях при един приятел - върху гредите ковеш OSB плоскост(водоустойчива) и върху нея редиш ламината. Това всичкото, за да не се скърши хатъра на булката, на която дюшемето и се виждало много "пейзанско", както се изразяваше самата тя.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Да се сравняват дъбово дюшеме с ламинат е загуба на време. Няма критерий по който да се сравнят. Тука се изтъква някакво преимущество при чистене... Смешна работа... Само като се сетя колко феноли отделя денонощно ламината и с години наред направо ми се отщява да мисля кое му е преимуществото. Онова, което спестите от цената най-вероятно ще го дадете за лекарства, лекари и т.н. Меламина, който го покрива го прокламират като неопасен за здравето, защото вредният ефект е много бавен и постепенен, но за сметка на това неумолим - като свлачище.
                        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                          Направо ковеш дюшемето на гредите, ако са прави, или се слагат подравнени греди за дюшемето, напречни на старите. В дупките може да напълниш вата или да монтираш с пяна листи стиропор.
                          Гредите не са прави, на 60 години са, горун, твърд е като желязно дърво, пирон не се забива в него, насекоми не го ядят! Ще трябва подравняване с други гредички! Но явно това е начина! Благодаря! Остава да се намери някъде нормална дебелина дюшаме, да не е 2 см, а поне 4!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                            Гредите не са прави, на 60 години са, горун, твърд е като желязно дърво, пирон не се забива в него, насекоми не го ядят! Ще трябва подравняване с други гредички! Но явно това е начина! Благодаря! Остава да се намери някъде нормална дебелина дюшаме, да не е 2 см, а поне 4!
                            Ако мислиш така за пирона, то мога да те светна на лични, че не е точно така - има си чалъм.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                              Ако мислиш така за пирона, то мога да те светна на лични, че не е точно така - има си чалъм.
                              Чалъма го знам, ама не знам къде да намеря дюшаме 4 см. , добре де поне 3 см. минимум!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Дааа!След много търсене,гледане и умуване,стана ясно че най-добрия вариант е готовото за полагане естествено дюшеме.Българското също е много добро,обаче избора на кадърен майстор и качествени лакове и лепила доста затормозяват монтажа.В крайна сметка след оферирането ми се получава че трябва да залепя 4к лв на пода,което ме хвърли в дълбок размисъл за смисъла на начинанието!Сега ще подерзая малко да видим какво ще реша....
                                TLC 120 Prado
                                Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X