Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дюшеме vs ламинат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дюшеме vs ламинат

4000 лв.? А стига, бе. Това дъски ли са или злато? На твое място си слагам ламинат, пък нека да е като силиконовите цици.
    HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Моето дюшеме е от 18,50лв. на квадрат(2008г съм го купувал). Изциклено и лакирано с прозрачен лак. Има хиляди чепове и чепчета. За стая 16кв.м. по спомен заминаваха 3бр. 4метрови 3см. талпи които сам си разбивах на летви с ръчен циркуляр.
      Доколкото знам е бял бор или нещо си от сорта. Много красиво на цена на ламинат. Нетрайно колко дъбово или акация вероятно, но така както си пиша и го гледам как след 2 години ще го изцикля за 50лв., един лак, и ще имам нов красив под отново. След още 6-7 години сигурно ще потретя процедурата.
      Поздрави на ламината от мене.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Чамовото са му много добри цените,ама дъбовото е през кръста!
        TLC 120 Prado
        Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Обикновен паркет?
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            Моето дюшеме е от 18,50лв. на квадрат(2008г съм го купувал). ...
            Ако знаеш как скочиха цените от тогава ...

2008 се ожених. Та преди това си направих хола с буков паркет. Купувах го директно от фабриката второ качество цена - 9 лв/кв.м. През 6-7 месеца купувах за още 5 стаи. Та 2011 година го купих на 20 лв/кв.м. от същата фабрика. Това без редене, циклене и лакиране. После фабриката я затвориха, а цените по магазините отидоха на 25 лв и нагоре.

Тъста ми изравни замазките, че не бяха перфектни. И хола го наредихме двамата - лепихме с C-200. Другите стаи ги редихме с брат ми. И двамата не го бяхме правили преди. Последва циклене и лакиране.

До момента и за миг не съжалявам, че заложих на естествено дърво. Пък било то и най-евтиното.

Преди да положа паркета, той си беше скалдиран в стаите. В хола беше около месец-два, в останалите стаи си отлежа почти по година. Това по съвет на препатили хора.

Проблем имах в хола, където жена ми си държа цветята две зими. Там ми твори фуги, от поливането е протаявала вода и т.н, но нямаше навдигане. На останалите места проблеми няма. Миналата година изциклиха пола и го лакираха. За мое учудване, майсторите оправха пораженията от цветята и вече не си личи.

С две думи - ламинат бих сложил, единствено ако нямам пари за друго. С две ръце съм за дъбовото дюшеме. Дано да се намери читав майстор.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Я и аз да повдигна стара тема - в едно помещение с теракот искам да сложа дюшеме . Най-вече за изолация и красота. Слагал съм, знам технологията с греди , но в случая за да не се вдига нивото си мисля да го закова директно върху теракота с дюбел-пирони. Приемаме , че той е нивелиран . Приемаме и че изолацията няма да е както ако е с греди.
              Има ли някакви подводни камъни които пропускам ? Дали дюбел-пироните ще са достатъчни да го удържат срещу измятане ? Какви - 6х60 , 8х80 или ...?

Коментар

Директно върху теракота-не,направи най-малката възможна скара и после кови!Дюшемето преживява сезонни промени-демек диша,климатизира се и т.н.Аз бих изкъртил теракота !
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Не мога да го къртя !

Коментар

Поне място за 1 пласт OSB ще се намери ли ?

Коментар

Тогава по добре го лепи с полиуретаново лепило,преди това теракота го третирай с някакъв контактен грунд!
                      Това с дюбел-пироните нещо не мога да го вдяна как ще стане!?!
                      Летвите на дюшемето трябва да се климатизират в помещението мин. 1 месец,предварително импрегниране с бохемит,оставяне на фуга покрай стената минимум 5 мм,перваза се лепи на стената,циглене две ръце,финиша да е мин.150 шкурка, лак две ръце с междинно шлайфане!После става мозък, а пък визуално няма такъв кеф!
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                        Поне място за 1 пласт OSB ще се намери ли ?
                        Това с ОСБ-то може да се окаже доста смислено!

Коментар

Освен цена се гони и бързина на изпълнение. ОСБ-то е още десетина лева на кв.м и на дебелина 18-20 мм. Помещението е под наем и целта е на не е ледник в краката през предстоящата зима. По-скоро се двоумя дали да жертвам още 3-4 см ( знам, че се препоръчват 5 ) и да кова '' майки '' или да пробвам направо върху теракота.

Коментар

Слагай директно върху плочките. Сложи подложка между тях и дюшемето, не се занимавай с никакви дюбели, лепи дъските една за друга, но не към пода. Фугите околовръст са задължителни.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Слагай директно върху плочките. Сложи подложка между тях и дюшемето, не се занимавай с никакви дюбели, лепи дъските една за друга, но не към пода. Фугите околовръст са задължителни.
                              Абсолютно!
                              +1
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

С какво да лепя, ц200 ли ? В сглобката нут-перо ? А как да фиксирам ако има криви летви и се налага да ги пасвам с чука ? Затова си мислех за дюбели, не на всеки ред, а през един-два .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X