Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв ексцентрик шлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Благодаря за отговорите - стара боя, циклене и тнт знам, че няма да се справи, а и не търся това. А именно финишния процес преди боя на метал и дърво. Имам много видове дискове за ъглошлайфа, включително и такива с велкро гумена подложка и залепване на ф125мм шкурка за ексцентършлайф. Уви, както някой бе споменал в темата по-назад - въртенето (произволни осцилации) и вибрацията водят до неповторими следи върху обработваната повърхност. Колко дълбоки и отчетливи - зависи от оборотите и шкурката, но ефекта е винаги един и същ - заглажда (маскира) въртеливите линии от ъглошлайфа (независимо с какъв абразив е бил) и прави добра основа с предпоставка за адхезия за следващото покритие - било то върху дървото или метала.
    Та така де - трябва си такава машинка, не че не се живее без нея, но имам да довършвам едни метални парапети по стълбите в комбинация с дърво и ще ми спести много пришки от шкурката

Коментар

• petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      Пустий мързел...........,какво ли не прави!!!
      Пс. "Жената се заканва,че ще ме пуска в продавалника, барабар с всички железа....." и май има право....................

• I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      А.. Да те пущА бре! Туко-виж те вземе някоя с повече прозрение и разбере, че има хора дето вечно се занимават с нещо (като мен, теб и половината форум) и няма сила на света която да ги спре, пък било то дамска. Съответно по-добре да се занимаваш с железа, машини и проекти в работилницата, отколкото да проектираш себе си върху някоя спиртна напитка докато приключи... Всеедно де, тя и мойта се заканва, ма те повечето са такива .
      А за мързела си мега прав - какво ли не бих направил за да си спестя малко ръчен труд

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Самата кръгла машинка може да стане източник на неприятни дефекти при шлайфането, когато се износи спирачката, която пречи на диска да се развърти с оборотите на вентилатор . Обикновено представлява пръстен от кече между диска и корпуса на машината.

А какво те спира да ползваш пневматична машинка? До колкото си спомням, имаш приличен компресор.

П.П. Иначе, за дълга и професионална употреба, поне Макита - https://www.onlinemashini.bg/ekscent...--123-mm-/6292
    Последно редактирано от коко келеша; 14-06-22, 14:30.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

• petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      Гледах някъде из Тубата сравнение на работата върху дървени греди. Участваха 5-6 ментака и от фирмените. Беше весело да гледаш как някой машинки подскачат като бълхи,други се чудят какво да правят с дървото и накрая става ясно ,че в салам за 4-5лв, няма как да има сложено месо...............

• I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Именно де, вече имам един такъв салам с нищо вътре. Номера е обаче да видим кой салам бива, че и луканка от 35кинта килото ядох наскоро, ама да ви кажа беше отврат, съвсем честно...
      Кокич, компресор имам и да - читав е. Проблема, е че той си е там където е, а понякога работя из цялата къща, ту е едната, ту в другата работилница и дефакто компресора все ще ми е на непотребното място. Иначе много ме кефят въздухарките, особено колко са лекички...
      А за макитата - имаш ли челен опит, завчера гледах една в магазина и мнооого сделана ми се видя за 300+ кинта.

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Опит имам ама не е челен . И сега имам една 125мм, с която са изтъркани амнайсе автомобила от до, но е на 20 години .

Деуто 150мм ми харесва,но ми липсва база за сравнение с други. Изстъргал съм само един Мерцедес с него и няколко дъски. Сравнението с правоъгълен вибриращ Райдер ще пропусна... Веднага след като пробвах ексцентричния, го изхвърлих, както си беше работещ..
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От почти професионалните машинки, добра работа върши Дуото на Метабо. Малко по-тежка е от нормалните, но върши повече работа, особено ако работиш с по- груби материали и трябва доста да се сваля, защото може да превключва м/у 3 и 6 милиметра ексцентритет. Естествено цената е неприятна
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Е.. Взех това:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220617_193556.jpg
Прегледи:267
Размер:203.7 КБ
ID:6868892 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220617_193605.jpg
Прегледи:276
Размер:215.6 КБ
ID:6868893 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220617_193320.jpg
Прегледи:278
Размер:289.9 КБ
ID:6868891
        ​​​​​​​Имаше го налично в месТната бакалия и за 75 пари е супер. Метална арматура под плота - много читаво направена. Пробвах го на най-бавното, шлайфа със Р120 та се къса. Ще споделя челен опит скоро..

Благодаря на всички отзовали се

Коментар

• коко келеша
          коко келеша коментира
          Редактиране на коментар
          Честито, дълго и безаварийно ползване! Я му направи една суха проба на празен ход - задръж го включен във въздуха и виж дали плота ще почне да се върти като диск на ъглошлайф с увеличаващи се обороти. Ако го прави, става само за дърводелци.

• I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Баш тоя ефект го имаха всичките в магазина, дори и девалта. Реших че на мен не ми пречи, а и в 4-те глухи отвори от последната снимка влизат перфектно протектори за крака на мебели (те са нещо като вълнено кече. Решава проблема веднага

Иначе благодаря за пожеланията

Моят е точно такъв. Наистина се развърта неконтролируемо без товар, но като му свикнеш не е драма.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X