Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Облицовка на баня с камъни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Облицовка на баня с камъни

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
    Ок Мерси.
    А някакъв коментар за това кой камък е подходящ?
    Логиката е да вземеш камък от този с който правят покривите.
    Навярно е плътен и не пропуска вода, но не му знам името.

Забравих да кажа, че ще е по хубаво фугата да е малко по дълбока от равнището на камъните
    за да се виждат ръбовете. Това дава усещане, че не са плочи, а каменна зидария.
    Също така направи имитация на "редова зидария".

Коментар

Определено нивото на фугата ще е по-ниско от това на камъка.
      Сега трябва да се намери подходящ и не струващ милиони камък
      Cherokee WJ 4.0L- NP242
      Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Определено нивото на фугата ще е по-ниско от това на камъка.
        Сега трябва да се намери подходящ и не струващ милиони камък
        За сигурност, направи един хастар от флекс преди да лепиш камъните.
        Тогава някой камък дори и да пропусне вода-не е фатално.

Коментар

Изглежда много красиво,ама тия камъняци не държат ли студено!? Особено баня в къща,ако не е спциално облицовъчен камък за вътре,ми се струва,че някой ще зъзне зимата.

Коментар

Гранит

Коментар

Хм...не ми се струва да е гранит. Гнайсите и подобни метаморфни скали се цепят така.
              Иначе, смятам решението на Майкъл за валидно.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

По-точно там където пръска водата от душа..
                Това, което пръска под душа е много различно от това, което вали на покрива. Камъкът е порест и ще се завъдят в него гадове - мухъл, плесени, ако щеш и гъби. Жена ти ще търка и ще кълне. Импрегниране малко ще помогне.
                Гранитогрес с формата на камъни е съвсеем друго нещо, има си отгоре стъкления филм, който пази от горните явления

Коментар

По какъв начин би могъл да се импрегнира,някакъв лак подобен на корабен...?
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242
                  Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

И на мен ми харесва, обаче бях в един хотел с такава баня, на Огняново, и ми мина мерака. Камъкът трудно се почиства за разлика от плочките. Грапав е и държи мръсотията.
                    Nissan Qashqai 1.3 DDT

Коментар

Има такива камъни при мен бая, че и по кариерите си седят и чакат да ги натовари човек. Инак ги продават по около 10 кинта м2 в складовете, има различни цветове. Останалото с лепенето и фугирането е същото като теракот и гранитогрес, но ако оставиш огромни фуги ще е малко терсене и може да има проблеми. Импрегнация не се налага, но ако искаш по стената можеш и да ги лакираш... ако ти допада да лъскат де . Почистването е на ръбъ на невъзможното, но пък от друга страна много не им личи, че са изцапани...

Коментар

В никакъв случай не бих ги лакирал, за да изглеждат като онези искуствените от пласмаса. Лакът, какъвто и да е, е селско и кичозно изпълнение за камък.
                        Има импрегниращи препарати, киито не карат камъка да изглежда като пластмасов.

Лично на мен, идеята за такава облицовка под душа не ми допада, но различни хора, различни вусове.
                        Една стена в банята такава да, ама точно под душа, не смятам че и е мястото.
                        Правих една подобна баня и питах тук за съвети за фугиране. Но бяха плочки имитация на камък (кокалчета, както ги наричат) и не бяха под душа.
                        Получи се хубаво, но ако аз трябваше да съветвам някого да ги сложи в душ-пространството, определено не бих. Макар че онези бяха от гранитогрес.

Най-красивите бани, които съм правил някога са били с плочки 10/10.
                        На пук на тукашната тенденция за плочки тип "под на хипермаркет"

Последните тенденции тук, аз ги наричам абсолютно непрактични и нефункционални изгъзици.
                        Ако ще се търси ретро привкус по тоя начин, една блажна боя на стените стига...
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

И аз съм на мнение, че банята трябва да е стандартна.
                          Имах разни залитания по необичайни изпълнения
                          и в крайна сметка като съм в банята почти не виждам интериора и от сапуна

Коментар

Точно поради горе изброените причини, вчера купих гранитогрес, кой имитира камък, а не камък.
                            Утре ми го карат и до седмица ще имам налепени поне една стена, ще снимам и ще пусна да видите.

Коментар

Моето мнение е че никакъв камък който не е полиран и от определени видове не трябва да се слага там където постоянно се мокри . Някой по-горе писа за мухъли и мръсотия която не може да се чисти това е напълно вярно . Камък може в банята само там където няма вода. Или ако искаш камък трябва да бъде с някаква полировка и от сорт който не пие вода. А ако продължаваш да упорстваш първо си направи тест с един камък от които ти харесват с вода. За фугата ти обясни Майкъл ама аз лично не съм чувал за такова водоустойчиво лепило . Иначе това е технологията за фугиране на неправилни фуги с четка . Мястото където може да видиш какви материали е необходимо да използваш са сайтовете на Мапей ,Церазит, Вебер или Рьофикс. Ако имаш нещо неясно след това питай.
                              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Само да допълня че това е строителна химия във високата ценова класа . Препоръчвам да се гледа каква е технологията и какви са материалите . Съответно могат да се използват и други по -евтини системи което обаче не е гаранция че резултата ще бъде лош . Чисто и просто е необходимо да не пропуска нито една стъпка .
                                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X