Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на гаражна врата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
    Аз съм с два такива ЛЕДа по 1500мм и ме болят очите като ги светна и двете едновременно, обикновено си светвам само този дето е в дъното на гаража. При 4 май ще ти трябват слънчеви очила за да виждаш нещо!
    В мазето съм с 3 такива лампи и то на 6 кв/м мазе, вътре става като истински слънчев ден на открито и ми харесва да ми е светло

Ето такава светлина обичам и съм го постигнал в мазето и така ще е и в гаража, стените и тавана ще ги боядисам в цвят праскова за по-мека тоналност и топлина, стените са идеално шпакловани а на пода е с тъмна теракота, гаража се е ползвал последно като ателие

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:garage-lighting-ideas-41_15.jpg Прегледи:0 Размер:41.4 КБ ID:6980071

Като завърша всички ремонти ще снимам гаража в завършен вид, обичам работилницата и сега гаража да е подредено, светло и чисто точно както е на снимката
    Последно редактирано от Еделвайс; 20-11-24, 17:47.

Коментар

• Edo
      Edo коментира
      Редактиране на коментар
      Ако имах такъв гараж като на снимката, щях да си живея в него!

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      То гаража има и повече от това на снимката, има тоалетна, мивка, баня и парно, истинско мокро помещение за гараж си е страхотна екстра и понеже се е ползвал като ателие, затова и има допълнително монтирана двукрила алуминиева дограма със стъклопакети отварящи се навътре, ползвало се е като гарсониера буквално от художниците

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2024-11-20-23-32-34-075_com.miui.gallery.jpg
Прегледи:395
Размер:114.2 КБ
ID:6980115
    Аз съм със същите осветителни тела ....
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Име:Screenshot_2024-11-20-23-32-34-075_com.miui.gallery.jpg
Прегледи:395
Размер:114.2 КБ
ID:6980115
      Аз съм със същите осветителни тела ....
      Супер светят, но на селото ни под навеса, умишлено съм сложил под всяка една греда от този тип ретро лед крушки, топло жълто като с нажежаемите крушки, светят много уютно, с такива крушки сме в целия апартамент и в къщата на село, ето тези от снимката, лед панели слагам само за мазе-работилничката ми и сега за гаража, за всичко останало тези ретро лед крушки са ми любими и ми действат много успокояващо и романтично чак

Име:Без име.jpg
Прегледи:373
Размер:82.5 КБ
ID:6980126

Коментар

Вчера дойде от фирмата техник размерчик, взе много професионално размерите, пита ме подробно всичко, като накрая се сетих че ще е хубаво да добавя още една екстра към автоматизацията, фотоклетки, това за в случай че има нещо или някого под вратата докато я затварям, другото хубаво нещо е че на втория етаж над мен съседите са с голям балкон и се явява като един вид козирка, при дъжд няма да вали по ролетната кутия да пръска и да дрънчи от капките дъжд

Днес финализирах офертата, направиха ми договор и преведох вече 50% от сумата, получих и фактура, като остатъка ще е до 3 дни преди монтажа, изработката и монтажа на вратата ще е до 45 работни дни, т.е. около края на месец януари 2025г, живи и здрави, ето снимки на крайната оферта и снимка на балкона над гаража като козирка

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1.jpg Прегледи:0 Размер:233.3 КБ ID:6980239

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2.jpg Прегледи:0 Размер:120.0 КБ ID:6980240

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:11.jpg Прегледи:0 Размер:91.7 КБ ID:6980241

На снимката се вижда как балкона на съседите от 2-рия етаж над гаража пази от дъжд, не бях обръщал внимание на тази полезна екстра
        Живот и здраве, догодина средата на януари ще кача снимки като направят монтажа

Дотогава, ще направя когато имам свободно време, освежителен ремонт на гаража, нов латекс, нови контакти и монтажа на поръчаните лед лампи.
        Последно редактирано от Еделвайс; 22-11-24, 18:23.

Коментар

Масовите светодиодни лампиони са много забавни джаджи. Светодиодите се управляват с ШИМ, или при най-недоклатените се захранват директно от 230 тока. Резултатът - модулация и "трептене" на светлинния поток, което не се вижда с невъоръжено око, но се хваща с камерите на някои телефони.
          Та, внимавайте какво си купувате...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Масовите светодиодни лампиони са много забавни джаджи. Светодиодите се управляват с ШИМ, или при най-недоклатените се захранват директно от 230 тока. Резултатът - модулация и "трептене" на светлинния поток, което не се вижда с невъоръжено око, но се хваща с камерите на някои телефони.
            Та, внимавайте какво си купувате...
            Въпросните 2R Led лампи са с много качествени драйвъри на Philips, масивен, метален и тежък, колегата Rusev, лично ми е подарил първата бройка за мострен подарък , снимал съм въпросната led лампа дето е в мазето и помен от трептене няма, то затова и са по-скъпи, за разлика от тези на vivalux например, които са директно само с led ленти без драйвър нa 220V, при тях има трептене ШИМ.

Коментар

Може, може...
              Помня, че когато правих ремонт в офиса преди няколко години, пообиколих магазините на търговците на лампиони с "тестера за китайски светодиодни прелести". Изискванията ми бяха скромни - лампионите да не терпкат, и да не излъчват смущения над нормите - контактно и вирлес.
              Финално обиколката ми приключи в "магазина на Осрам"...

А това, за масивните, тежки и метални драйвери няма да го коментирам. Само го маркирам, за да напомня че нито една от трите думи не е синоним на качество...

И коментаторите...

Коментар

Може, може...
                Помня, че когато правих ремонт в офиса преди няколко години, пообиколих магазините на търговците на лампиони с "тестера за китайски светодиодни прелести". Изискванията ми бяха скромни - лампионите да не терпкат, и да не излъчват смущения над нормите - контактно и вирлес.
                Финално обиколката ми приключи в "магазина на Осрам"...

А това, за масивните, тежки и метални драйвери няма да го коментирам. Само го маркирам, за да напомня че нито една от трите думи не е синоним на качество...
                Намерих старата ми тема и снимки, където колегата Русев ми подари първата лампа за в мазето, виж на снимката и въпросния драйвър:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_886412.jpg Прегледи:0 Размер:77.8 КБ ID:6980306 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_886411.jpg Прегледи:0 Размер:119.5 КБ ID:6980307 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_886414.jpg Прегледи:0 Размер:103.9 КБ ID:6980308 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_886416.jpg Прегледи:0 Размер:121.1 КБ ID:6980309 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_886415.jpg Прегледи:0 Размер:135.7 КБ ID:6980310 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_886413.jpg Прегледи:0 Размер:110.4 КБ ID:6980311 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_886418.jpg Прегледи:0 Размер:196.6 КБ ID:6980312
                Последно редактирано от Еделвайс; 23-11-24, 13:26.

Коментар

Наличните при мен лед тела са китайци. Търсих много ниски тела - 30 мм. С няколко линии лед--ове последователно/паралелно навързани с импулсно захранване -генератор на ток, около 600мА, около 48 - 56 V. Не трепкат . Крушка с нажежаема жичка се вижда как трепка при измерване. Импулсното си шумолка като евтина изработка.

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
                    Намерих старата ми тема и снимки, където колегата Русев ми подари първата лампа за в мазето, виж на снимката и въпросния драйвър:
                    Горното беше съвсем общо. Не съм виждал наживо телата които използваш, и не мога да дам мнение...
                    Но не пречи да провериш сам. По възможност, с някой по-дърт телефон, че модерните манипулират изображенията за да изглеждат добре, без дефекти, и трепкането не винаги се вижда.

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
                      mishomishev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Малко след дъжд качулка ама....
                      Вчера завърших монтиране на осветителни тела в един склад --- телата бяха линейни 1.5м дълги 50W - 6000лумена (мисля) ...
                      Евтини бяха - около 30-32 лв... наш доставчик ни ги препоръча и зарад туй ги сложих...
                      И бая бройки - 30 парчета монтирахме на метални ферми на височина 4.5метра някъде...
                      Добре светят - не видях да трепка нищо...
                      Как да направя теста с телефон?
                      Бая тънки бяха - вътре е светодиодна лента с светодиоди самсунг (уж) 5 години гаранция ала бала...
                      Малко ме притесни че не видях драйвера вътре - ама би трябвало да е от най простите защото импулсен бая тънък малък и...

Горното беше съвсем общо. Не съм виждал наживо телата които използваш, и не мога да дам мнение...
                    Но не пречи да провериш сам. По възможност, с някой по-дърт телефон, че модерните манипулират изображенията за да изглеждат добре, без дефекти, и трепкането не винаги се вижда.
                    Въпросната снимка със светната вече лампа съм го снимал тогава със Samsung Note 8, така и иначе в това мазе съм работил един път 4 часа без да излизам и не съм усетил дискомфорт на очите ми, което мисля че е по-добър тест че е читаво лед осветлението.

Коментар

• mishomishev
                      mishomishev коментира
                      Редактиране на коментар
                      А че то за маза не мисля че има чак такова значение...
                      Така ми се ще да имам твоя ентусиазъм за гаражна врата...
                      Наложи ми се монтирам голяма гаражна врата/индустриална - 4.25х4.25 - не успях да си избера читава и се принудих да взема хьорман ли хорман ли.. уж маркова уж добра че и една торба пари...
                      И четвърти ден не могат да я монтират...Пълна с електроника - голям кошмар е.. Читави са монтажниците - физически я монтираха - и има проблем с обучението(начална и крайна точка) - то сканираш кода на таблото със телефон и със специално приложение чрез блутут почваш обучение...
                      Това нещо ако се развали - аз не мога да го оправя...И всичко спира и почвам да се моля(или псувам)
                      Изобщо тия врати бъкани с електроника са голям проблем.. един токов удар и ще ти се изтрие паметта(настройките) и ще почнеш да се молиш на фирмата монтажник а точно тогава тя или ще е заета или ще е фалирала или...
                      Не знам - много се дразня като чуя немско производство - така сложно са я направили (и скъпо) че изцяло да зависиш от тях...и колкото по сложно-толкова по вероятно да се развали...

• Еделвайс
                      Еделвайс коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не случайно се спрях на голяма и доказала се фирма SAAV - 25 години откак съществуват при нас, поразучих ги и определено са лидери в производството и монтаж на гаражни врати и дограми.

Не на последно място, заложено е ръчно аварийно отваряне посредством жило, което освобождава вала на мотора, така ако спре тока или има друг проблем, аз ще мога да ползвам вратата като обикновена ръчна ролетна врата и така докато се оправи съответния проблем или дойде тока, това беше първото ми условие, отделно имам отварящи се навътре двукрила алуминиева врата, която също се заключва и мога да разчитам на тях дори и ролетната врата изобщо да не я затварям, подсигурил съм достатъчно за да съм спокоен при всякаква аварийна ситуация, да не говорим че при моето каране на джипката, надали ще имам повече от 200 цикъла на отваряне и затваряне годишно, та амортизацията ще е сведена до минимум и така съм спокоен.

Апропо, сетих се и за друг "дребен" проблем. Приятел се оплакваше, че в офиса в който работи сменили лампионите с евтини китайци. Ама явно от най-ментреливите.
                    И когато лампите работели, мишката на някаква машина спирала да работи. На тъмно всичко било на 6.

Та подбирайте добре какво купувате, за да не се ядосвате за глупости.

И коментаторите...

Коментар

Днес дойдоха монтажниците от SAAV, работеха много професионално, вратата вече е монтирана и моторизирана, ето снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_947461.jpg Прегледи:0 Размер:105.9 КБ ID:6985261

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_947462.jpg Прегледи:0 Размер:129.1 КБ ID:6985262

Вратата се отваря тихо и мазно, голяма благинка е моторизацията

Коментар

• Karushev
                        Karushev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Чукайте на дърво да не Ви нарочат. Тази ролетна врата се отваря за под минута, а алуминиевата след нея, може и за по-малко. Хубава вечер.

• Еделвайс
                        Еделвайс коментира
                        Редактиране на коментар
                        Вратата не съм я направил за здравина а само и единствено за мое собствено удобство, ако исках сигурност, щях да сложа СОТ и реално видеонаблюдение, но за 20 годишна Фронтера, трябва да е някой много закъсал наркоман за да го направи.

Алуминиевите врати зад нея пък си стоят постоянно отворени за да влизам веднага с колата, използвам ги само когато се наложи нещо да човъркам по колата за да не влиза студ, така и иначе ако някой реши нещо да краде, нищо няма да го спре, най-ценното нещо в този гараж е само, самия гараж като имот
                        Последно редактирано от Еделвайс; 16-01-25, 22:08.

• imarh
                        imarh коментира
                        Редактиране на коментар
                        Обикновенни случайни гаражи в раб. квартали се чоплят с надежда да изпаднат гуми, джанти, велосипед, ски/сноуборд, някоя туба с гориво, акумулатор и т.н. За конкретен бутиков автомобил вътре се разбиват набелязани и обследвани гаражи в неслучайни квартали. Но щетите по имота са едни и същи.

Пет препоръки:
                      - Аларма/пищялка
                      - UPS за вратата.
                      - Прожектор/Лампа над врата + датчик за движение
                      - натрапчива камера вътре, дори и фалшива
                      - много дискретна камера отвън, дори и фалшива.
                      Последно редактирано от imarh; Вчера, 10:49.
                      WG 2.7 CRD

Коментар

• Еделвайс
                        Еделвайс коментира
                        Редактиране на коментар
                        Гаража е точно до входа на блока, там си има прожектор който свети като мине някой пред входа и камера която записва нон-стоп като за мой късмет хваща и гаража ми, така и иначе най-добрата защита е да не ме набележат
                        Последно редактирано от Еделвайс; Вчера, 13:44.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X